Οι “γαλάζιοι” αυτοδιοικητικοί που αντιδρούν και… χτυπούν καμπανάκι για τις φιλοδοξίες Πατούλη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
Συνθήκες αποσυσπείρωσης της “γαλάζιας” βάσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκαλούν οι φιλοδοξίες του Γιώργου Πατούλη, που μετά το κόψιμό του από τον Δήμο Αθηναίων, εμφανίζεται, σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, να ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, είναι από τα πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει σχεδόν δυο δεκαετίες στον δημόσιο βίο. Από διαφορετικά μάλιστα πόστα, με αποτέλεσμα η εικόνα του να έχει “πολυφορεθεί”, και να συνοδεύεται από την αυτονόητη φθορά.

Μεταξύ δημάρχων, αλλά και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, το ενδεχόμενο να είναι ο Γιώργος Πατούλης υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί γκρίνιες, αντιδράσεις και ενστάσεις.

Αρκετοί είναι εκείνοι που θυμίζουν ότι, η τελευταία φορά που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την Αττική, ήταν το 1998, με τον εμβληματικό και ευρύτερης αποδοχής Θεόδωρο Κατριβάνο, ενώ ο Γιώργος Πατούλης είναι ένα πρόσωπο με στενά κομματικά χαρακτηριστικά, που δυσκολεύεται να απευθυνθεί σε ευρύτερα κοινά.

Τα ίδια “γαλάζια” στελέχη, προσθέτουν ότι, ο Γιώργος Πατούλης δεν μπορεί να υποστηρίξει την πολιτική πρόταση ανανέωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αυτοδιοίκηση, έχοντας δεχθεί πολλές φορές ειρωνική κριτική στα social media για εμφανίσεις lifestlye, και δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ήταν νέος και άφθαρτος, όταν το 2010 ο Αντώνης Σαμαράς τον επέλεξε για αντίπαλο του Γιάννη Σγουρού.

Σύμφωνα με τους αμφισβητίες Πατούλη, μια  “φρέσκια” υποψηφιότητα, που δεν θα κουβαλούσε τα “βάρη” του παρελθόντος, τα οποία κομίζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, θα μπορούσε να ενισχύσει τις προοπτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ, από την πλευρά τους οι “γαλάζιοι” αυτοδιοικητικοί εκτιμούν ότι, μια υποψηφιότητα με τα χαρακτηριστικά του Ανδρέα Παχατουρίδη ή του Διονύση Χατζηδάκη, θα μπορούσε να συσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, και, ειδικά του πρώτου, να απευθυνθεί και σε άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.

Δεν είναι επίσης λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι, σε μια τελική ευθεία σκληρής πόλωσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση Τσίπρα θα εστιάσει στη σκανδαλολογία, ειδικά στο θέμα της Novartis. Και αναπόφευκτα, ο Γιώργος Πατούλης, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θα αναγκάζεται θεσμικά να απαντάει και να υπερασπίζεται τους συναδέλφους του γιατρούς, που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis.

loading...

2 thoughts on “Οι “γαλάζιοι” αυτοδιοικητικοί που αντιδρούν και… χτυπούν καμπανάκι για τις φιλοδοξίες Πατούλη

  1. ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΙΛΑ.
    ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ.
    ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ.

  2. ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ? ΑΙΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΝΤΑΝ ΝΑ ΦΑΣ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΡΟ ΝΗΣΙ Ο ΜΙΣΟΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ…

Comments are closed.