Ρωσία προς ΗΠΑ: «Αν εφαρμόσετε τις νέες κυρώσεις τότε έχουμε κήρυξη οικονομικού πολέμου – Θα απαντήσουμε με όλα τα μέσα»

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι οι κυρώσεις που θέλουν να επιβάλλουν στην Ρωσία θα θεωρηθούν ως κήρυξη ολοκληρωτικού οικονομικού πολέμου και θα αναγκάσουν την Μόσχα να κτυπήσουν την αμερικανική υπερδύναμη με κάθε μέσον και τρόπο.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία απαντάει με αυτόν τον τρόπο και θεωρείται σίγουρο ότι έχει υπάρξει συνενόηση και με την Κίνα η οποία έχει εξοργιστεί από τους δασμούς Ν.Τραμπ κατά των κινεζικών προϊόντων.

Ο Μεντβέντεφ ξεκαθάρισε στις ΗΠΑ, πως αν προχωρήσουν σε απαγορεύσεις που αφορούν τις τραπεζικές δραστηριότητες ή το νόμισμα, θα είναι σαν να κηρύσσουν στη Ρωσία, οικονομικό πόλεμο.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι: αν απαγορεύσουν τραπεζικές δραστηριότητες ή τη χρήση του νομίσματος, θα το θεωρήσουμε κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και θα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό- οικονομικά, πολιτικά και με κάθε άλλο τρόπο, αν χρειαστεί. Οι Αμερικανοί φίλοι μας δεν πρέπει να κάνουν κανένα λάθος σχετικά με αυτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκειά επίσκεψής του στην περιοχή της Καμτσάκα.

To αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για συμμετοχή στη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου αξιωματικού Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρουσίασαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την υπόθεση και όπως φαίνεται ούτε πρόκειται να το κάνουν διότι απλούστατα δεν έχουν.

Απλά βολεύει η αιωρούμενη προπαγάνδα και δικαιολογίες του τύπου «δεν μπορούμε να σας δώσουμε αποδείξεις λόγω εθνικής ασφάλειας, να μας πιστεύετε διότι εξ’ορισμού είμαστε καλά παιδιά ενώ οι Ρώσοι δεν είναι, εξ’ορισμού βεβαίως».

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι εξατάζει αντίποινα για την αντιμετώπιση των νέων κυρώσεων.

Η πρώτη δέσμη των πρόσφατων κυρώσεων των ΗΠΑ θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, πλήρη απαγόρευση της εξαγωγής ηλεκτρονικών συσκευών και ειδικών εξαρτημάτων στη Ρωσία, ενώ η δεύτερη μπορεί να συνεπάγεται περιορισμό των διπλωματικών σχέσεων, την απαγόρευση των πτήσεων από τον αερομεταφορέα της Ρωσίας, Aeroflot στις ΗΠΑ και σχεδόν την πλήρη αναστολή των αμερικανικών εξαγωγών.

Αυτά εν ολίγοις είναι κυρώσεις που κάνει μια χώρα σε μια άλλη όταν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Δυστυχώς το «βαθύ αμερικανικό κράτος» το ελέγχει μια ομάδα διανοητικά ασταθών ανθρώπων η οποία θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα να ωθήσουμε τα πράγματα στα άκρα με την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη.

Ακολουθούν το δόγμα Κίσινγκερ το οποίο έλεγε πως «πρέπει να δείχνεις στον αντίπαλό σου ότι είσαι εντελώς αδίστακτος, αδιαφορείς για την απώλεια ζωών και να προχωράς συνεχώς σε παράλογες ενέργειες για να τον αποσταθεροποιείς»

Επιβεβαιώνεται το pronews.gr που έγραφε για την προσπάθεια των ΗΠΑ δημιουργίας «πολλαπλού χάους». Στις ΗΠΑ αποφάσισαν να ανοίξουν ταυτόχρονα μέτωπα με όλες τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη ακόμα κι αν αυτό θεωρείται παρακινδυνευμένο με τους κανόνες της Λογικής.

Η Λογική όμως πάει περίπατο όταν η Αυτοκρατορία θέλει να κρατήσει την ηγεμονία της και θα το κάνει με κάθε κόστος και με τις όποιες απώλειες.

Ο Ν.Τραμπ δεν ήθελε να χειροτερέψουν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία. Είναι επιχειρηματίας, ξέρει πότε κερδίζει και πότε δεν μπορεί να κερδίσει περαιτέρω, όμως το «βαθύ αμερικανικό κράτος» έχει φροντίσει να συντηρεί ένα αφήγημα για δήθεν ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές υπέρ του νυν Αμερικανού προέδρου με βάση την οποία και τις κέρδισε.

Οποιαδήποτε φυσιολογική ενέργειά του έναντι της Μόσχας αμέσως θεωρείται ως πράξη «ρωσοφιλίας»

loading...

1 thought on “Ρωσία προς ΗΠΑ: «Αν εφαρμόσετε τις νέες κυρώσεις τότε έχουμε κήρυξη οικονομικού πολέμου – Θα απαντήσουμε με όλα τα μέσα»

  1. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΡΗΞΕΙΣ ΡΕ ΙΒΑΝ ΕΣΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΥΣ? ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΜΕΤΗ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ? ΑΦΟΥ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 'ΔΟΥΛΕΙΑ'' ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΛΕΜΟ?
    ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ''ΧΛΕΠ'' (ΨΩΜΙ) ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ?

Comments are closed.