IncreaseRev

Μέρκελ για προσφυγικό: «Κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν θα πρέπει να φτάνει σε εμάς στη Γερμανία»

Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ισπανία συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή με ένα πιο ελαφρύ πρόγραμμα.


Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, φάρμα εκτροφής ζώων στο περίφημο εθνικό πάρκο Ντονιάνα, νότια της χώρας, πριν επιστρέψει αργότερα στο Βερολίνο.

«Στηρίζουμε ευρωπαϊκή λύση»

Η Άγκελα Μέρκελ βρήκε στο πρόσωπο του νεαρού Ισπανού πρωθυπουργού τη στήριξη που χρειάζεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει εντός της κυβέρνησής της στο προσφυγικό. Με αφορμή την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για επαναπροώθηση εντός 48 χωρών στην Ισπανία προσφύγων και μεταναστών που ζήτησαν για πρώτη φορά άσυλο στην χώρα αυτή, η κυρία Μέρκελ σε δηλώσεις της χαιρέτισε τη συμφωνία και αντέτεινε χείρα βοήθεια προς την Ισπανία στις διαπραγματεύσεις της με το Μαρόκο, από όπου έρχεται από τις αρχές του χρόνου το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων, συνολικά 23.740.

«Η αξία της συμφωνίας έγκειται καταρχήν στο ότι καθιστά σαφές ότι η Γερμανία και η Ισπανία στηρίζουν ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος. «Πρόκειται για σαφή παραδοχή του ότι όταν μια χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα με το θέμα, τότε βοηθούμε εμείς αυτήν τη χώρα, Η Γερμανία δηλώνει καθαρά ότι εάν η Ισπανία αντιμετωπίσει πρόβλημα, για παράδειγμα με το Μαρόκο, τότε εμείς θα την βοηθήσουμε». Βέβαια, στην πραγματικότητα η  συγκεκριμένη διμερής συμφωνία, σε αντίθεση με αυτή που θα γίνει με την Ελλάδα και την Ιταλία, είναι άνευ πρακτικού αντικρίσματος, δεδομένου ότι δεν έχει συλληφθεί κανείς στα γερμανο - αυστριακά σύνορα προερχόμενος από την Ισπανία.

«Καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες της»

Η γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε επίσης ότι ο Κανονισμός του Δουβλίνου, που ορίζει ότι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να επιστρέψουν στην πρώτη χώρα υποδοχής τους στην ΕΕ, δεν είναι λειτουργικός. «Θεωρητικά, κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν θα πρέπει να φτάνει σε μας στη Γερμανία, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» είπε σε κοινή συνέντευξη τύπου. Παράλληλα, επανέλαβε τη γνωστή θέση ότι σε προβλήματα προσφύγων η απάντηση πρέπει να δίνεται σε πολυμερές επίπεδο. «Καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεφεύγει από τις ευθύνες της» τόνισε.

Την αλληλεγγύη της ΕΕ ζήτησε από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός, η χώρα του οποίου με 23.000 πρόσφυγες από την αρχή του χρόνου, έχει αναδειχθεί σε νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων. «Θέλουμε την αλληλεγγύη της ΕΕ και των χωρών μελών της στην πρόκληση που βιώνουμε», τόνισε. «Αλλά δεχόμαστε και την ευθύνη μας στο να απαγορεύουμε την δευτερογενή μετανάστευση, για παράδειγμα προς τη Γερμανία». Μέχρι τώρα ο Πέδρο Σάντσεθ τήρησε φιλελεύθερη πολιτική στο προσφυγικό. Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα συνεχίσει ακόμη στην ίδια ρότα, ελλείψει λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Εξαιτίας της Γερμανίδας πόρνης η ευρωπαϊκή ένωση ακολούθησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και όλοι οι ισλαμικοί οχετοί Αφρικής και Ασίας ξεχύθηκαν στην Ευρώπη και ειδικά στις χώρες του νότου.
  Τώρα δεν θέλει αυτοί να φτάνουν στη Γερμανία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σαν πρώην κομμουνίστρια, είναι ολίγον θετική στον διεθνισμό, αλλά, για την μεγάλη
  εισβολή της αφροασιατικής κατσαρίδας, ευθύνεται το σούργελο ο ανώριμος καταληψίας
  που έκραζε να γρεμίσουμε το φράγμα στον Έβρο, και ότι ΔΕΝ υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!

  Σε κάθε χωριό του πακιστάν και του αφγανιστάν αυτό έγινε σύνθημα, πάτε Ελλάδα. Και
  ενώ μπαίνουν ελευθερα στην χώρα μας, είναι αδύνατο να βγουν έξω εκεί που βασικά θέλουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...