Ο ΚΚΕς ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙΟΥΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος
[email protected]
www.egerssi.gr

Έγραφα μεταξύ των άλλων, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 στην Ελεύθερη Ώρα, στο άρθρο μου: «Ο “Κομμούνας” Νίκος Κοτζιάς»: 

«Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο σημερινός ΥΠΕΞ της Πατρίδος και όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειές του συνάδουν, τουλάχιστον με άκομψους, ανεύθυνους και επικίνδυνους πολιτικούς χειρισμούς, που αγγίζουν τα όρια του ατιμωτικού αδικήματος της Εσχάτης Προδοσίας!
Ο Νίκος Κοτζιάς, πριν αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα της Πολιτείας μέσω της πρώτης κυβερνήσεως “της αριστεράς”, μεταλλάσσοντας τις ιδέες του κατά τω δοκούν και αλλάζοντας πολιτικά στρατόπεδα, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής (άρα σκληροπυρηνικός ΚΚΕς), ο οποίος είχε διαδεδομένη τη φήμη στη σκληρή βάση του ΚΚΕ, του ιδεολόγου κομμουνιστή, γι΄ αυτό και ήταν επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ!
Ο Νίκος Κοτζιάς, στη συνέχεια αλλάζει στρατόπεδο και από τον δογματικό σοσιαλισμό – κομμουνισμό περνάει στο αριστερό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ, ως σύμβουλος του Θεόδωρου Πάγκαλου και αργότερα του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών! Υποβοήθησε τα μάλα τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές του 2004!
Λέγεται, πως έγραφε τους λόγους του Γιώργου Παπανδρέου, αφού ως γνωστόν ο ολετήρας πολιτικός δεν τα πάει και τόσο καλά με την ελληνική γλώσσα!
Χαρακτηρίζεται ως ο εμπνευστής του σχεδίου Ανάν για την μαρτυρική Μεγαλόνησο (πώς λοιπόν να μην προωθήσει και να μην υπογράψει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών για τη Μακεδονία μας;)!
Για τις άοκνες αυτές υπηρεσίες του στο Διεθνές Σύστημα γίνεται Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο (;;;)!
Στη συνέχεια (μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές) δημιουργεί έναν “Όμιλο προβληματισμού”, το λεγόμενο “Πράττω”, που έχουν ως βάση – τάχατες – το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ! Εξ ου και πλαισιώνεται το “Πράττω”, από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως, ο πολλά βαρύς Νίκος Τόσκας (πρώην διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Πάνου Μπεγλίτη, άλλου “άξιου” τέκνου του καταστροφικού για τον Τόπο, ΠΑΣΟΚ, όταν αυτός ήταν Αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ), που “πυρπόλησε” επί Υπουργίας στο Προστασίας του Πολίτη την Ανατολική Αττική και άλλοι»!

Η τριανδρία Κοτζιάς – Παπανδρέου – Σαμαράς…

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν, πως ο πολιτικός σαλτιμπάγκος Νίκος Κοτζιάς, άλλαζε ιδεολογικά “πουκάμισα” κατά τω δοκούν! 
Έτσι, είχε σε όλα τα κόμματα προσωπικούς φίλους, ασχέτως ιδεολογικού υπόβαθρου και δεν το έκρυβε!
“Έχτισε” ξεχωριστές φιλίες στην προσπάθειά του να βρει την ευκαιρία να “τρουπώσει” σε υψηλότατα κλιμάκια (να “τρουπώσει”, σύμφωνα με την ατάκα του Κώστα Βουτσά στην ελληνική ταινία των Δαλιανίδη, Τσιφόρου, Βασιλειάδη: Ένα έξυπνο κορόιδο του 1964)! Και τελικά τα κατάφερε! “Τρούπωσε” με τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας τη δυστυχία στην Ελλάδα και στους Έλληνες!
Ο Νίκος Κοτζιάς λοιπόν, είχε ιδιαίτερες “αγάπες” με τους πρώην Πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου! 
Δείτε παρακάτω ένα άρθρο του Άρη Ραβανού, που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό “Βήμα” στις 17 Απριλίου 2011 και θα καταλάβετε, πως το πολιτικό Σύστημα της Ελλάδος μπορεί να χωρίζεται σε κόμματα με διαφορετικές ταμπέλες, αλλά που δεν διαφέρουν – επί της  ουσίας – ιδεολογικά, αφού όλοι τους εκτελούν το ίδιο πρόγραμμα που τους επιβάλει η ΝΤΠ:   
«Με ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία - όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο είναι φίλοι από παιδιά - και λάβρος κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής κ. Νίκος Κοτζιάς, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Αυτό έπραξε και προ ημερών σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου νομικοί και πανεπιστημιακοί, όπως οι κκ. Γ. Κασιμάτης, Κ. Μπέης κ.ά., στηλίτευσαν με σφοδρότητα το μνημόνιο, ενώ υπήρξε και χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη ότι ουδέποτε υπέστησαν τόσο σοβαρό πλήγμα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και των πολιτών!

Οι φίλοι του Αντώνη είναι και δικοί μου φίλοι…

Ο κ. Κοτζιάς, με αντιδικτατορική δράση στην ΚΝΕ και με πολυετή πορεία μεταπολιτευτικά στο ΚΚΕ, εξέπληξε πολλούς εντός της ΝΔ όταν προ ημερών σε άρθρο του αναφέρθηκε στις εξωτερικές δυνάμεις και στο εγχώριο κατεστημένο που προσπαθούν να πριονίσουν τον κ. Αντ. Σαμαρά. Ο άλλοτε “θεωρητικός” του ΚΚΕ και κατοπινός πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ - “Ανδρέας Παπανδρέου” βρέθηκε ουσιαστικά στο ίδιο... μετερίζι χωρίς να έχει και καμία ιδεολογική συγγένεια με πολιτικούς φίλους του κ. Σαμαρά, όπως ο πρόεδρος του “Δικτύου 21” κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος διατυπώνει παρεμφερή άποψη: ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βάλλεται από εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο. Πριν από έξι ημέρες μάλιστα ο κ. Κρανιδιώτης (δικηγόρος του κ. Κοτζιά σε αντιδικία του με περιοδικό), επί πολλά έτη φίλος του κ. Σαμαρά, σχολιάζοντας το άρθρο του κ. Κοτζιά, ο οποίος επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες “δυνάμεις” “επιδιώκουν επιπλέον να ελέγξουν σημαντικά πόστα εντός της ΝΔ, ιδιαίτερα στο περιβάλλον του αρχηγού της”, άδραξε την ευκαιρία για ένα σχόλιο ύμνο. «Ο Κοτζιάς, παίδες, δεν είναι τυχαία περίπτωση. Έχει συγκρότηση, πατριωτικό πυρήνα και καθαρό μυαλό», ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος με τη στάση του προκαλεί συχνά εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ!
Και πώς να μη γίνει το θετικό σχόλιο από τον κ. Κρανιδιώτη όταν ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος είναι στην αντίπερα πολιτικά όχθη, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, εξηγώντας γιατί οι εξωτερικές δυνάμεις και το εγχώριο κατεστημένο προσπαθούν να πριονίσουν - κατ΄ αυτόν - τον κ. Σαμαρά, ανέφερε: «Διότι θέλουν να εξασφαλίσουν χρόνο και ηρεμία στην πολιτική σκηνή προκειμένου να διασφαλίσουν τη λεηλασία των 50 και άλλων τινών δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση τους κάνει δώρο»!

Η αλληλοεκτίμηση Κοτζιά, Σαμαρά και Παπανδρέου…

Η σημερινή αναφορά του κ. Κοτζιά θυμίζει μια παλαιότερη – παρεμφερή φράση του για τον κ. Παπανδρέου, όταν ήταν από τους τακτικούς συνομιλητές. «Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις που κινούνται στο παρασκήνιο που δεν θα ήθελαν να γίνει ο Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός της χώρας. Θα αποτύχουν όμως» σημείωνε.
Λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2009 και προτού κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κοτζιάς παρουσίαζε το βιβλίο του στην Παλαιά Βουλή. Εκεί ήταν παρόντες και μίλησαν οι κκ. Παπανδρέου και Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος. «Εκτιμώ αυτό που προσπαθεί και αυτό που επιτυγχάνει, άσχετα με το αν συμφωνώ με όλες τις αναλύσεις και τα συμπεράσματά του», είχε πει ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του και ο κ. Κοτζιάς λίγους μήνες αργότερα είχε σχολιάσει θετικά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ!
Οι κκ. Σαμαράς και Κοτζιάς γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία και υπάρχει αλληλεκτίμηση και σεβασμός, αν και ξεκαθαρίζεται από κάθε πλευρά πως δεν υπάρχει πολιτική φιλία. Εξάλλου, σε όποιον τον ρωτάει λέει ευθέως ότι δεν είναι υπέρ του Σαμαρά, από τον οποίο τον χωρίζει πολιτικό χάσμα…

Τα φιλαράκια τα καλά…

Με τον κ. Παπανδρέου η σχέση τους ξεκίνησε το 1996, όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Κοτζιάς εργαζόταν εκεί, από το 1993 - είχε μπει στο υπουργείο με διαγωνισμό ως εμπειρογνώμων. «Η φιλία μου με τον Γιώργο Παπανδρέου στηριζόταν σε μια συναντίληψη ότι στην Ελλάδα η πολιτική πρέπει να είναι αυτόνομη από τα συμφέροντα. Όλα αυτά μετά το Πάσχα του 2009, όταν η κυβερνητική εξουσία έγινε ορατή, χάθηκαν» είχε πει παλαιότερα, προφανώς πριν από την παρουσία του σημερινού Πρωθυπουργού στην παρουσίαση του βιβλίου του τον Απρίλιο του 2009! 
Ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος εξακολουθεί και αποτελεί ένα ιδιότυπο «σημείο αναφοράς» για κάποια στελέχη εντός ΠΑΣΟΚ, έχει πει σε συνομιλητές του ότι δεν έχει πει πικρή και κακή κουβέντα προσωπικά για τον κ. Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί Γιώργο. «Εγώ έμεινα στην ίδια όχθη. Δεν άλλαξα απόψεις, άλλοι άλλαξαν. Βρέθηκα με τον Παπανδρέου στη μάχη ενάντια στη διαπλοκή» είναι μία από τις εξηγήσεις του.

Όλοι τους “μαθήτευσαν” στο σχολείο των κομμουνιστών διεθνιστών…

Ο κ. Ν. Κοτζιάς θεωρεί ότι στόχος είναι τα περιβάλλοντα των αρχηγών, όπως είχε γίνει και την περίοδο που ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστηρίζει ότι βλέπει ακριβώς την ίδια μεθόδευση που είχε γίνει με τον κ. Παπανδρέου και η άποψή του είναι πως όταν δεν μπορούν τα συστήματα να ελέγξουν τους προέδρους των κομμάτων επιχειρούν να ελέγξουν το περιβάλλον εξοβελίζοντας τους στενούς τους συνεργάτες. Αυτό πιστεύει ότι γίνεται και σήμερα στη ΝΔ και γι΄ αυτό βάλλονται διάφοροι, όπως ο λογογράφος του κ. Σαμαρά και εκ των εμπίστων του κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, για τον οποίο λέει ο κ. Κοτζιάς ότι δεν έχει κανέναν δεσμό μαζί του, αφού από τα φοιτητικά τους χρόνια ήταν σε διαφορετικά μετερίζια (αυτός στην ΚΝΕ και ο κ. Λαζαρίδης στον Ρήγα Φεραίο)»!

Όταν η πολιτική εκφράζεται ως πόρνη… 

…τότε τι καλό να περιμένεις;
Ωστόσο, πείτε μου τι δεν καταλάβατε από όλα τα παραπάνω, φίλες και φίλοι;
Βλέπετε πόσο διαφωτιστικά είναι κάποια κείμενα του παρελθόντος;
Διαπιστώνετε ποιος ακριβώς είναι ο Νίκος Κοτζιάς και οι “καλοί φίλοι” του;
Βλέπετε, πώς στήνεται η πολιτική διαπλοκή;
Και το ερώτημα είναι: Ο Νίκος Κοτζιάς σήμερα που είναι ο ΥΠΕΞ της Κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ελέγχεται από το Σύστημα, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί;
Μετά ταύτα, επανέρχομαι…

Σημ.: Η φωτογραφία είναι από τη δημοσίευση του άρθρου του κ. Ραβανού στο διαδικτυακό “Βήμα”!

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Το έθνος μου είναι πολύ μικρό δια να διαπράξει τόσον μεγάλη ατιμίαν…
  Μην μου πείτε ότι δεν σας θυμίζει Τσίπρα και Χερ Χαρούπογλου, κατά κόσμο Κ. Κοτζιά; Και βέβαια όλα αυτά στο όνομα της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της «ουδετερότητας».
  Τι διαφορετικό γίνεται σήμερα με την υπογραφή της δήθεν συμφωνίας με τα Σκόπια; Η ίδια λογική «επίλυσης» των διαφορών. Η ίδια πολιτική συμφιλίωσης, που θα οδηγήσει αναγκαστικά στον εθνικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας και των Βαλκανίων.
  Η πολιτική του Κωνσταντίνου τώρα δικαιώνεται. Για πρώτη φορά μετά την προδοσία του βασιλιά αναγνωρίζεται ξανά η «αυτονομία της Μακεδονίας» και μάλιστα με τη μορφή κυρίαρχου κράτους. Ποδοπατώντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας που απορρέουν από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913. Ποδοπατώντας δηλαδή την υποχρέωση της Ελλάδας να αναγνωρίζει τα Σκόπια ως περιοχή αδιαφιλονίκητης εθνικής κυριαρχίας της Σερβίας. Κανενός άλλου.
  http://dimitriskazakis.blogspot.com/2018/06/blog-post_18.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...