Ήρθαν οι «έξυπνοι”, «εικονικοί” σύντροφοι…Το καλύτερο; Είναι κλεισμένοι σε ένα δοχείο

Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα μέλλον, όπου μπορούμε να επιλέξουμε να ζούμε με τεχνητά έξυπνα ρομπότ και ψηφιακούς ανθρώπους.

Ιαπωνική εταιρία κατασκεύασε μία συσκευή που αλληλοεπιδρά με τον άνθρωπο.

Τιτλοφορείται Gatebox και στα πιο βασικά του, είναι ένα κομμάτι της τεχνολογίας Internet-of-Things (IoT) για τον έλεγχο του σπιτιού.

Στην καρδιά της συσκευής,η  Hikari Azuma, ένας εικονικός χαρακτήρας έτοιμος να μοιραστεί τη καθημερινότητα με τον ιδιοκτήτη του.

Ας υποθέσουμε ότι το αποκτάτε. Η εικονική αυτή…συντροφιά,  θα σας ενθαρρύνει όλη την ημέρα, θα σας καλωσορίσει στο σπίτι, θα θυμάστε τις επετείους και, τελικά, θα είναι ο δικός σας ψηφιακός σύντροφος.

Η Azuma Hikari είναι ένας τρισδιάστατος χαρακτήρας, με εμφάνιση εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια που προβάλλεται μέσα σε ένα δοχείο.

Ο χαρακτήρας μπορεί να συμμετέχει σε συζητήσεις, να συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού και να αυτοματοποιεί διάφορες δουλειές -μπορεί να ανοίγει και να κλείνει τα φώτα, να δίνει εντολή στις έξυπνες αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες να καθαρίσουν το σπίτι, μπορεί να τσεκάρει, αν έχετε έξυπνο ψυγείο ποια τρόφιμα τελειώνουν κλπ…

Είναι ετοιμη για μαζική παραγωγή και είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στην Ιαπωνία.

Η συσκευή Gatebox έχει επανασχεδιαστεί  και διαθέτει πλέον  και ανιχνευτή κίνησης και κάμερα αναγνώρισης προσώπου, που επιτρέπει να  αναγνωρίσει τον ίδιοκτήτη και να απαντήσει μονο σε εκείνον.

Το ξεχωριστό, είναι ο χαρακτήρας Hikari Azuma που κάνει το Gatebox τόσο ξεχωριστό. Δεν είναι τυχαίο που η  προβολή φαίνεται πολύ πιο λεπτομερής και πολύ φωτεινότερη  αφού Hikari σημαίνει «φως” ή «λαμπρότητα” στα ιαπωνικά.

Δείτε το βίντεο:

Μερικοί θα βρουν την ιδέα ανατριχιαστική, αλλά η κατασκευάστρια εταιρία, αναφέρει πως θα λειτουργήσει καλά σε όσους  ζουν μόνοι. Το κλειδί βρίσκεται στην επιστημονική έλξη της αλληλεπίδρασης, με μια φιλική ψηφιακή δημιουργία σε καθημερινή βάση.

Το νέο Gatebox GTBX-100 είναι διαθέσιμο ως προ-παραγγελία στην Ιαπωνία τώρα, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Οκτώβριο, με κόστος περίπου $ 1.330. Το Gatebox δεν θα μεταφερθεί εκτός Ιαπωνίας προς το παρόν, αλλά φαίνεται ότι θα προστεθούν και άλλες χώρες στο μέλλον.

loading...