Πατήρ Σάββα Αχιλλέως περι Άγαρηνών

Τρεις ηταν οι ορθοδοξοι ιερεις που ξεχωρισαν πολυ στην συγχρονη εποχη. 

Αυτοι ηταν οι Σαββας Αχιλλεως, Φιλοθεος Ζερβακος και Χαραλαμπος Βασιλοπουλος.

Ο ιερεας του Χριστου Σαββας Αχιλλεως εδωσε μεγαλους αγωνες για να συγκρατησει το Ελληνικο εθνος απο την καταστροφη. 
 
Ο Κυπριος Ιερεας αφησε πολυ σημαντικο φιλανθρωπικο και πνευματικο εργο.
 
Για ολα μιλησε ο Παπασαββας. 
 
Μιλησε για την εωσφορικη θρησκεια των αγαρηνων, για τον Μωαμεθ, για τους μεταναστες, για την γυμνια και την ανηθικοτητα των γυναικων.

Επισης μιλησε για τα τατουαζ- μοδα, για την θεια κοινωνια σε σχεση με το καπνισμα, για τον εκκλησιασμο και γενικοτερα για καθε τι χριστιανικο και ηθικο. 
 
Ακομη μας διδαξε σχετικα με την νομιμη αμυνα και το αρθρο 120 του Ελληνικου συνταγματος.
 

 

O Παπα Σαββας ηταν αγωνιστης με την εοκα α και τον Γριβα Διγενη.

 
Πιστος στο ιεροτερο αξιωμα του κοσμου το οποιος μας διδαξε ο υπατος των Φιλοσοφων ο Αριστοκλης : 
 
 
Aπο τον πατερα, την μητερα και ολους τους αλλους 

προγονους, το τιμιοτερο και το ιεροτερο ειναι η Ελλαδα.

 
Κατα την διαρκεια των δρασεων αυτων, ο παπασαββας συνεληφθη απο τους Αγγλους. 
 
Τρια χρονια ηταν φυλακισμενος στα χερια των Αγγλων.
 
Οι Αγγλοι εβγαλαν αποφαση για θανατικη ποινη εις βαρος του Παπασαββα.
 
Εκεινος παρακαλεσε την μητερα 

Παναγια να τον γλυτωσει με την υποσχεση να γινει ιερομενος και να αφιερωσει την ζωη του στην διδασκαλια 

 
 
Ελληνες μεγαλη προσοχη οταν ακουτε αυτα τα κυρηγματα, δεν μιλα ενας απλος ιερεας αλλα ο λειτουργος του θεου, καθως μεσα απο το στομα του ταπεινου κληρικου μιλα ο ιδιος ο Ιησους Χριστος. 

Eπανερχομενος στους αγαρηνους ο Πατηρ Σαββας διδαξε οτι ειναι οπαδοι του εωσφορου και κανουν καθε ειδους μαγγανεια διοτι ειναι βαρβαροι και σατανιστες. 


Σε ενα απο τα αμετρητα κηρυγματα του μας αναφερει ενδεικτικα.

Αυτην την εποχη που ζουμε εμεις σημερα οι Ινδουιστες αναμενουν τον Κρισνα, οι Βουδιστες τον Μαιτρεγια, οι Σαρακηνοι-Μουσουλμανοι τον Μαγκντι και οι Εβραιοι τον διαβοητο Μεσσια. (1)

Μην σας ξεγελουν τα διαφορετικα ονοματα, καθως ολα αυτα τα εθνη περιμενουν ενα και μονον προσωπο το βδελυγμα, τον υιο της απωλειας γνωστο ως αντιχριστο.   
ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ. 
ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ
“ΜΥΣΤΙΚΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΕΘΝΟΥΣ. 
Εξαιτιας των χρηστων ηθων, του χριστιανισμου και της αρχαιοελληνικης παιδειας, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.

 
Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη) και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ. 
 
Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. 
 


Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος. 


ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ.


Ο Χριστος αξιωσε αυτον τον υπεροχο Ελληνα να ξεπερασει σε επιτευγματα τον μεγα Αλεξανδρο και να κρατησει δια παντος ζωντανο το Ελληνικο εθνος.
 


Ο βασιλιας Ηράκλειος ξεπερασε σε αρκετους τομεις τον M. Αλεξανδρο και κρατησε ζωντανη την Ελλαδα στην πιο κρισιμη ιστορικη καμπη ολων των εποχων.
 

Εάν δεν υπηρχε ο Ηράκλειος παρα τα χρηστα ηθη των προγονων μας η Ελλαδα θα ειχε σκλαβωθεί στους περσες.
 
  
 
 
 
Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο- ρωμαικο θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 
 

 
 
 
Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 
 
 
 
Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα.
 
 
Στους αγιους τοπους εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου,
εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 
 
 
Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες. 
 
 
 
Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα    περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.
 
 
 Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο.
 
 
Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. 
 
 
Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας.
 
Ακομη και ο Μεγας Αλεξανδρος, με εμπειρους στρατηγους, με περισσοτερους στρατιώτες σε σχεση με τον Μεγα Ηρακλειο δεν επετυχε τα επιτευγματα του Ελληνα αυτοκρατορα απο την Καππαδοκια. 


Αν κασι ο Μεγας Αλεξανδρος υπερτερουσε σε ολους τους τομεις, σε σχεση  με τον Ηρακλειο  καθως κυβερουσε ένα πολυ ισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο βασιλειο σε στρατιωτικο, διοικητικο, 
πολιτικο επιπεδο.

Εντουτοις εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια, σε σχεση με τον Ηρακλειο.
 
Επισης την εποχη που εγινε ο Μεγας Αλεξανδρος βασιλεας στην Ελληνικη Μακεδονια δεν ηταν η μιση Ελληνικη επικρατεια κατεκτημενη απο την ισχυροτερη αυτοκρατορια του κοσμου την Περσικη. 
 
 
Οταν ξεκινησε ο Αλεξανδρος την εκστρατεια του η Ελλαδα ηταν ελευθερη και ισχυρη.
 



Στον αντιποδα κατα την βασιλεια του Ηρακλειου επικρατουσε χαος και ολεθρος. 
 
 
Να μην ξεχνατε οτι κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.
 
 
 
Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο, ο πρωτος Ελληνας χριστιανος βασιλιας, ο Ηράκλειος απο την Καππαδοκια εκαναν  οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των Μηδων. 
 
 
Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.
 
 
 
ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
 
Το απογειον της Ελληνορθοδοξιας πανω από όλα, ηταν οταν ο Ελληνας Αυτοκρατορας Ηράκλειος πηρε πισω από τους Περσες τον Τιμιο Σταυρο, τον οποιο πηγε ο ιδιος πισω στα Ιεροσόλυμα.
 

Ο θριαμβος των Ελλήνων ήταν ολοκληρωτικος. 
 
 
 
Δεκατέσσερα χρονια πριν, δηλαδή το 614 μ.Χ., το Ελληνικο-ρωμαικο κρατος,δεν είχε βρεθει μονον κατακτημενο κατά το ημισυ από τους Περσες, αλλα ήταν για πρωτη φορα στην ιστορια του σκοπιμα, εξαιτιας των αλλοδαπών 
αυτοκρατορων, τελειως χρεωκοπημενο.
 
 
Ηταν η εποχη που εδωσαν οι εωσφοριστες Περσες το τελεσιγραφο στους προγονους μας, ότι ή θα εγκαταλείψουν ολοι τον Ιησου Χριστο, η δεν θα ξαναδουν ποτε τον ηλιο.
 



Τελικα ο υπεροπτης εωσφοριστης Χοσροης ο οποιος αποκαλουσε τον Ηρακλειο, δουλο του, εχασε την ζωη του, και ο γιος του εκανε κηδεμονα-δουλο του το παιδι στον Ελληνα αυτοκρατορα Ηρακλειο. 
 
 
Αυτο ειναι το απολυτο απογειο της Ορθοδοξιας και του Ελληνισμου. 
 




Ο Χριστος και η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια ειχαν κερδισει κατα κρατος τον εωσφορο και την αυτοκρατορια του. 
 





ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 
ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
 
 
Η Περσικη εωσφορικη αυτοκρατορια επι 1228 χρονια προσπαθουσε να αφανισει δια παντως τον Ελληνισμο. 
 
 
Τελικα εξαιτιας της γενναιοτητας, του ηθους, της πιστης, των χρηστων ηθων, και της βοηθειας του Ιησου Χριστου, οι προγονοι μας κατεβαλαν δια παντως τον προαιωνιο εχθρο του Ελληνικου εθνους. 
 
 
 
Αμεσως τοτε οι εωσφοριστες δημιουργησαν την πανισχυρη αραβικη αυτοκρατορια, στην θεση της Περσικης, ενώ όταν εξασθενισε ως δυναμη και η αραβικη αυτοκρατορια, αμεσως για μην παρουμε ανασα και εστειλαν εναντιον μας, τους Τουρκους. 
 
 
 
Φροντιζαν ολους εκεινους τους αιωνες να στελνουν κυριολεκτικα αμέτρητους λαους να μας πολεμουν, για να μην σταματαμε καθολου, να πολεμαμε συνεχεια.
 
 
Οι εωσφοριστες, μετα την συντριβη της περσικης αυτοκρατοριας , δεν πιστευαν τι ειχε συμβει . 
 
 
 
Οι ιεροι Ελληνες εγιναν από σκλαβοι διοικητες στο ένα τους δημιουργημα, που ηταν το ρωμαικο κρατος .

Oi Ελλληνες με την αναληψη της εξουσιας στο ρωμαικο κρατος επετυχαν να καταστρεψουν δια παντος το άλλο τους κατασκεύασμα την περσικη αυτοκρατορια.
 
 
Όταν οι Ελληνες ξαναεγιναν παγκόσμιοι κυριαρχοι με την κατακτηση της περσικης αυτοκρατοριας, τοτε πηραν την αποφαση να δημιουργησουν τον μωαμεθανισμο. 
 
Ο αποκλειστικος τους σκοπος να κατακτησουν την Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια.
 
 
 
 
Τοτε συμβαινει κατι ακομη το μοναδικο.
 






Ενας λαος αγραμματος, αναλφάβητος, που ζουσε στην ερημο, εγινε μεσα σε εξι χρονια,παγκοσμια υπερδυναμη, με αποτέλεσμα να παρει πισω ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια την Μεσοποταμια κλπ, απο τους Ελληνες.
 
Αυτοι ηταν οι αραβες ,οι οποιοι μολις ειχαν ασπασθεί τον μωαμεθανισμο Εωσφορισμο.
 
 
 
Ακομη και εμεις οι Ελληνες με τον κορυφαιο πολιτισμο στον κοσμο χρειαστηκε να περασουν αιωνες για να ειμαστε κοσμοκρατορες και να διοικουμε την κορυφαια αυτοκρατορια στην οικουμενη.


 
Σκεφτειτε οτι ο Ελληνικος πολιτισμος δεν ηταν αρκετος απο μονος του για να φτασουμε στην κορυφη του κοσμου και επρεπε να ενωθει ο Ελληνικος πολιτισμος με τον χριστιανισμο.   
 
 
Χωρις την ενωση του Χριστιανισμου και του
αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου ηταν αδυνατον να γινει ο Ελληνισμος παγκοσμια αυτοκρατορια και να φτασει στην κορυφη του κοσμου. 
 
 





Οι αγιοι πατερες της ορθοδοξης εκκλησιας μας
κρατησαν οτι πολυτιμο ειχε ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος, οπως οι διδασκαλιες του Πλατωνα και του Αριστοτελη και φυσικα χρησιμοποιουσαν την κορυφαια γλωσσα στον κοσμο την Ελληνικη. 
 
Μονον οταν διαχωρισαν οι αγιοι πατερες της εκκλησιας τον γνησιο αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο απο το εωσφορικο δωδεκαθεο ηταν εφικτη πλεον η ανοδος του Ελληνισμου σε ολα τα επιπεδα.
 
 
Oλα τα μεγαλα βασιλεια εκαναν πρωτα ισχυρο 
πολιτισμο, οικονομια, διοικηση και στρατο ενω χρειαστηκε να περασουν αρκετοι αιωνες ειτε πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα για να επιτυχουν τους σκοπους τους. 
 
Μονον οι αραβες, σε ολη την παγκοσμια ιστορια απο καταβολης κοσμου εγιναν μεσα σε 6 χρονια, χωρις να εχουν καθολου, πολιτισμο, οικονομια, διοικηση κλπ, εγιναν παγκοσμια υπρεδυναμη. 
 
Το να γινουν οι αραβες παγκοσμια υπερδυναμη οπως εξηγω μεσα απο τις προσωπικες μου ιστορικες παρατηρησεις δεν εγινε σε καμια των περιπτωσεων με φυσιολογικο τροπο. 
 
 
Για να χρειαστουν οι αγραμματοι αραβες μονον εξι χρονια, ηταν απολυτως βεβαιον οτι  από πισω τους βρισκοταν οι εωσφοριστες της “νεας” ταξης πραγματων.
 
 
Μην ξεχνατε οτι πριν απο την πολυ αφνιδιαστικη ανοδο των αγαρηνων σε υπερδυναμη, οι αισχροι νεοταξιτες ειχαν διαβρωσει ολες τις ανατολικες Ελληνικες-ρωμαικες επαρχιες της αυτοκρατοριας με την αιρεση του μονοφυσιτισμου.
 
 
Ειναι δεδομενο ότι σε κάθε εποχη οι νεοταξιτες δεν μας πολεμουν μονον με τα οπλα στελνωντας διαφορους λαους εναντιον μας όπως περσες, ρωμαιους, γοτθους, αγαρηνους και εκατοντάδες αλλους λαους. 



Ταυτοχρονα σε κάθε εποχη μαζι με τους    πολεμους, μας πολεμουσαν και σε πνευματικο, ηθικο επιπεδο, δημιουργώντας διαφορες αιρεσεις.
 
 
 
Οι αιρεσεις ειναι ενα πραγμα που είναι πολύ πιο επικινδυνο από έναν αιματηρο πολεμο η από αιματηρους πολεμους.
 
 
Αυτο διοτι απειλουν με ολοκληρωτικο αφανσιμο το Ελληνικο εθνος διοτι το καταστρεφουν αρχικα σε πνευματικο-ηθικο επιπεδο και εν συνεχεια σε πολιτικο-στρατιωτικο και κοινωνικο. 


Το σημαντικο ειναι να συνυπαρχουν ειρηνικα ολοι οι λαοι του πλανητη. 
 
Για αυτο παντοτε σας αναφερω ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν .
 
Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους ,ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους.
 
Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει;
 
Τι θα πρεπει να κανουν οι Ελληνες όταν η άλλη πλευρα ζητα παση θυσια τον αδικο αφανισμο μας ;
 
Θα πρεπει να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως 

   

  

;


Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας , είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου κρατους.
 
Από ολους τους προαναφερομενους εξαιρειται,
ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων  μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και          μηδεν αγαν.  
 
Αναφερομαι παντοτε στους φοινικες-σημιτες που απο μονοθειστες της Π.διαθηκης και πιστοι των προφητων, αλλαξαν και εγιναν εωσφοριστες. 
 
Δεν αναφερομαι σε ολους τους Σημιτες. 
 
Ολα αυτα με βαση της αμετρητες συνεντευξεις σχετικα με τους εβραιους απο τον Μητροπολιτη Σεραφειμ Πειραιως για την αλλαγη των Σημιτων. 

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ        
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

         ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 OXI AΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

OXI AΛΛΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

(1) 

Ο Αγιος Ιωαννης ο Δαμασκηνος αναφερει σχετικα με τους Ισμαηλίτες ότι  :


 Έστι δε και η μέχρι του νυν κρατούσα λαοπλάνος θρησκεία των Ισμαηλιτών, πρόδρομος ούσα του Αντιχρίστου.


Κατάγεται δε από Ισμαήλ, του εκ της Αγάρ τεχθέντος τω Αβραάμ, διόπερ Αγαρηνοί και Ισμαηλίται προσαγοευονται.
Σαρακηνούς δε αυτούς καλούσιν, ως εκ της Σάρρας κενούς

Επισης ο αγιος Ιωαννης ο Δαμασκηνος αναφερει ότι μεγαλοι
αυτοι χριστομαχοι και Ελληνομάχοι οι Αγαρηνοί, έγιναν εωσφοριστες- ειδωλολάτρες και προσκύνησαν το φωτεινό αστέρι Αφροδίτη.




 Μετά όμως την εμφάνιση του του Μωάμεθ, ασπάστηκαν τη νέα θρησκεία.

loading...

20 thoughts on “Πατήρ Σάββα Αχιλλέως περι Άγαρηνών

  1. Οι ΘΡΥΛΟΙ για την λύτρωση της Αγιά Σοφιάς από τα «αγαρηνά σκυλιά»! Τρέμουν οι Τούρκοι την ανάδυση της ορθόδοξης ταυτότητας του ναού – Η μυστική κρύπτη και η αποκάλυψη του εξαπτέρυγου αγγέλου…

    Η Δέσποινα ταράχτηκε, κ’ εδάκρυσαν οι εικόνες.

    «Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μη πολυδακρύζης,

    πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά σας είναι»

    Ένα «μυστικό» δωμάτιο στην Aγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης αποκαλύπτεται τώρα ως «θυρανοίξια» του κρυφού ιερού όπου είχε καταφύγει στις 29 Mαΐου 1453 ο βυζαντινός ιερέας για να συνεχίσει τη θεία λειτουργία που είχε διακοπεί στον κύριο Nαό της Aγίας Σοφίας. H ανακάλυψη οφείλεται στον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Bιέννης Πολυχρόνης Eνεπεκίδης. Tο ξεχασμένο δωμάτιο εντοπίστηκε όταν η νέα διευθύντρια του Mουσείου της Aγίας Σοφίας Zαλέ Nτεντέογλου ρώτησε αν υπάρχει χώρος που να μην έχει ανοιχτεί και διέταξε να παραβιάσουν την κλειδαριά του συγκεκριμένου χώρου, αφού δεν υπήρχε κλειδί της πόρτας. Αποκαλύφθηκε τότε πως το δωμάτιο που δεν είχε ανοιχτεί από το 1968, υπήρξε εργαστήρι του Γκάσπαρο Φοσάτι (1809 – 1883), ο οποίος ακολουθώντας την εντολή του Σουλτάνου, αναστήλωσε πλήρως το μνημείο στη διάρκεια της περιόδου 1847 – 1849.

    H έρευνα του καθηγητή Πολυχρόνη Eνεπεκίδη καταδεικνύει ότι ο Φοσάτι είχε απλώς μετατρέψει επιδέξια σε γραφείο του την κρύπτη που του είχαν υποδείξει οι Έλληνες φίλοι του στην Πόλη. H κρύπτη, μία από τις πολλές του μεγάλου ναού, ήταν το κρυφό εκείνο ιερό όπου συνεχίστηκε από τον ιερέα η διακοπείσα ιεροτελεστία, και όταν τελείωσε έκλεισε η πόρτα της κρύπτης και θα άνοιγε, κατά την παράδοση, όταν και πάλι Έλληνες θα ήταν οι ιερείς και το εκκλησίασμα. Οι Ρωμιοί δεν θεώρησαν ποτέ οριστικό το γεγονός της Άλωσης της Πόλης από τα «αγαρηνά σκυλιά». Γι’ αυτό αμέσως σχεδόν μετά την πτώση της Βασιλεύουσας άρχισαν να δημιουργούνται θρύλοι και παραδόσεις που συντηρούσαν την ελπίδα του Γένους, όχι μόνο για την ανάκτηση τη Κωνσταντινούπολης αλλά όλης της παλιάς Αυτοκρατορίας από τον Τουρκικό ζυγό.

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ …. http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BB%CF%8D%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%B9/

  2. Ως νεοέλληνες, αποτελούμε Ιστορική ύβρι γιά το άγιο Ελληνικό Έθνος.
    Ακριβώς γι' αυτό, νομοτελειακά, η Ιστορία θα μας εξαφανίσει από αυτόν τον άγιο τόπο, μπάς και, αρχίσουν και πάλι όλα από την αρχή.

  3. Η ΛΕΞΕΙΣ "ΑΓΙΟ" "ΑΓΙΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΒΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΟΦΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΕΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΩΣ: "ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ",ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΙΔΙ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΘΕΑ Η ΟΠΟΙΑ «ΓΕΝΝΑΕΙ» ΤΑ ΑΓΙΑ ΦΙΔΟ-ΤΕΡΑΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

  4. Σεξουαλικά βίτσια και σκάνδαλα από το περιθώριο της Ιστορίας
    Και το ερωτικό σκάνδαλο με τη σύζυγο του Καίσαρα

    Το σκάνδαλο της Ρώμης και η γυναίκα του Καίσαρα

    Το ότι στην Αρχαία Ρώμη το σεξ και τα σκάνδαλα ήταν στην ημερήσια ατζέντα είναι κάτι γνωστό. Πόσοι είναι άλλωστε αυτοί που δεν γνωρίζουν το όνομα Μεσσαλίνα που σήμερα έχει γίνει συνώνυμο της σεξουαλικής λαγνείας και ακολασίας; Λιγότεροι όμως γνωρίζουν τον Πόπλιο Κλώδιο Πούλχερ και την υπόθεση στην όποια πρωταγωνίστησε στα 62 π.Χ.

    Σε έναν εορτασμό για τη θεότητα Μπόνα Ντέα, που η είσοδος επιτρέπονταν μόνο σε γυναίκες, ο Κλώδιος ντύθηκε σαν γυναίκα προκειμένου να παρεισφρήσει στην τελετή. Φημολογούνταν ότι ο λόγος που πήγε ήταν για να ξελογιάσει τη σύζυγο του Ιούλιου Καίσαρα, Πομπηία. Μάλιστα, θρυλείται πως ήταν η μητέρα του Καίσαρα, η Αυρηλία, η οποία τον ξεσκέπασε καθότι ο νεαρός δεν ήξερε να υποδυθεί πειστικά τη γυναίκα!

    Ο Καίσαρας χώρισε την Πομπηία, αλλά όταν έγινε δίκη εναντίον του Κλωδίου, όπως μας αφηγείται ο Πλούταρχος, ο Καίσαρας κατέθεσε ότι δεν έχει τίποτε επιβαρυντικό εναντίον του. Όταν ο δικαστής τον ρώτησε σχετικά, ο Καίσαρας αποκρίθηκε ότι απαιτεί από τη γυναίκα του να μην δημιουργεί ούτε υποψίες.

  5. Από τη φράση αυτή προκύπτει και η γνωστή έκφραση με τη γυναίκα του Καίσαρα που δεν πρέπει να είναι απλά τίμια, αλλά να φαίνεται και ως τέτοια.

    Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα της παραπάνω ιστορίας, μιας και στην ιστορία εμπλέκεται ο Κικέρωνας. Ο γνωστός ρωμαίος πολιτικός είχε καταθέσει εναντίον του Κλώδιου, με τον οποίο ήταν όμως ορκισμένος εχθρός. Παρά την αθώωση τού Κλώδιου, το σκάνδαλο τον έπληξε βαρύτατα δημιουργώντας προβλήματα στις πολιτικές του φιλοδοξίες.

    Από την άλλη, ορισμένοι ιστορικοί πιστεύουν ότι το κίνητρο του Κικέρωνα μπορεί να μην ήταν πολιτικό, αλλά προσωπικό. Η γυναίκα του Κικέρωνα, βλέπετε, η Τερεντία, είχε επίσης μένος κατά του Κλώδιου, που είτε ζήλευε την αδελφή του τελευταίου, είτε επειδή ο Κλώδιος είχε διώξει την ετεροθαλή της αδελφή, κατηγορώντας την για αιμομιξία. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να ήταν η Τερεντία αυτή που κινούσε τα νήματα πίσω από το σκάνδαλο.

  6. Το “απαγορευμένο” γενεαλογικό δέντρο του Ολύμπου

    Εν αρχή ην το Χάος. Υπήρχε και η Γαία, ο Έρως και ο Τάρταρος. Και στη συνέχεια γεννήθηκαν όλοι οι θεοί και ο κόσμος απέκτησε ενδιαφέρον με τα καμώματά τους. Ίντριγκες, μοιχείες, αιμομιξίες και πολλοί απαγορευμένοι έρωτες είναι μερικά μόνο από τα κατορθώματά τους. Νομίζετε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στα βιβλία, τις ταινίες ή τις σειρές, καλή ώρα σαν το Game of thrones που η Σέρσεϊ δεν έχει αφήσει Λάννιστερ για Λάννιστερ και οι Ταργκάρυεν παντρεύονται μεταξύ τους για να μην μολυνθεί το αίμα τους; Ε λοιπόν, συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες που λέει και ο σοφός λαός και για να το διαπιστώσετε δεν έχετε παρά να μελετήσετε το γενεαλογικό δέντρο των Ολύμπιων θεών.
    Μια φορά κι ένα καιρό που λέτε ζούσε η Γαία. Ένα βράδυ ενώ κοιμόταν δίπλα220px-Feuerbach_Gaea στον Έρωτα, γεννά τον Ουρανό, χωρίς όμως να υπάρχει συνουσία. Μια ματιά του μόνο έφτασε και αεροπλάνο την έκανε. Θαμπωμένη από τα κάλλη του γιου της δεν μπορούσε να κρατήσει τις ορμές της και του δόθηκε ολοκληρωτικά. Ο Ουρανός που ήταν καρπερός, έκανε με την μητέρα – σύζυγό του Γαία μια ντουζίνα παιδιά τους Τιτάνες (Ωκεανό, Τηθύα, Κόιο, Φοίβη, Υπερίωνα, Θεία, Κρείο, Ιαπετό, Θέμη, Μνημοσύνη, Κρόνο, Ρέα), τους Κύκλωπες (Βρόντη, Αστερόπη (γένους αρσενικού), Άργη) και τους Εκατόγχειρες (Βριάρεω, Κόττο, Γύγη).
    Αντιτιθέμενοι στο πατέρα τους – αδερφό τους (αφού είχαν την ίδια μάνα), οι Τιτάνες με την βοήθεια της μητέρας τους Γαίας αποφασίζουν να εκθρονίσουν τον Ουρανό, ώστε να του δώσουν ένα σκληρό μάθημα. Αρχηγός πλέον είναι ο Κρόνος, ο οποίος μαζί με τη Γαία, ευνουχίζει τον Ουρανό. Τα γεννητικά όργανα του Ουρανού έπεσαν στη θάλασσα και έτσι μέσα από τα κύματα ξεπρόβαλλε η πιο όμορφη θεά, η Αφροδίτη.the-birth-of-venus-14851large
    Τα χρόνια περνούνε και η Γαία θέλει να αποκτήσει εγγονάκι. Έτσι τα παιδιά της Ωκεανός και Τηθύα, βάζουν μπροστά και κάνουν τρεις χιλιάδες ποτάμιους θεούς τις Ωκεανίδες, μεταξύ των οποίων είναι και η Πλειονή. Από την άλλη, ο άλλος γιος της Γαίας, Ιαπετός αποκτά με την γυναίκα του Κλυμένη τον Άτλαντα (θεό που σηκώνει τον ουρανό στους ώμους του), τον προνοητικό Προμηθέα, τον απερίσκεπτο Επιμηθέα και τον ενστικτώδη Μένοιτιο. Άτλας και Πλειονή ερωτεύονται παράφορα και κάνουν μεταξύ άλλων την Μαία, μία από τις επτά θεότητες του όρους Κυλλήνη στην Αρκαδία.

  7. Τα εγγόνια όμως δεν τελειώνουν εκεί για την Γαία. Χαρτζιλίκι να έχει να μοιράζει. Τέσσερα ακόμα αδέρφια αψηφούν κάθε φραγμό αιμομιξίας, συνάπτουν σχέσεις και δημιουργούν τις οικογένειές τους. Ο τιτάνας Κόιος, που φημίζεται για την ευφυΐα του και τις συνεχείς απορίες του 220px-Rubens_saturn(τύφλα νά ΄χει ο Σωκράτης), παντρεύεται την αδερφή του, τη λαμπερή Φοίβη και κάνουν τρία κοριτσάκια, με την Λητώ να είναι η πιο δημοφιλής. Παράλληλα ο Κρόνος, θεός της σοδειάς, τα φτιάχνει με την αδερφή του Ρέα, θεά που καθορίζει τη ροή των πραγμάτων. Μαζί αποκτούν το μισό δωδεκάθεο του Ολύμπου: Δία, Ήρα, Ποσειδώνα, Εστία, Άδη και Δήμητρα. Ο Κρόνος όμως ήταν κακός πατέρας. Παμπόνηρος όπως ήταν και χωρίς να έχει τρελή δύναμη αποφασίζει να φάει τα παιδιά του ώστε να μην χάσει την πρωτοκαθεδρία των θεών. Έτσι Ήρα, Ποσειδώνας, Εστία, Άδης και Δήμητρα καταλήγουν στη στομάχα του γερο – Κρόνου.
    Όπως θα έκανε κάθε μάνα που προστατεύει τα παιδιά της, η Ρέα κρύβει τον Δία και στη θέση του δίνει στον Κρόνο να φάει μια πέτρα. Στούμπωσε μετά ο Κρόνος και είχε μια κοιλιά τούρλα. Για να τον κάνουν καλά Δίας και Ρέα τον ποτίζουν μέχρι σκασμού. Εμέθυσε ο Κρόνος από το δηλητήριο που του έριξε στο ποτό ο Δίας και ξέρασε όλους τους θεούς. Ακολουθεί η Τιτανομαχία, όπου μετά από δέκα χρόνια σκοτωμού ο Δίας και τα αδέρφια του νικούν τους Τιτάνες και τους φυλακίζουν στα Τάρταρα. Γέρε Κρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά.BOOK_1-1
    Ο Δίας ανεβαίνει στο θρόνο του Ολύμπου και ανακηρύσσεται βασιλιάς των θεών. Και επειδή ένας βασιλιάς πρέπει να έχει απογόνους που θα κρατήσουν το στέμμα στην οικογένεια, σαγηνεύει την αδερφούλα του την Ήρα και κάνουν τον Άρη, τον Ήφαιστο, την Ήβη και την Ειλείθυια. Ο βασιλιάς όμως δεν ικανοποιείται με τα λίγα. Η τεστοστερόνη βαράει κόκκινο, το μάτι παίζει και ο Δίας ορμάει στο ψαχνό. Πρώτη τυχερή η θεία του, Μύτις κόρη του Ωκεανού και της Τηθύας.
    Όσο όμως η Μύτις ήταν έγκυος, ο Δίας έμαθε για μια προφητεία στην οποία χάνει τον θρόνο από το παιδί τους. Έτσι τρώει την Μύτιδα ως άλλος Κρόνος. Με τον καιρό όμως ο Δίας υποφέρει από ημικρανίες και athensathenabirth300ζητά τη βοήθεια του Ηφαίστου. Ο Ήφαιστος του δίνει μια κατακούτελα και από μέσα ξεπετάγεται η σοφή Αθηνά.
    Ο Δίας όμως ήταν πολύ ανασφαλής και έβρισκε επιβεβαίωση από τις γυναίκες. Έτσι στράφηκε στις ξαδέρφες του Λητώ με την οποία απέκτησε την Αρτέμιδα και τον Απόλλωνα, καθώς και στην Μαία με την οποία έκανε τον Ερμή. Επιπλέον ο Δίας παντρεύτηκε τη Σεμέλη (κόρη του Κάδμου, αδερφού της Ευρώπης άλλοτε αγαπητικιάς του Δία) με την οποία απέκτησε τον γλεντζέ Διόνυσο. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται το δωδεκάθεο του Ολύμπου, όχι όμως και οι περιπέτειες του Δία. Πώς να μην τρελαινόταν μετά η Ήρα; Και οι υπόλοιποι θεοί όμως είχαν τα τυχερά τους. Κάτι Νηρηίδες, κάτι Δρυάδες, κάτι Νύμφες ήταν πολύ του γούστου των θεών που δεν άφηναν ευκαιρία να πάει χαμένη. Και αν βρισκόταν και καμιά ωραία θνητή δεν έλεγαν όχι, γιατί δεν ήθελαν να την προσβάλλουν και να αισθάνεται μετά μειονεκτικά. Ήταν πολύ προσεκτικοί με αυτά. Φυσικό ήταν με τέτοιο χαμό κάθε θεός να έχει από ένα στρατό παιδιά, τα οποία είναι λίγο δύσκολο να αναφερθούν όλα εδώ, για αυτό και θα σας παραπέμψω στη “Θεογονία” του Ησιόδου, που μάλλον ήταν μεγάλος κουτσομπόλης για αυτό και λέει όλες τις πομπές των θεών, χαρτί και καλαμάρι.

  8. Ελληνική μυθολογία μόνο για ενήλικες! Σεξ, αιμομιξίες, εγκλήματα

    Θρύλοι της ελληνικής μυθολογίας κατάλληλοι μόνο για ενήλικες! Σεξ, εγκλήματα, αιμομιξίες…
    Το τεύχος του EThe Magazine του EleftherosTypos.gr, παρουσιάζει τα… απόκρυφα της ελληνικής μυθολογίας.

    Δίας με… αιμομικτικές και κτηνοβατικές τάσεις

    https://www.newsit.gr/plus/elliniki-mythologia-mono-gia-enilikes-seks-aimomiksies-egklimata/1032193/

  9. ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΑΝ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΜ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

  10. Ο χρήστης Αγησίλαος Αυγέρης κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
    20 λεπτά
    ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΗΡΟΣ ΔΥΟ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ/

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑΞΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΙΙΜΕΣ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ

    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΜΓΑΝΙΣΘΕΙ ΩΣ ΔΙΠΛΏΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΑΒΟΝΤΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΡΓΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΛΥΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΔΕΣΜΙΟ ΤΟΝ ΠΑΣΤΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΝΕΧΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

  11. Οι θεοί διέπρατταν πορνείες και αιμομιξίες.

    Οι θεοί δεν διέπρατταν μόνο πορνείες και μοιχείες αλλά και αιμομιξίες, ο Ποσειδών είχε βάλει στο μάτι την αδελφή του την Δήμητρα εκείνη ήθελε να τον αποφύγει σε αυτήν της την προσπάθεια σκέφτηκε να τον παραπλανήσει λαμβάνοντας κάποια άλλη μορφή, μεταμορφώθηκε σε φοράδα και κρύφτηκε στα κοπάδια του Ωγγεία στην περιοχή της Αρκαδίας ο Ωγγείας ήταν γιος του Απόλλωνος νόμισε λοιπόν ότι ήταν σε ασφάλεια αλλά ο Ποσειδών την πήρε είδηση και τι κάνει; μεταμορφώθηκε σε ίππο, ο ίππος έσμιξε με την φοράδα, ο φλογερός πόθος του Ποσειδώνος εκπληρώθηκε.

    Στην Φιγαλία, περιοχή της Αρκαδίας, παρίσταναν την Δήμητρα με κεφάλι αλόγου, διότι σε αυτήν την περιοχή ο Ποσειδών αρσενικό άλογο, ενώθηκε με την Δήμητρα θηλυκό άλογο,ο αδελφός έσμιξε με την αδελφή.

    Σε τέτοιο άθλο και ο Δίας δεν πήγαινε πίσω και σε αυτόν η θεά αδελφή του η Δήμητρα υπήρξε αντικείμενο έρωτος για να την πλησιάσει έκανε κάτι παρόμοιο με τον Ποσειδώνα μεταμορφώθηκε σε ταύρο.

    Τι να πει κάνεις….όλων των ειδών τις ανηθικότητες τις διέπρατταν οι θεοί του Ολύμπου και πορνείες και μοιχείες και ασέλγειες και παιδεραστίες και αιμομιξίες από όλα αυτά μας απάλλαξε ο Χριστιανισμός.

    Οι θεϊκοί καυγάδες.

    Οι θεοί του Ολύμπου μάλωναν μεταξύ τους και μάλιστα πάνω στον καυγά δεν ήταν καθόλου προσεκτικοί στις φράσεις που χρησιμοποιούσαν, λόγου χάριν όταν γινόταν ο Τρωικός πόλεμος και άλλοι θεοί υποστήριζαν τους Τρώες και άλλοι τους Αχαιούς σε κάποια στιγμή η Ήρα διαπληκτίστηκε με την Άρτεμη και την περιέλουσε με τα λόγια «κύων αδεές» που θα πει σκύλα ξεδιάντροπη. Πως τώρα εσύ στοχάστηκες, σκύλα ξεδιάντροπη, να σταθείς αντίκρυ σε εμένα;

    Πάντως όσοι έχουν το πάθος της αθυροστομίας βολεύονται να στραφούν προς τους αρχαίους Θεούς, αφού σε αυτούς δικαιώνεται η συμπεριφορά τους αλλά και όσοι έχουν αδυναμία να αφαιρούν τα πράγματα των άλλων και αυτοί έχουν λόγους να συμπαθούν τους αρχαίους μύθους.

    Μαθήματα κλοπής από τους θεούς.

    Μάλιστα μπορούν να πάρουν και ωραία μαθήματα κλοπής. Ας θυμηθούμε λίγο τον Ερμή, αυτός ο θεός από την βρεφική του ηλικία ήταν άσσος στην κλοπή. Ας δούμε το πρώτο του κατόρθωμα.
    Στην Πιερία, ο Απόλλων είχε ένα κοπάδι βόδια, βλέπετε αυτός ο Θεός επιδιδόταν και στην κτηνοτροφία, λοιπόν ο μικρός Ερμής έβαλε στο μάτι τα βόδια του Απόλλωνος και αποφάσισε να τα κλέψει αλλά έπρεπε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην καταλάβει ο άλλος θεός προς πια κατεύθυνση οδηγηθήκαν τα βόδια του. Εκεί υπήρχε μια πεσμένη βελανιδιά αφαιρούσε τμήματα από την φλούδα της και τα έκανε υποδήματα για τα βόδια με χορτάρι, έφτιαχνε πλεξίδες και τα στερέωνε έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν ίχνη. Κλεψιά με τα όλα της…

    Οι αρχαίοι μύθοι λένε ότι οι θεοί βοηθούσαν κάποιες φορές του κλέφτες.
    Στην Ιλιάδα ο Νέστωρ διηγείται τα εξής, όταν ήταν νέος άρπαξε μαζί με άλλους νέους της Πύλου πολλά άλογα από τους γείτονες Ηλείους, ένα δημοτικό τραγούδι λέει κλέφτες βγήκαν στα βουνά για να κλέψουν άλογα, αλλά ο Νέστωρ δεν ενδιαφερόταν μόνο για άλογα αλλά και για βόδια πρόβατα και χοίρους η επιχείρηση ευοδώθηκε έκλεψε πολλά άλογα και κοπάδια από πρόβατα και γουρούνια και βόδια, κατόπιν από τα κλαπέντα ζώα έκανε θυσία στους θεούς και τους ευχαρίστησε, διότι οι θεοί τον βοήθησαν να εξελιχθεί επιτυχώς η επιχείρησις.

    Βλέπουμε λοιπόν ότι οι θεοί βοηθούσαν κάποιες φορές και τους κλέφτες αλλά και μερικοί θεοί έκλεβαν και οι ο ίδιοι.

    Οι εκδικητικοί θεοί.

    Άλλη παράγραφος του θέματος παρατηρούμε στους θεούς του Ολύμπου να έχουν κακία μεγάλη στην ψυχή τους να οργίζονται να θυμώνουν και να προβαίνουν σε πράξεις πολύ άσχημες ο Παυσανίας γράφει στα Kορινθιακά το εξής, ότι ο Ποσειδών οργίστηκε κάποτε εναντίον των κατοίκων της περιοχής της Ερμιόνης και κατέστησε την χώρα τους άγονη, πλημμύρησε δηλαδή την γη τους και τις καλλιέργειες τους με θαλάσσιο νερό. Δηλαδή εάν μια περιοχή δεν είχε πολιούχο τον Ποσειδώνα και προτιμούσε κάποιον άλλον ο Ποσειδώνας εκδικείτο την κατάσταση και άφηνε να πλημμυρίσει η θάλασσα να τους πνίξει.

    http://taanekfrasta.blogspot.com/2015/04/oi-theoi-tou-olympou-kai-oi-anithikotites-tous.html#.W3Sh9tSLSt8

  12. οργια οργια παντου και παντα οργια γιαυτο παμε κατα διαολου τιποτα δεν εχει μεινει ορθιο ολα τα καταστρεψανε παιδια οικογενεια περιθαλψη θρησκεια γραμματα αγροτια τεχνες στον αερα ολα μας πηρε και μας σηκωσε η ελλαδα ποτε δεν θα γινει οπως ηταν καποτε

  13. Οι Εβραίοι εκαλλιέργησαν τη γη της πίστης. Οι Έλληνες εκαλλιέργησαν τη γη της γνώσης.
    Οι εβραίοι ήσαν δήμιοι, οι έλληνες ήταν οι δικαστές.
    Οι εβραίοι ήσαν αδίσταχτοι, οι έλληνες ήσαν ευγενικοί.
    Για αυτό και νίκησαν οι εβραίοι τους έλληνες.
    Εχρησιμοποίησαν σαν όπλο τους βέβαια το χριστιανισμό, ένα νόθο και μυσαρό παρασάρκωμα
    του σώματος τους, από τους ίδιους απόβλητο, και αφάνισαν την ωραία Ελλάδα.
    Ότι δεν εκατάφερε η ανδρεία, το κατάφερε ο δόλος!!!
    Λιαντίνης.

  14. Stergios Zaglaras13 Αυγούστου 2018 – 11:22 π.μ.
    Η παλαιά διαθήκη είναι ένα πορνογράφημα και η μυθολογία των εβραίων που έγινε
    η βάση στην καινή διαθήκη και το λεπρό τέκνο αυτού, τον εβραιοχριστιανισμό.

  15. Οι μύθοι όπως και οι θεοί για του Έλληνες ήταν αλληγορικές ιστορίες που πλάστηκαν
    για να εναρμονίσουν το άτομο και τη φυλή με την Ελληνική κοινωνία και τη φύση,
    ΔΕΝ υπήρξαν θεοί, ίσως επισκέπτες από άλλους πλανήτες.

    Αλλά η μαρία υπήρξε, και με προκαλεί σεξουαλικά η μελαχρινή της κωλάρα.
    Τώρα αν ο Λωτ γκαστρωσε κατά λάθος τις κόρες του, ε αυτό δεν με ενδιαφέρει.
    Αν όλες οι αγιές ήταν ιερόδουλες, αν όλοι οι άγιοι με μπροστάρη τον σαούλ
    εκραζαν και ήταν ανέραστοι, αν στις μέρες μας το άγιο όρος (μη χέσω)
    έχει γίνει κέντρο ακολασίας ομοφυλόφυλων κηφήνων, ψηλά γράμματα.

    Τα πουσταριά κομμούνια και εβραιοπροσκηνημένα, ψάχνουν istoreies στο 12θεό
    που στην πραγματικότητα είναι μια πηκόνηση και τα βαρίδια της κοινωνίας
    τότε και σήμερα, δεν γινοντε τα ίδια σήμερα?

  16. θεοι και θεες αδερφοι και αδερφες
    δωδεκαθεο
    της ποutsas

    Η ΦΡΑΣΗ "ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΥ"

    ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑ

    ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗ ΡΕΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΠΕΤΑΓΕ
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ

  17. Βρε γελοιε ΖΑΓΚΛΑΡΑ, βρε σκουπιδι, βρε ανυπαρκτε, εισαι μια "ΠΗΚΟΝΗΣΗ…"(Ελεος ρε αναλφαβητο ζωωο) και του τιποτα, που θελει να νιωσει οτι ειναι κατι βριζοντας τα πιστευω 2.5 δισεκατομμυριων ανθρωπων.
    Τον Χριστο και την Παναγια τους υμνουν, τους δοξαζουν και τους μεγαλυνουν δισεκατομμυρια ανθρωπων και εσενα τιποτενιο, ποταπο, ασημαντο ανθρωπακι ουτε οι μυγες δεν σε πλησιαζουν για να μην μολυνθουν απο την βρωμα και την δυσωδια που αποπνεεις.
    Βρες μια τρυπα απατη να πεσεις μεσα να ξεβρωμισει η γη απο την αθλια παρουσια σου μαγαρα.

  18. Κορίτσια κλείνω τώρα, αυριο παλιά θα σας πάρω όλες με την σειρά,
    πλυθείτε αρωματισθείτε και στηθείτε!

    Εύχομαι να έρθει στα όνειρα μου η μαρία να με πάρει
    μια θεϊκή πίπα μπας και κόψω το τσιγάρο!

Comments are closed.