Ουγγαρία: Αφήνουν νηστικούς τους πρόσφυγες για να τους αναγκάσουν να φύγουν!

Νηστικούς αφήνουν οι αρχές της Ουγγαρίας δεκάδες πρόσφυγες με σκοπό να αναγκαστούν να φύγουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle!

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, αφήνει επίτηδες νηστικούς κυρίως Αφγανούς και Σύρους πρόσφυγες σε κέντρα της ζώνης διέλευσης (τράνζιτ) υπό διεθνή αστυνομική επιτήρηση, ώστε να τους αναγκάσει να επιστρέψουν στη Σερβία χωρίς να ασκήσουν έφεση στην αρχική απόρριψη της αίτησης ασύλου τους από τις ουγγρικές Αρχές!

Η συγκεκριμένη απάνθρωπη πρακτική φέρεται να εφαρμόζεται από τα μέσα Αυγούστου από το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ουγγαρίας, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις από τις ανεξάρτητες οργανώσεις Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και το ουγγρικό παράρτημα της Επιτροπής του Ελσίνκι.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για «μη συμμόρφωση προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία ασύλου και επαναπροωθήσεων», όπως και για τη νέα νομοθεσία της Βουδαπέστης περί ποινικοποίησης της παροχής βοήθειας σε όσους ζητούν άσυλο στη χώρα.

«Σήμερα μια νεαρή Αφγανή μάς κατήγγειλε ότι μόλις απέρριψαν το αίτημά της για άσυλο έπαψαν να της δίνουν φαγητό. Είναι η όγδοη σχετική καταγγελία που λαμβάνουμε. Για να δώσει φαγητό στους πρόσφυγες το Γραφείο Μετανάστευσης ζητά ειδική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ανήρτησε στο twitter η ουγγρική Επιτροπή του Ελσίνκι. Ενα μέλος της, η Λίντια Γκαλ, κατήγγειλε πως οι πρόσφυγες σε κέντρα αναμονής υποχρεώνονται να προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για ένα κομμάτι ψωμί. «Παράνομο και απάνθρωπο», σχολίασε. Μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει εκδώσει μόνο 5 προσωρινές διαταγές για σίτιση λιμοκτονούντων προσφύγων, ύστερα από πρωτοβουλία Ούγγρων και ξένων δικηγόρων.

Οι Ούγγροι αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως δεν είναι υποχρεωμένοι να σιτίζουν χωρίς δικαστική εντολή τους πρόσφυγες της ζώνης τράνζιτ όταν απορριφθεί η πρώτη αίτηση ασύλου τους. Ωστόσο οι διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ιδίως η διακήρυξη του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης) απαγορεύουν ρητά την απάνθρωπη και υποτιμητική μεταχείριση οποιουδήποτε κρατουμένου, ο οποίος έχει δικαίωμα σε «φαγητό, νερό, συνθήκες υγιεινής και ιατρική φροντίδα».

Αντ’ αυτού οι Ούγγροι σπρώχνουν Σύρους και Αφγανούς πίσω στη Σερβία, ενημερώνοντάς τους «άτυπα» ότι θα τους… αφήσουν νηστικούς όσο εκκρεμεί η αίτησή τους, αλλά είναι ελεύθεροι να γυρίσουν πίσω στη Σερβία ή «σε οποιαδήποτε τρίτη χώρα».

Η Ουγγαρία έχει μια από τις πιο σκληρά αντιμεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη και δέχεται ελέχιστες αιτήσεις ασύλου. Μάλιστα, έχει υψώσει συρματοπλέγματα στα σύνορα με τη Σερβία, επέτρεψε στον στρατό και την αστυνομία να χρησιμοποιούν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες και αρνήθηκε κάθε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία.

loading...

4 thoughts on “Ουγγαρία: Αφήνουν νηστικούς τους πρόσφυγες για να τους αναγκάσουν να φύγουν!

  1. Καί πολύ καλά κάνουν!…. Όχι θα κάτσουν να τους ταΐζουν,σαν κι εμάς, για να δυναμώσουν καί να ζητάνε καί ''νυνί'' μετά, ή να μπορούν να ληστεύουν καί να σκοτώνουν πιό εύκολα….. Η Ουγγαρία είναι κράτος, δεν είναι κ@λοχανείο σαν το δικό μας!…. Η Ουγγαρία έχει Ηγέτη τον Viktor Orban, που λατρεύει τον Λαό του , δεν έχει Τσιπροκαημένους, Χριστοδουλοπούλου κλπ αλητοκομμουνιστοληστοσυμμορίτες, που σιχαίνονται τους Έλληνες περισσότερο από τα σκ@τ@ τους!……….. …Ε.

  2. Πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται «πρόσφυγες» οι λαθρομετανάστες;
    Αν κοιτάξει κανείς στον παγκόσμιο χάρτη που βρίσκονται οι χώρες καταγωγής αυτών των ισλαμοφασιστων και που είναι οι χώρες που βρίσκονται τώρα αυτοί θα σοκαριστεί.
    Λαθροέποικοι του κερατά είναι που κάποιοι χρηματοδότησαν το ταξίδι τους σε χώρες της Ευρώπης.
    Ευτυχώς οι Ούγγροι ξύπνησαν έγκαιρα και έχουν σκοπό να διαφυλάξουν τη χώρα τους και τον τρόπο ζωής τους από τους σκοταδιστές εισβολείς.
    Εδώ το βρωμικο καθεστώς συριζανελ συνεχίζει ακάθεκτο να δολοφονεί τους Έλληνες με κάθε τρόπο.
    Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

  3. Μπραβο στην Ουγγρικη κυβερνηση.Πατριωτες.

  4. καταραμενο ναναι το ουγκαρο
    που αφηνει νηστικο το Αφγανο
    εκει ψηλα στο ουγγαρια
    για να πιτα για να πιτανει νηστικο!!

Comments are closed.