Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των δηλώσεων του ΕΝΦΙΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάρτησή τους στους προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών. Σε πέντε δόσεις θα γίνει η πληρωμή τους, με την πρώτη να καταβάλλετε το Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.


Αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2018 στους προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων.

Για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς σας στο site της ΑΑΔΕ και κάντε κλικ στο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση». Στη συνέχεια, επιλέξτε το «Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης». Αμέσως, θα εμφανιστεί η οφειλή του ΕΝΦΙΑ 2018 και αριστερά η επιλογή «ταυτότητα οφειλής», που απαιτείται για την πληρωμή.

Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο και τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.

Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου, δεύτερη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου, η τρίτη δόση έως τις 30 Νοεμβρίου, η τέταρτη έως τις 28 Δεκεμβρίου και η πέμπτη έως τις 31 Ιανουαρίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ 2018 από τα οποία προκύπτει ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα αφορούν 7.310.185 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Ωστόσο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν 6.331.155 φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς σε 979.030 ιδιοκτήτες αναλογεί φόρος χαμηλότερος του ενός ευρώ, οπότε δεν καταβάλλεται.

Επίσης από τα στοιχεία προκύπτει ότι μειώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...