ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ



Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος
Οι Πολίτες και οι κοινωνικές ομάδες τους υπολογίζουν το κόστος της μη συμμόρφωσης τους οπότε, όταν θεωρούν πως είναι δυσανάλογο

με αυτά που θα κέρδιζαν ή με αυτά που έχουν και δεν θέλουν να χάσουν, επιλέγουν να το αποφύγουν – υπακούοντας στις εντολές του κράτους.

«Η ένδοξη επανάσταση του 1688 στην Αγγλία εξελίχθηκε ειρηνικά, οδηγώντας τη χώρα σε ένα διαρκώς αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο – επάνω στο οποίο στηρίχθηκε η μετέπειτα βρετανική αυτοκρατορία
Αντίθετα, η γαλλική επανάσταση του 1789 ήταν βίαιη και καταστροφική – με αποτέλεσμα, το βιοτικό επίπεδο των Γάλλων να ευρίσκεται για έναν ολόκληρο αιώνα πίσω από το αντίστοιχο των Βρετανών. Η διαφορά μεταξύ των δύο επαναστάσεων εναντίον των τότε απολυταρχικών καθεστώτων, της αυταρχικής ηγεμονίας καλύτερα, ήταν ο τρόπος διαχείρισης των δημοσίων χρεών” (H. James).
Ανάλυση
Σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί δύο αντιμαχόμενες πολιτικές ομάδες: οι λαϊκιστές και οι ελίτ, οι οποίες χρησιμοποιούν το όνομα «λαϊκιστές» για την πρώτη ομάδα τόσο συχνά, όσο οι «λαϊκιστές» χαρακτηρίζουν τους δεύτερους ως «ελίτ».
 Στη Δύση τώρα υπάρχουν μόνο οι ακροδεξιοί «λαϊκιστές», όπως θεωρείται ο κ. Trump, οι υποστηρικτές του BREXIT, η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας ή ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας – οι οποίοι ανέρχονται στην εξουσία μόνο εάν υποστηριχθούν από τα δεξιά κόμματα (στη Γαλλία η δεξιά στήριξε από άγνοια την επιλογή των ελίτ, τον κ. Macron). 
Θεωρούνται δε εθνικιστές, ενώ τάσσονται υπέρ των φτωχών εισοδηματικών τάξεων και του προστατευτισμού – αλλά εναντίον του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, της πολιτικής λιτότητας, της παγκοσμιοποίησης και της μετανάστευσης, υπέρ των οποίων είναι οι «ελίτ». Εμείς έχουμε ονομάσει αυτά τα κόμματα πατριωτικά, λαϊκά και δημοκρατικά – περιγράφοντας τις ιδιαιτερότητες τους.
Αριστεροί «λαϊκιστές» ουσιαστικά δεν υπάρχουν, όπως χαρακτηρίσθηκε η ελληνική κυβέρνηση με κριτήριο τις προεκλογικές δηλώσεις της προτού ανέλθει στην εξουσία ή οι Podemos στην Ισπανία – επειδή έχουν υποταχθεί/συμβιβασθεί ή αλωθεί από τις ελίτ. 
Εν προκειμένω εφαρμόζουν πιστά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική καλύτερα από τα δεξιά κόμματα, παρά το ότι δημόσια δηλώνουν την έντονη αποστροφή τους – με την έννοια πως καταφέρνουν να διατηρούν πολύ πιο καλά υπό έλεγχο τις μάζες, ληστεύοντας τες χωρίς να εξεγείρονται.
Εκτός αυτού τάσσονται υπέρ των προωθούμενων από τις ελίτ μεταναστευτικών ροών που έχουν σκοπό τον εποικισμό και την αλλοίωση των δυτικών κοινωνιών για να είναι πιο εύκολα ελεγχόμενες, στραγγαλίζουν τη μεσαία τάξη, ενώ διαπλέκονται και διαφθείρονται με τις ελίτ που τους υποστηρίζουν – οπότε αποτελούν την καλύτερη σημερινή επιλογή για το «σύστημα».
Περαιτέρω, η μείωση του πλούτου και των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης δεν αποτελεί μόνο μία οικονομική τάση – αφού μεταφράζεται απ’ ευθείας στον περιορισμό της πολιτικής της δύναμης. 
Υπενθυμίζουμε εδώ πως ο πρόεδρος Μάο είχε πει μεν ότι, «η πολιτική εξουσία πηγάζει από την κάνη του όπλου», αλλά αυτό ισχύει μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις – αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της βίας και της δύναμης/εξουσίας, ενώ μόνο η βία που στηρίζει την εξουσία πηγάζει από την κάνη του όπλου, εάν έχει βέβαια τη δυνατότητα να εξαναγκάζει τους ανθρώπους να υπακούουν σε εντολές υπό το φόβο του θανάτου.
Η πραγματική δύναμη όμως σήμερα δεν πηγάζει από την άμεση βία της εποχής του Μάο, αλλά από την έμμεση – από την πεποίθηση των ανθρώπων ότι, το κράτος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βία, εάν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες που τους επιβάλλει. 
Για παράδειγμα πως εάν δεν καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, εάν δεν δηλώσουν σωστά τα εισοδήματα τους ή εάν δεν πληρώνουν, θα διωχθούν ποινικά – με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να συμμορφώνονται.
Σε τελική ανάλυση λοιπόν η δύναμη και η εξουσία σήμερα στηρίζονται επίσης στη βία: στην πίστη πως το κράτος (η Τρόικα ή η Γερμανία στην περίπτωση της Ελλάδας) θα μπορούσε να ασκήσει συντριπτική βία, εάν χρειαστεί – εφόσον οι άνθρωποι αντιδράσουν βγαίνοντας στους δρόμους ή πάψουν να πληρώνουν τα χαράτσια» που τους επιβάλλονται στα περιουσιακά τους στοιχεία, παρά το ότι τα απέκτησαν με φορολογημένα χρήματα.

loading...

3 thoughts on “ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΨΩΦΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ

  2. Νομιζω οτι οι διεθνεις μεγαλοτραπεζιτες πιο συγκεκριμμενα στοχευουν την ανταγωνιστικη και παραγωγικη ελευθερη οικονομια και ειδικοτερα τους μικρομεσαιους,τους ελευθερους επαγγελματιες,τους αγροτες και τους εργατουπαλληλους ολων των παραπανω.Την πλειοψηφια δηλαδη του λαου….Δεν κομιζει τιποτα στην δημοσια συζητηση η αναφορα στην μεσαια ταξη.Μαλλον προκειται για εναν ψευδεπιγραφο εννοιολογικο προσδιορισμο που στην πραγματικοτητα φωτογραφιζει κατι που δεν υπαρχει.Τι θα πει μεσαια ταξη δηλαδη που ολοι μα ολοι την επικαλουνται τωρα τελευταια??Οπως παλαιοτερα η ΝΔ που στοχευε στον μεσαιο χωρο.Κατι δηλαδη απροσδιοριστο.Οι εννοιολογικες αυτες ασαφειες σηματοδοτουν την αμηχανια αλλα και την δειλια των αναλυτων να εκφρασουν με γενναιοτητα τους απαιτουμενους εννοιολογικους προσδιορισμους.Γιατι η αληθεια ποναει……. Η βασικη ταξικη και οχι μονον διακριση κατα την γνωμη μου, ειναι αυτη μεταξυ κρατικοδιαιτων πολιτων και αυτων του ιδιωτικου τομεα που βρισκονται σε πολιτικο διωγμο απο το σοβιετικο μεταπολιτευτικο καθεστως.Δεν μπορουμε να συνθεσουμε μεσαια ταξη για παραδειγμα μεταξυ ενος κρατικοδιαιτου και ενος ελευθερου επαγγελματια ακομα και αν εχουν τα ιδια εισοδηματα την ιδια παιδεια και την ιδια καταγωγη.Υπαρχει ουσιαστικα χαος μεταξυ τους.Οι πασης μορφης πολιτες του ιδιωτικου τομεα αν τους προσδιορισουμε κοινωνιολογικα συνιστουν για μενα ενα νεο ιδεολογικο μπλοκ και ενα δικαιακο παραπετασμα εσωτερικου τυπου.Στα πλαισια της μεταπολιτευτικης ιδιως κοινωνιας.Απο την αλλοι οι πασης φυσεως και μορφης κρατικοδιαιτοι πολιτες συνιστουν μια ευρυτερη ομαδα πολιτων που ψωμιζονται την ευημερια τους στην διαστροφικη εφεση του Ελληνικου λαου στην ασυδοτη και προσοδοφορα δημοσιουπαλληλια και την συνακολουθη αντικοινωνικη και παρασιτικη συμπεριφορα. Ειναι οτι χειροτερο να ζει καποιος εις βαρος των λοιπων πολιτων ειδικα οταν εχει την επιγνωση.Γιατι νομιζω οτι αυτο γινεται.Οι ιδιωτες μικρομεσαιοι υπαλληλοι εργατες και αγροτες βρισκονται λογω και της κρισης σε κατασταση εισοδηματικης καταβαραθρωσης σε αντιθεση με τους κρατικοδιαιτους που οχι μονο δεν ειχαν εισοδηματικη μειωση αλλα ειχαν ΑΥΞΗΣΗ αν συνυπολογισουμε 6χρονια υφεσης.Αρα, για ποια μεσαια ταξη μπορουμε να μιλησουμε??

Comments are closed.