Σοκ. Διαλύεται η λέσχη των Ανάλγητων

Στη Λέσχη των Ανάλγητων συμμετέχουν γνωστές προσωπικότητες νεοφιλελεύθερων, οι οποίοι τηρούν όλους τους κανόνες της παρανομίας σε κάθε τους συνάθροιση. Την τελευταία φορά χρειάστηκε να φτάσουμε πρώτα στο τελεφερίκ της Πάρνηθας για να βεβαιωθούμε ότι δεν μας
ακολουθούσαν και να καταλήξουμε στη συνέχεια σε μεζεδοπωλείο στο Ωνάσειο. Χτες, όμως, έλαβα νέα πρόσκληση με αποκλειστικό θέμα τη διάλυση της λέσχης!

Η έκπληξή μου ήταν τεράστια και η απογοήτευσή μου ακόμη μεγαλύτερη. Τέρμα τα τσίπουρα, οι πετροσωλήνες, τα ψαράκια στη σχάρα με συνοδεία συζητήσεων υψηλών νοημάτων και συγκεκριμένων φιλελεύθερων προδιαγραφών. Εκείνες τις μαγικές βραδιές που βρισκόμασταν στη λέσχη ο κόσμος γινότανε καλύτερος, αφού μετά από λίγη ώρα όλα του τα προβλήματα είχαν λυθεί μέσα σε ένα φιλελεύθερο (πάντα) πλαίσιο.

Και τώρα; Τέλος; Έτσι απλά; Η απάντηση των συντελεστών ήταν απλή: «Είπαμε την λέσχη μας Λέσχη Ανάλγητων, θέλοντας να διακωμωδήσουμε τους κομμουνιστές που για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας τους φταίνε οι φιλελεύθεροι. Αλλά ετούτοι εδώ είναι χειρότεροι απ’ ότι είχαμε προβλέψει. Είναι οι ίδιοι τόσο ανάλγητοι που η λέξη πλέον είναι «απαγορευμένη» από εμάς ακόμη και για λόγους σάτιρας».

Σύμφωνα με την πρόταση του γραμματέως της συνάθροισης, οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση θα λάβουν ο καθένας έναν ρόλο κορυφαίου υπουργού αυτής της κυβέρνησης και θα αναδείξουν μία δήλωσή του που τον κάνει αυτοδίκαια μέλος στον πραγματικό σύλλογο των ανάλγητων. Και αφού «κλειδώσουμε» τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου στη συνέχεια θα αλλάξουμε με πανηγυρικό τρόπο την ονομασία του δικού μας για να μην υπάρχει πλέον σύγχυση στην κοινωνία. Η δική μου πρόταση είναι να τον πούμε «πρώτα ο άνθρωπος» με σήμα το νομισματοκοπείο. Έπονται κι άλλες καλύτερες.

Εκείνο που με χαλάει και με κάνει αβέβαιο για την συμμετοχή μου στη διαδικασία είναι ότι οι σύντροφοι και συναγωνιστές του ανάλγητου κύκλου (τέως ανάλγητοι – τέως) μου έδωσαν τον ρόλο του Πολάκη! Είναι παλιόπαιδα, χωρίς δεύτερη συζήτηση. Γι’ αυτό και τους αγαπώ. Τώρα ελέγχονται για το λόγο που το έκαναν. Αν δηλαδή ήθελαν να με οδηγήσουν σε αναγκαστική δίαιτα για λόγους υγείας ή θέλησαν να περιφρουρήσουν τα θαλασσινά εκείνης της βραδιάς. Όπως και να είναι τους συγχωρώ…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

liberal.gr

loading...