ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΧΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ

Γράφει ο ΣΠΙΝΟΣ Κωνσταντίνος …

Σ’ αυτήν την χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, στην Ελλαδα της παρακμής και της αραχτής, εκείνο που με εξοργίζει αφόρητα ως νομοταγή και αισχρά φορολογούμενο πολίτη, εκείνο που μισώ περισσότερο, εκείνο που μου προκαλεί εμετική αποστροφή και κάνει την ζωή μου αφόρητη, είναι η
μικροπρέπεια, η φτήνια της σκέψης, η ξιπασιά οι εκπτώσεις στην αξιοπρέπεια, η κουτοπονηριά των πολιτικών ταγών. Κοντολογίς όλα αυτά που είδα και άκουσα στην συνέντευξη που έδωσαν με πρόεδρο τον Τζανακόπουλο οι Νίκος Τόσκας μαζί με τους Αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος. Κύριοι το μόνο που έχω να σας πω βγάλτε σκασμό στην μνήμη των 88 νεκρών, των 100 και πλέον αγνοουμένων, για τα 5.000 κατεστραμμένα σπίτια που κάποιοι μόχθησαν για να φτιάξουν, τα 3.000 καμένα αυτοκίνητα και ένα δάσος που θα αργήσει να ξαναγίνει δάσος. Σας λυπάμαι που σαν κυρά κατίνες προσπαθούσατε με σαθρά και έωλα επιχειρήματα να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας.   
Δυστυχώς κύριοι της κυβέρνησης (Θεός να την κάνει), έχετε μεγάλη ευθύνη που μέσα σε λίγες ώρες χάθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίσθηκαν άλλοι τόσοι, χάθηκαν περιουσίες, καταστράφηκε το βιος μιας ζωής,  και οι σεις συνεχίζετε  με κενολογίες και άνευ περιεχομένου δηλώσεις σας να προκαλείτε το δημόσιο αίσθημα ρίπτοντας τις ευθύνες σε άλλους. 
Και να σκεφθεί κανείς ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη  κ. Νικόλαος Τόσκας με ύφος 200 Καρδιναλίων ξεπερνώντας κάθε όριο ψευτιάς δήλωνε στη Βουλή πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ «έχει εξασφαλίσει την επιχειρησιακή πληρότητα και ετοιμότητα του Πυροσβεστικού σώματος, προς όφελος της ασφάλειας και της προστασίας του ελληνικού λαού». Επιπροσθέτως ο κ. Τόσκας στις 22 Ιουλίου στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου διαβεβαίωνε ότι «καθίσταται γνωστό ότι το σύνολο των μισθωμένων ελικοπτέρων (βαρέως και μεσαίου τύπου) έχουν ήδη κατανεμηθεί και βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, λειτουργώντας επιπρόσθετα στα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία ομοίως βρίσκονται σε πλήρη διαθεσιμότητα». Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις διαψεύστηκε παταγωδώς. Και όμως παραμένει απτόητος στην θέση του.
Ο … ανυπέρβλητος υπουργός υγείας κ. Παύλος Πολάκης (αν είναι δυνατόν Θεέ μου!!!) δεν έβλεπε τίποτα από τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες που άφηνε πίσω της η πύρινη λαίλαπα και έγραψε στο λογαριασμό του ότι «οι δήθεν νεκροί είναι δημιούργημα των βοθροκάναλων. Δεν θα σας περάσει, θα πάμε την χώρα μπροστά όσο κι αν μας πολεμάτε». Μου θυμίζει εκείνο το παλαβό ήρωα του Θερβάντες, τον Δον Κιχώτη, που έβλεπε ως εχθρούς και έκανε επίθεση στους ανεμόμυλους.
Ο έτερος πολιτικός τιτάνας Παναγιώτης Κουρουμπλής υπουργός (να τον κάνει ο Θεός!!!) αμφισβήτησε τον μεγάλο αριθμό των αγνοουμένων. Σε λίγο θα βγουν και θα μας πουν «Ποια φωτιά ρε παιδιά;;; Που την είδατε;;;»       
 
Ο αστέρας της πολιτικής κ. Ρένα Δούρου στις 23-5-2014 όταν διεκδικούσε τον θώκο της Περιφερειάρχη Αττικής δήλωνε ξεδιάντροπα και απερίφραστα: «Αν δεν κάνω αντιπλημμυρικό και αντιπυρικό σχεδιασμό θα πάω σπίτι μου». Κυρία Δούρου 24 νεκροί στην Μάνδρα Αττικής, 88 τουλάχιστον νεκροί στο Μάτι και ακόμα δεν πήγατε σπίτι σας όπως υποσχεθήκατε και για λόγους ευθιξίας οφείλατε. Προφανώς η η αναλγησία της φιλοκαρεκλιάς σας εμποδίζουν. 
Να θυμίσω τι έλεγε η σημερινή κυβέρνηση στις 24/8/2007, όταν ήταν αντιπολίτευση για τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν τότε: «Αυτές τις δύσκολες ώρες της εθνικής τραγωδίας η κοινωνία πλημμυρίζει από αισθήματα οδύνης και οργής Οδύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, τον δασικό πλούτο της χώρας και τις αγροτικές καλλιέργειες που καταστράφηκαν, τα ζώα που αφανίστηκαν, τα σπίτια και τις περιουσίες που χάθηκαν. Οργή γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ προφυλαγμένη στις κλιματιζόμενες αίθουσες του Μαξίμου, διέθεσε τις ελάχιστες δυνάμεις του ήδη διαλυμένου κρατικού μηχανισμού για τον ένα και μοναδικό στόχο της: Την εκ νέου νομή της εξουσίας. Η κυβέρνηση αγνοώντας το γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι ζούμε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή έσπευσε να προκηρύξει εκλογές πάνω στην καμένη γη, στο όνομα της Συνταγματικής αναθεώρησης, δηλαδή της αναθεώρησης του άρθρου 24, κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής καταπατητές, εμπρηστές και οικοπεδοφάγους. Ακόμα πιο προσβλητική για την κοινή νοημοσύνη, αυτές τις τραγικές στιγμές, είναι η ανόητη επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργεια της κυβέρνησης να εμπλέξει στις έρευνες την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, προσπαθώντας να πείσει ότι πίσω από την καταστροφή βρίσκεται κάποιο σκοτεινό σχέδιο και όχι η δική της πολιτική για τα δάση».
Και το πως σχολίασε το πολιτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στις 25/8/2007 το διάγγελμα του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Με το διάγγελμά του, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, επικαλούμενος οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών. Η κυβέρνηση ήξερε ότι φέτος έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Όλα τα προεκλογικά καλοκαίρια είναι δύσκολα. Αυτή τη φορά όμως, από τις αρχές Μαΐου ως τα τέλη Ιουλίου είχαμε ξεπεράσει ήδη κάθε προηγούμενο, με 4.000 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.  Αντί να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής, η κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική περίοδο μέσα στον Αύγουστο, για να μην εκτεθεί με το πόρισμα Ζορμπά και τον προϋπολογισμό. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αντιμετωπιστεί η καταστροφή. Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν,  ούτε ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από σενάρια συνομωσίας».
Και εμεί οι πολίτες με ανείπωτη θλίψη αβάστακτο πόνο και εικόνες που λυγίζουν και τον πιο σκληρό άνθρωπο παρακολουθήσαμε μία κάτοικο που έχασε την περιουσία της στην πύρινη λαίλαπα να δηλώνει κατηγορηματικά: «Κανένας μα κανένας δεν ήταν δίπλα μας… Ούτε αστυνομία ούτε πυροσβεστική ούτε κανένας άλλος. Αυτό που έγινε ήταν φονικό. Ήμασταν αβοήθητοι. Μας έστειλαν να καούμε και να πνιγούμε. Έκαναν νεκροταφείο το Μάτι και δεν παραιτήθηκε κανένας».
Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε για τα πολιτικά ανδρείκελα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα την χώρα, για την κρατική αναλγησία και την τραγική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, και η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: «Φτάνει πια σε αυτή την χώρα ο ένας να κατηγορεί τον άλλον! Φτάνει να μην αναλαμβάνει κανείς ευθύνη! Φτάνει να μην μπορεί αυτή η χώρα να οργανωθεί επιτέλους!!!… Σιχάθηκα πια να ζω σε μια χώρα που αυτοί που κυβερνάνε δεν αγαπάνε αυτόν τον τόπο!!! έναν τόπο που μόνο ευγνωμοσύνη θα έπρεπε να νιώθουμε όλοι που ζούμε εδώ! ευγνωμοσύνη για την ιστορία μας για την ψυχή της Ελλάδας! Ευγνωμοσύνη για αυτά που μας προσφέρει αυτός ο τόπος… την ιστορία , τον πολιτισμό, την θρησκεία μας, τα ήθη κ έθιμα μας, τον ήλιο, την φύση!!! Χρειάζεται να ξυπνήσουμε πια!! Αγαπάμε αυτήν χώρα??? Εγώ προσωπικά την λατρεύω λατρεύω τα πάντα εδώ…. αλλά δυστυχώς το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι… χρειάζεται αλλαγή αν θέλουμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει! Μια Ελλάδα με Έλληνες ενωμένους κ αγαπημένους με παιδεία κ με αγάπη για τον συνάνθρωπο…. κ ποτέ να μην ξεχνάμε ότι όλοι χρειαζόμαστε όλους!!!!!! Πράξεις μόνο με ταπεινότητα!!! Συλλυπητήρια σε όλους αυτούς που χάσανε αγαπημένους…. κ πολλά πολλά συγχαρητήρια σε ανθρώπους που βοήθησαν κ βοηθάνε χωρίς πολλά λόγια αλλά με πράξεις!!!!!».
Κύριοι της κυβέρνησης σας κράζει ακόμα και ο δικός σας άνθρωπος, ο Αντιστράτηγος ε.α του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νίκος Χανιάς, ο οποίος το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής και πρώην μέλος της Συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε για τους συντρόφους του: «Τους έχω ζήσει, και αποδείχθηκαν επικίνδυνοι, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την ασφάλεια του πολίτη». Επίσης ο κ. Χανιάς μίλησε για τα τραγικά λάθη του μηχανισμού, για προειδοποιήσεις που ήταν γνωστές εδώ και πολλές ώρες αλλά αγνοήθηκαν, και δεδομένα από μοντέλα πρόγνωσης καιρού για θυελλώδεις ανέμους και καύσωνα που υποτιμήθηκαν. Και σχολιάζοντας τη στάση του κ. Τόσκα δηλώνει ότι «αν διατηρεί επαφή με τη πραγματικότητα και έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, το καλύτερο που έχει να κάνει, μόνο και μόνο για λόγους ισχυρούς συμβολισμού, είναι να παραιτηθεί».

Κύριοι της κυβέρνησης κρίμα που ακόμα δεν το καταλάβατε ότι για την ανικανότητά σας, σας κράζει όλη η υφήλιος και τα διεθνή ΜΜΕ που κάλυψαν την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.
Bild για φονικές πυρκαγιές: Πλήρης αποτυχία των ελληνικών αρχών
Για πλήρη αποτυχία των ελληνικών αρχών σε όλα τα επίπεδα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Bild αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές ενώ σημειώνει ότι οι υποψίες για εμπρησμό εξαρχής έγιναν φρικτή βεβαιότητα καθώς, όπως τονίζει, υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις.
Der Tagesspiegel: Μετά τις φλόγες έρχεται η οργή: «Οι πρώτες κατηγορίες ακούγονται πλέον ηχηρά. Οι περικοπές που επιβλήθηκαν από τους πιστωτές της Ελλάδας στη χώρα, βγαίνουν τώρα στο προσκήνιο» γράφει η Tagesspiegel.
Στην έλλειψη μιας «συγγνώμης» ή μιας «παραίτησης» από μέρους της κυβέρνησης εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 88 ατόμων, στην Ανατολική Αττική, αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Reuters. Σφοδρή επίθεση και από Reuters, Bild οι οποίες επισημαίνουν: «Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση -Αλαζονεία για τις φονικές φωτιές -Πλήρης αποτυχία»
ενώ η Der Tagesspiegel αναφέρει πως «Μετά τις φλόγες έρχεται η οργή»…

Συγχωρέστε με αλλά θα τελειώσω με μια λαϊκή παροιμία: Αν το μπ……ο  δεν πάει καλά αλλάζουμε τις  π…..ες

loading...