Μιχάλης Καλογήρου: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Δικηγόρος του Κώστα Σακκά των «Πυρήνων» είχε εκπροσωπήσει και τον Αγγελέτο Κανά που είχε κατηγορηθεί για τον ΕΛΑ, ενώ ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη για την υπόθεση «Mayo»
– Είχε εκπονήσει τα νομοσχέδια για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τις τηλεοπτικές άδειες
Πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Κολογήρου, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Σταύρο Κοντονή. Ο 43χρονος δικηγόρος κ. Καλογήρου αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια δύσκολη συγκυρία, καθώς μαίνονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου και το περιβόητο νομοθετικό πλαίσιο Παρασκευόπουλου που άνοιξε το δρόμο για την υφ όρων απόλυση του συγκεκριμένου καταδίκου.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, με σπουδές στην Ιταλία και με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, έχει χειριστεί ως δικηγόρος υποθέσεις με άρωμα τρομοκρατίας, όπως αυτή του Κώστα Σακκά ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης, είχε εκπροσωπήσει ως δικηγόρος και τον Αγγελέτο Κανά, τον πρώην δήμαρχο Κιμώλου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του ΕΛΑ και τελικά αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο.

Μάλιστα, ως δικηγόρος του Κ. Σακκά, ο 43χρονος σήμερα νέος υπουργός Δικαιοσύνης είχε κρατήσει μια άκρως επιθετική γραμμή «κατακεραυνώνοντας» τους δικαστές ότι λαμβάνουν αποφάσεις καθ’ υπαγόρευση της πολιτικής εξουσίας αρνούμενοι να αποφυλακίσουν τον Κ. Σακκά. Ο κατηγορούμενος, που αυτοπροσδιορίζονταν ως αναρχικός και αρνούνταν ότι είναι μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε μάλιστα προχωρήσει τότε σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για παράταση της προσωρινής του κράτησης για έξι μήνες ενώ είχε συμπληρώσει το ανώτατο όριο της προφυλάκισης και δεν είχε ακόμη δικαστεί.

«Γιατί έγινε αυτή η παρανομία; Μα επειδή μπορούν να την κάνουν. Η Δικαιοσύνη επιτρέπει στον εαυτό της να προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις. Ίσως γιατί η εικαζόμενη βούληση της εκτελεστικής εξουσίας της το επιβάλλει» είχε αναφέρει σε σχετική συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Καλογήρου και άλλοι δυο συνάδελφοί του για την υπόθεση Σακκά.

Μάλιστα, τότε ο κ. Καλογήρου ως δικηγόρος του Κ. Σακκά είχε προαναγγείλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητώντας την καταδίκη της Ελλάδας για την αντιμετώπιση που οι δικαστικές αρχές της χώρας του επιφύλαξαν στον εντολέα του. Ανακοίνωση υποστήριξης για τον Κ. Σακκά είχε εκδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση τότε, στηλιτεύοντας την παράταση της προσωρινής του κράτησης την οποία χαρακτήριζε «παράνομη και αντισυνταγματική».

Τελικά, ο Κ. Σακκάς αποφυλακίστηκε το Ιούλιο του 2013 μετά από ένα μήνα περίπου απεργία πείνας, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Ο εν λόγω κατηγορούμενος μετά την πρώτη αποφυλάκισή του συνελήφθη δυο φορές ξανά από τις αρχές, του επιβλήθηκαν και πάλι αυστηροί περιοριστικοί όροι, ο οποίοι όμως δεν τον εμπόδισαν να τους παραβιάσει με αποτέλεσμα να διαφύγει και να συλληφθεί έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη τον Αύγουστο του 2016 στη Σπάρτη

Εκτός, όμως, από την ενασχόλησή του με ποινικές υποθέσεις ο κ. Καλογήρου ασχολήθηκε και με το Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Συμμετέχει στη δικηγορική εταιρεία του κ. Σωτήρη Φέλιου, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη στη διαμάχη που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, για την υπόθεση της «Μayo».

Μάλιστα, ο κ. Καλογήρου στις εκλογές του 2014 για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, κατέβηκε ως υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας», χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, έχει διατελέσει επίσης γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, νομικός σύμβουλος του υπουργού, Ν. Παππά, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Μάλιστα, στον κ. Καλογήρου ο κ. Παππάς είχε αναθέσει την εκπόνηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ καθώς και το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός του θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αλλά ο κ. Κοντονής την αρνήθηκε. Ο κ. Κοντονής μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία.

loading...

3 thoughts on “Μιχάλης Καλογήρου: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

  1. ΑΝΤΕ..ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΥΡΗΝΕΣ" ΕΞΩ!!

    ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" (ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ..) ΠΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ"!

    ΕΔΩ, Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ!!

  2. υποκοσμος ενωμενος και στο σβερκο μας ΣΥΡΙΖΩΜΕΝΟΣ

  3. Μα την βρωμικη απλυτη γενειαδα αυτου του κουμμουνιστη μονο που βλεπεις καταλαβαινεις με τι εχεις να κανεις. Ο ενας τρεις φορες χειροτερος απο τον αλλον, Ευτυχως ολοι τους ειναι σαν την πρωινη παχνη!
    Μολια ανατειλλει ΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ ο πρωινος ηλιος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα εξαυλωθουν ολοι αυτοι θα σβησουν!! ΑΙΝΤΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ….

    ΣΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ ΠΤΩΧΕΥΕΗΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

    ΑΠ'ΟΛΑ Τ'ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΓΑΝΑ Μ'ΑΡΕΣΕΙ
    ΠΟΥΧΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΑΥΡΩΤΑ Τ'ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ
    ΓΕΙΑΣΟΥ ΜΑΓΓΑΝΑ ΣΟΥ ΓΕΙΑΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΟΥ…..

Comments are closed.