Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει μεταναστευτική κρίση

«Δεν υπάρχει καμία μεταναστευτική κρίση σε εξέλιξη», δηλώνει ο αρμόδιος Eπίτροπος για τη μετανάστευση, την ιθαγένεια και τις εσωτερικές υποθέσεις Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην ιταλική La Repubblica, όπου αναφέρεται στη στάση της Ιταλίας στο μεταναστευτικό αλλά και στην υπόθεση του Diciotti.

Όπως επισημαίνει «η προτεραιότητα για όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας, θα έπρεπε να είναι η διαβεβαίωση ότι όσοι βρίσκονται πάνω στα πλοία μπορούν να αποβιβαστούν».

Ερωτηθείς για περιπτώσεις σαν και αυτή του πλοίου Diciotti, τονίζει ότι «δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το να πει που πρέπει να αποβιβάζονται οι μετανάστες, διότι το καθορίζουν το διεθνές δίκαιο και ο νόμος της θάλασσας. Αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να βρίσκεται ο τρόπος για να μπορούν να αποβιβάζονται».

Υπογραμμίζει, δε, ότι «δεν πρόκειται για εχθρούς και ούτε για άτομα που απειλούν την ασφάλεια του κράτους», αλλά «πρόκειται για ευάλωτους ανθρώπους και οι κυβερνήσεις έχουν μια ηθική και ανθρωπιστική υποχρέωση που πρέπει να σεβαστούν: να πραγματοποιείται η αποβίβαση και να προσφέρεται στήριξη και βοήθεια».

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, με στόχο ένα μόνιμο μηχανισμό για τις αποβιβάσεις, ο αρμόδιος Επίτροπος δηλώνει ότι «συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα» και ότι «η Επιτροπή θα συνεχίσει να διευκολύνει τον διάλογο, ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου της 20ής Σεπτεμβρίου».

Καθησυχάζει τους Ιταλούς ότι «ο αριθμός των μεταναστών, σήμερα, είναι πολύ χαμηλότερος από ότι το 2015, ότι η Ιταλία και η Ευρώπη έχουν κάνει πολλά και πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τον δρόμο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη ότι στη συγκεκριμένη φάση δεν ζούμε μια ανθρωπιστική κρίση», ενώ αντιθέτως, εκτιμά ότι «βρισκόμαστε σε μια φάση απόλυτα διαχειρίσιμη, υπό τον όρο να υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση.

Σε σχέση, επίσης,, με συγκεκριμένα μέτρα που μπορεί να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρει: «προτείναμε ήδη μια μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου και μέτρα για τον συντονισμό των αποβιβάσεων. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις, αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, διότι ζούμε μια κρίσιμη φάση για το μέλλον της Ένωσης: πρέπει να προστατέψουμε το ευρωπαϊκό όραμα και οι πολιτικοί όλων των χωρών -και εκείνοι από τους οποίους ζητείται αλληλεγγύη- πρέπει να δείξουν αίσθημα ευθύνης, διαφορετικά, τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες τους».

loading...

10 thoughts on “Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει μεταναστευτική κρίση

  1. ΚΑΤΟΥΡΟΚΑΝΑΤΑ, ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.

  2. ΔΕΝ ΥΠΑΕΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΝΑ ΠΑΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ,ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΗΘΗ,ΕΘΙΜΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ,ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΚΡΑΤΗ ,ΕΘΝΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΟΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ.ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ….

  3. Παλούκωμα για όλες τις πουτανίτσες του μπεναρόγια , του χιράμ και του κάθε λαθρέποικου πιθήκου …. εδώ κωλοτεχνείο!!!

  4. Ναι Bozo μου ναι..αντε φαε καμια τσαπελα κι'E.ΣΥ

  5. Ο κύριος τίποτα, όπως πάντα εκτός τόπου και χρόνου …

  6. Έχει μάτια, αλλά δεν βλέπει.
    Ποιους πολιτικούς σκοπούς εξυπηρετεί μ' αυτά που λέει;

  7. ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ Η ΚΥΡΙΑ 8.14 ΓΙΑΤΙ ΜΥΓΙΑΖΕΣΑΙ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΥΡΟΚΑΝΑΤΩΝ;

  8. αυτα λεει ο Αβρααμ οπουλος διοτι ακουει τα αφεντικα του τεκνα του Αβρααμ

Comments are closed.