Όλγα Γεροβασίλη – «Οι συγγενείς θυμάτων ή τραυματιών στο Μάτι που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ και επιθυμούν να διοριστούν στο δημόσιο παραιτούνται αυτοδίκαια με την αίτηση από οικονομικές απαιτήσεις»

Η συγκεκριμένη ρύθμιση απλώς αποδεικνύει για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνει φυσιολογικό κράτος. Θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα μια βαλκανική μπανανία με ήλιο. Και εξηγώ: Δεν μπορεί το δημόσιο να λειτουργεί ως απορροφητήρας όσων δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Σε όλα τα σοβαρά κράτη, το δημόσιο φροντίζει να στελεχωθεί από τους καλύτερους. Ο δημόσιος υπάλληλος/λειτουργός είναι κάποιος που αργά ή γρήγορα θα τον χρειασθούμε όλοι. Πρέπει λοιπόν να έχει αποδείξει ότι θέλει να υπηρετεί το κοινό καλό και έχει τις ικανότητες για να το πράξει. Όσο μεγάλο και αν είναι το δράμα των πυροπλήκτων, δεν είναι αυτός τρόπος να απαλύνεις τις πληγές τους. Πρέπει να τους καταβληθούν πλήρεις αποζημιώσεις για αυτό που τους συνέβη, όμως οι διορισμοί στο δημόσιο είναι άσχετοι. Αν δεν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε το δημόσιο με την λογική ‘κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα’ απλώς θα θρηνούμε διαρκώς αδόκητους θανάτους (Μάτι, Φιλοπάππου κλπ). Είναι θλιβερό, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ακόμα να μην έχουμε καταλάβει ότι η δίψα για τυφλό κρατισμό ευθύνεται για όλη την παρακμή μας. Είναι γελοίο αυτή η χώρα να μην μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο στους πολίτες της εκτός από την ελπίδα για μια θεσούλα στο δημόσιο. Γιατί αργά ή γρήγορα, επαναλαμβάνω, τον ανεπαρκή δημόσιο υπάλληλο κάποια στιγμή θα τον ‘λουστούμε’ όλοι. Και ένα μήνυμα προς τους κομματικά φανατισμένους: πιο σημαντική από τις ιδεολογίες είναι η κοινή λογική. Απαιτείται περισσότερο ουσιαστική διαχείριση των καταστάσεων και λιγότερο επικοινωνιακή.

loading...

3 thoughts on “Όλγα Γεροβασίλη – «Οι συγγενείς θυμάτων ή τραυματιών στο Μάτι που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ και επιθυμούν να διοριστούν στο δημόσιο παραιτούνται αυτοδίκαια με την αίτηση από οικονομικές απαιτήσεις»

  1. Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ έφτασε στο απόγειο του απύθμενου θράσους της

  2. Μην ξεχάσεις να τους πεις τραχάνω, να ψηφίσουν συριζα προτού τους διορίσεις…

  3. ΣΥΡΙΖΑ……ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ

Comments are closed.