Ποια η σχέση του Διαβόλου με τις Προφητείες;

Διαβάστε τι ισχυρίζεται σε ένα βιβλίο του ο μακαριστός πλέον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Χριστόδουλος για τις σχέσεις του διαβόλου με τις μαντείες, τα όνειρα, τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες!..

ΩΣ γνωστόν, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κι Χριστόδουλος, σ’ ένα έργο του υπό τον τίτλον: «Πόλεμος κατά του Σατανά», το οποίο εξεδόθη περί το 2000, από τις Εκδόσεις Χρυσοπηγή, μέσα στ’ άλλα αναφέρεται και στην απάτη του διαβόλου, που ξεγελά το άνθρωπο με μαντείες, όνειρα, προλήψεις και δεισιδαιμονίες.

Θα ήταν ιστορική παράλειψη το γεγονός να αποσιωπήσουμε αυτήν την σοβαρή επισήμανση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τονίζει τα εξής:
«Όσους ο διάβολος δεν μπορεί να αγκιστρώσει με άλλους τρόπους το κάνει με μαντείες, προλήψεις, όνειρα, δεισιδαιμονίες, πράγματα δηλαδή που ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνονται στους πολλούς αθώα, στην ουσία αποτελούν διαβολικά όπλα για την ψυχι­κή μας υποδούλωση.
Κι ας αρχίσουμε από τις μαντείες που στις ημέρες μας εμφανίζονται με τη μορφή χειρομαντευμάτων, μέντιουμ κ.λπ. Όλα αυτά έρχονται να ικανοποιή­σουν την περιέργεια ή την ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει τα μέλλοντα. Ο Θεός με πολλή σοφία απέκρυψε από τον άνθρωπο το μέλλον του. Το έκα­νε για να του αφαιρέσει μια φοβερή πηγή ανησυχίας και δυστυχίας. Του χάρισε σε αντιστάθμισμα, την ελπίδα και τον κάλεσε να αφεθεί στη στοργική πρό­νοιά Του με εμπιστοσύνη παιδιού προς πατέρα. Αλ­λά ο διάβολος θέλοντας να μειώσει αυτή την εμπιστοσύνη, δόλια εκμεταλλεύεται το γεγονός επειδή σαν πνεύμα μπορεί κι αυτός, όπως και οι άγγελοι, να γνωρίζει ορισμένα πράγματα που ο άνθρωπος αγνοεί σε σχέση με το μέλλον. Μη λησμονούμε άλλωστε ότι ο άνθρωπος είναι «βραχύ τι παρ’ αγγέλους ηλαττωμένος» (Εβρ. 2, 7).

Οι δαίμονες λοιπόν χωρίς να είναι παντογνώ­στες, διότι η παντογνωσία είναι ιδιότητα μόνο του Θεού, γνωρίζουν εν τούτοις μερικά γεγονότα που πρόκειται να γίνουν. Φέρουμε ένα παράδειγμα που χρησιμοποιεί ο Μ. Αθανάσιος. Οι δαίμονες, λέει, σαν πνεύματα που είναι, βλέπουν ότι βρέχει τώρα τις καταρρακτώδεις ινδικές βροχές, και την ίδια στιγμή φανερώνονται και στην Αίγυπτο και με μαντεύματα και όνειρα προλαβαίνουν το φούσκωμα των υδάτων του Νείλου που έπειτα από λίγο πρόκειται να συμβεί εξ αιτίας των ινδικών βροχών και το λένε στους ανθρώπους. Έτσι όταν πράγματι πλημμυρίσει ο Νείλος, οι άνθρωποι θα εκπλαγούν για την ακρίβεια της πληροφορίας και θα πιστέψουν στα μαντεύματα και τα όνειρα (ΒΕΠΕΣ 35, 129-130).
Το ίδιο μπορεί να συμβεί με οιαδήποτε πληροφο­ρία όπως π.χ. ότι ο αδελφός σου που απουσιάζει στην Αμερική σου στέλνει επιστολή ότι είναι ασθε­νής κ.λπ. Έτσι εκμεταλλευόμενοι οι δαίμονες μία ιδιότητά τους «προσποιούνται μαντεύεσθαι και προλέγειν τα μεθ’ ημέρας ερχόμενα» (ΒΕΠΕΣ 33, 24) όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί ο Μ. Αθανάσιος. «Προσποιούνται μαντεύεσθαι» δηλ. ενώ στην ουσία δεν μαντεύουν τίποτε, εκείνοι κάνουν ότι μαντεύουν και οι άνθρωποι πιστεύουν, στις μαντείες τους, που βέβαια δεν λένε πάντοτε αλήθεια, αφού ο διάβολος «ψεύδεται και ουδέν όλως αληθές λαλεί» (ΒΕΠΕΣ 33, 24). Τροφή του διαβόλου είναι το ψεύδος. Κι όταν ακόμη λέγει την αλήθεια, το κάνει για να παρασύρει και να αιχμαλωτίσει.
«Πολλές φορές —γράφει ο Δίδυμος Αλεξαν­δρείας— ο δαίμονας επιθυμώντας να εξαπατήσει τους ανθρώπους αναμειγνύει με το ψέμα και κάποια αλή­θεια ως δέλεαρ» (ΒΕΠΕΣ 44, 12). Γι’ αυτό το λόγο κι εμείς δεν πρέπει να πιστεύουμε στον διάβολο ούτε όταν λέγει αλήθεια, μιμούμενοι τον Κύριο και τους Αποστόλους, οι οποίοι δεν δέχονταν τα όσα αληθι­νά μάντευε το δαιμόνιο, αφού προερχόταν από τον διάβολο. Ο Κύριος τον διάβολο, ο οποίος ομολογούσε γι’ αυτόν ότι είναι Υιός Θεού, απέκρουσε (Ματθ. 4, 11) ενώ αυτό ήταν αλήθεια.
Το ίδιο έκανε και ο απόστολος Παύλος με την έχουσα πνεύμα πίθωνος νεανίδα των Φιλίππων, ήτις «εργασίαν πολλήν παρείχε τοις κυρίοις αυτής μαντευομένη». Όταν η παιδίσκη φώναξε για τον Παύλο και το Σίλα «ούτοι οι άνθρωποι δούλοι του Θεού του Υψίστου εισίν…» (Πραξ. 16, 17) είπε την αλή­θεια. Όμως ο Παύλος δεν δέχθηκε τις συστάσεις αυτές που προέρχονταν από τον πονηρό. Έτσι μας έδωσε το παράδειγμα να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίδουμε πίστη στις μαντείες που είναι των δαιμόνων έργο «…μήπως οι δαίμονες μαζί με την μερική αλήθεια σπείρουν μέσα μας και την κακία τους και για να μας συνετίσουν να μην προσέχουμε τους δαί­μονες ποτέ κι αν ακόμη φαίνονται ότι λένε αλήθεια. Ακόμη δεν είναι σωστό να έχουμε τις Άγιες Γραφές και την ελευθερία που μας χάρισε ο Χριστός και να διδασκόμεθα από το διάβολο, ο οποίος δεν τήρη­σε την τάξη που τον τοποθέτησε ο Θεός, αλλά σκέ­φθηκε άλλα αντ’ άλλων» καθώς ωραία λέγει ο Μ. Αντώνιος (ΒΕΠΕΣ, 33, 25).
Έτσι γίνεται φανερό πως κανείς χριστιανός δεν πρέπει να καταφεύγει σε μαντείες δηλ. να πηγαίνει στα μέντιουμ, τις «χαρτορίχτρες», τις «καφετζούδες», τις «μάντισσες» που κοιτούν τα χέρια, και γενικά ο πιστός χριστιανός δεν πρέπει να δίνει προσοχή σ’ όλα αυτά που είναι διαβολικά τεχνάσματα για να τον παρασύρουν.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται προσοχή, γιατί πολ­λές γυναίκες που μαντεύουν, κάνουν το έργο αυτό λέγοντας θρησκευτικά λόγια και προσευχές. Έτσι όταν κάποιος ακούσει πώς είναι σατανικά τεχνάσμα­τα οι μαντείες προβάλλει την εξής ένσταση: αφού αυτά είναι σατανικά τεχνάσματα, τότε πώς συμβιβά­ζονται με τα άγια λόγια που λέγει ή μάντισσα; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγοντας τα εξής: «Η μεγαλύτερη απάτη είναι η εξής: όταν συμβουλεύουμε τους χρι­στιανούς να μην πηγαίνουν στα μαντεία και τους αποτρέπουμε απ’ αυτά, αυτοί απολογούμενοι ισχυ­ρίζονται ότι η μάντισσα, είναι χριστιανή και δεν χρη­σιμοποιεί τίποτε άλλο από το όνομα του Θεού. Γι αυτό μισώ και αποστρέφομαι πολύ περισσότερο αυ­τή τη γυναίκα, διότι χρησιμοποιεί το όνομα του Θεού με ασέβεια λέγοντας ότι είναι χριστιανή ενώ επιδει­κνύει με τις πράξεις της την ειδωλολατρία Και ο! δαίμονες πρόφεραν το όνομα του Θεού, αλλά ήσαν δαίμονες και έλεγαν στο Χριστό σε γνωρίζουμε ποιος είσαι, είσαι ο άγιος του Θεού. Και όμως ο Χρι­στός τους επιτίμησε και τους έδιωξε. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να μείνετε καθαροί απ’ αυτή την απάτη και το ολίσθημα» (Κατήχηση Γ).Δεν έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να καταφεύγουμε στις μαντείες για να παρηγορηθούμε ή για να γλιτώσουμε από κάποιο κακό. Ούτε σε όνειρα πρέπει να πιστεύουμε. Τα όνειρα είναι απατηλά. Ελάχιστες φορές μιλά ο Θεός δι’ αυτών. Όλες τις άλλες ομιλεί ο διάβολος, ο οποίος τα χρησιμοποιεί ως όπλα είτε για να μας μολύνει την ψυχική καθαρότητα, είτε για να μας ξεγελάσει. Γι’ αυτό ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακας μας συνιστά: «Κανείς να μη σκέπτεται την ημέρα όσα είδε στον ύπνο του, διότι και αυτός είναι σκοπός των δαιμόνων να μας μολύνουν στον ξύπνιο μας με το περιεχόμενο των ονείρων» (Λόγος ΙΕ’). Τα όνειρα πρέπει να τα λησμονεί κανείς και να μην τα θυμάται.
Όσον άφορα στα όνειρα του Θεού, ας είμαστε επιφυλακτικοί. Ό Θεός θα βρει τρόπο να φανερώσει το θέλημά Του. Εκείνος που πιστεύει στα όνειρα, λέγει ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακας «μοιάζει με αυτόν που κυνηγά τη σκιά του και προσπαθεί να την πιάσει» (Λόγος γ’). Όταν δώσουμε προσοχή στα όνειρα, δίνουμε το δικαίωμα στους δαίμονες να μας πειράζουν κι όταν δεν κοιμόμαστε. «Όταν αρχίζου­με να πειθώμεθα στους δαίμονες δίνοντας προσοχή στα όνειρα, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εμπαιζόμεθα απ’ αυτούς κι όταν είμαστε ξύπνιοι.Αυτός που πιστεύει στα όνειρα είναι τελείως ανόητος, ενώ αυτός που δεν δίνει σημασία σ’ αυτά είναι φιλόσο­φος» (Λόγος γ’).

Προσοχή επίσης στις προλήψεις και δεισιδαιμο­νίες. Είναι όπλα στα χέρια του διαβόλου που μας καθιστούν άβουλα όργανά του. ‘Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ταξιδεύουν ημέρα Τρίτη, δεν κοιμούνται σε δωμάτιο με αριθμό 13, ανησυχούν με την κραυγή της κουκουβάγιας, με το ούρλιασμα του σκύλου, που θεωρούν γρουσουζιά να συναντήσουν κάποιο πρό­σωπο, να πρωτοχαιρετίσουν κάποιον άνθρωπο. Όλοι αυτοί, χωρίς να το θέλουν και χωρίς να το εννοούν, εμπίπτουν στις διαβολικές παγίδες και εξαρτούν τη ζωή τους, την πρόοδο και ευτυχία τους από πρόσωπα ή γεγονότα που δεν έχουν καμμιά λογική σχέση με την ευτυχία τους.

Γι’ αυτό και ο Ιερός Χρυσόστομος, επικρίνων αυτούς γράφει: «Βλέπεις άνθρωπο και σε κυριεύει δεισιδαιμονία και δεν βλέπεις τη διαβολική παγίδα πώς σε βάζει σε έχθρα με κάποιον που δεν σου έκανε κανένα κακό. Πώς σε έκανε εχθρό με τον αδελφό χωρίς καμία δίκαια πρόφαση; Και δεν κα­ταλαβαίνεις πόσο γελοίος γίνεσαι, πόση ντροπή για σένα, το χειρότερο όμως πόσος κίνδυνος εμφω­λεύει;» (Κατήχηση Γ). Και ο ίδιος ο πατήρ θέλοντας να αποδείξει πόσο βλαβερές είναι οι προλήψεις και ότι προέρχονται από τον διάβολο, παρατηρεί: «Πολλές φορές βγαίνοντας κάποιος από το σπίτι του βλέπει ένα άνθρωπο αλλοίθωρο ή ανάπηρο και τον κυριεύει δεισιδαιμονία. Αυτό είναι σατανική ενέργεια, διότι δεν γίνεται άσχημη η ημέρα από την συνάντηση οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά το να ζει κανείς στην αμαρτία. Όταν βγεις από το σπίτι σου ένα μόνο να φυλάξεις το να μη σε συναντήσει η αμαρτία. Αυτή μόνο μας ρίχνει κάτω ηθικά. Όταν δεν υπάρχει αυτή ούτε ο διάβολος μπορεί να μας βλάψει» (Κατήχηση 7).

Εύκολα μπορεί κάποιος τώρα να εννοήσει, πόσο δόλια ενεργεί ο διάβολος. Κι ενώ η A. Γραφή κα­ταδικάζει κάθε είδος μαντείας (Γ’ Βασίλη. 22, 20), και ενώ είναι γνωστό ότι ο διάβολος είναι ο πατέρας του ψεύδους, (Ηώ. 8, 44) βρίσκονται εν τούτοις χριστια­νοί, οι οποίοι παρασύρονται σε μαντείες, μάγια, όνειρα, προλήψεις και δεισιδαιμονίες κι αφήνουν το διάβολο να κατευθύνει τη ζωή τους. Κι όλα αυτά ενώ σαν Χριστιανοί έχουν υποσχεθεί το «αποτάσσομαί σοι σατανά» «Αυτή γαρ η φωνή —παρατηρεί ο Ι. Χρυσόστομος— συνθήκη προς τον Δεσπότη εστίν». Κι ερχόμαστε εμείς να παραβιάσουμε τη συνθήκη και να δώσουμε πίστη στα διαβολικά τεχνάσματα, που μας καθιστούν «δούλους· και υπηρέτες» του διαβό­λου (ΒΕΣΠΕΣ 3, 167).

Αλλά όχι. Δεν πρέπει να παραδοθούμε στον ύπουλο εχθρό μας. Μακριά μας κάθε σατανικό όρ­γανο μαγείας, μαντείας, κλυδωνισμού. Για μας αξία έχει ο Κύριός μας. Είναι ο Λυτρωτής και ο Σωτήρας μας. Μόνο Αυτόν εμπιστευόμαστε, τον Σταυρό Του έχουμε ως όπλο.».

loading...

49 thoughts on “Ποια η σχέση του Διαβόλου με τις Προφητείες;

  1. Χμμμ, αν και δεν συμπαθώ τον κύριο παρασκευαΐδη, με το καλιτεχνικό
    χρυσόστομος και το ναζιάρικο "Μπέμπα μπαλνς" όπως τον έλεγαν οι
    φίλοι του, εδώ θα συμφωνήσω "απάτη του διαβόλου, που ξεγελά
    το άνθρωπο με μαντείες, όνειρα, προλήψεις και δεισιδαιμονίες"
    θα συμπλήρωνα και με θαυματα από σανίδες ζωγραφιστές.

    Παρακάτω διαβάζουμε "..διότι η παντογνωσία είναι ιδιότητα μόνο του Θεού,.."
    Μα για σταματά κύριε παρασκευαΐδη, ο θεός δεν μιλάει, παρά τα λόγια
    του έρχονται από τους υποτελείς του στην γη, ε αυτοί εκραζαν ότι η
    γη είναι επίπεδη και οποιος έλεγε είναι στρογυλη, στην πυρά!

    Ο επίλογος:
    '"Για μας αξία έχει ο Κύριός μας. Είναι ο Λυτρωτής και ο Σωτήρας μας"
    Μα έχει αποδηχθεί οριζοντίως και καθέτως ότι ο χρήστος ΔΕΝ
    είναι φυσικό πρόσωπο παρά μια προφητια!
    Άρα, όλα περί χριστιανισμού γκρεμίζονται σαν χάρτινος πύργος.

    Περιμένω τις ύαινες και τα αλλά σκυλιά και ποντικούς να αρχίσουν
    πάλι με ύβρεις, γιατί απάντηση ΔΕΝ έχουν, μόνο εμετό!

  2. Ξέχασα να πω καλημέρα,
    καλημέρα λοιπόν σε όλα τα Ελληνόπουλα,
    αν και δεν είναι πολλά σε αυτόν τον χώρο!

  3. "… έχει αποδηχθεί οτι ο χρήστος δεν είναι φυσικό πρόσωπο…παρα μια προφητια"

    μας έφτιαξε την μέρα το γίδι ο Ζαγκλάρας

  4. Εκ παραδρομής λάθος λόγω ταχύτητας, ασφαλώς ενοώ "Χριστός" και το ξέρεις,
    μη παίζεις με τις λέξεις, πάρε θέση στο θέμα σαν λογικό ων και όχι σαν, ….

  5. Τα λάθη σου δεν γίνονται εκ παραδρομής, διότι είναι πολλά και επαναλαμβανόμενα και γίνονται διότι δεν είσαι Έλληνας.

    Ποτέ ένας Έλληνας με στοιχειώδη μόρφωση δεν θα έγραφε τον Χριστό χρήστο, το αποδειχθεί αποδηχθεί, την προφητεία προφητια.
    Καταβάλλεις τεράστια προσπάθεια για να γράψεις Ελληνικά και να μας πείσεις οτι είσαι Έλληνας αλλά δεν τα καταφέρνεις και γελοιοποιείσαι.

    Η αμφισβήτηση της ύπαρξης του Χριστού απο εναν άθεο, ανθέλληνα, εισαγόμενο πεμπτοφαλαγγίτη, ανελλήνιστο βλάκα, δεν νομίζω οτι αφήνει περιθώρια λογικής συζήτησης.

  6. once upon a time it was or goyrlioy face clean
    like the sun never came to justice for no misconduct
    it was so clean that the judges they are happy even today who are watching it for her good works in history will be written the Lady predator with a mind booby hahahahahahahahahahahahaha animal's

  7. Είναι αλήθεια ότι τα Ελληνικά μου δεν είναι καλά, ειδικά η ορθογραφία, αλλά το να με αρνείσαι την Ελληνικότητα μου, δίχνει την μικρότητα σου και τον αθλειο χαρακτήρα σου, μήπως οι καπεταναίοι του 21, αλλά και απλοί πολίτες τότε, αλλά και σήμερα, γνωρίζουν καλλή ορθογραφία?

    Εσύ ανώριμε και κατώτερε οχυρώνεσαι πίσω από την ορθογραφία και φαντάζεσαι σαν διανοούμενος, ο τρόπος σου να με βρίζεις αντί να με διορθώσεις, μας δίχνει ότι είσαι ένας κουραμπιές και τίποτα άλλο.

    Το θέμα του χριστού, δεν το έχω ερευνήσει εγώ ούτε εσύ, εσύ πιστευεις τα συναξάρια,
    εγώ πιστευω την επιστήμη και ερευνητές, όπου όλοι, ΌΛΟΙ, λένε πως ο χριστός
    ΔΕΝ είναι φυσικό πρόσωπο, και εφόσον δεν υπάρχουν περιθώρεια διαλόγου,
    σε παρακαλώ σταμάτα να με βρίζεις και άντε γαμήσου παραπέρα, βλάκα.

  8. Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με σκουπίδια. Για την περισυλλογή των απορριμμάτων είναι υπεύθυνος ο δήμος.

    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑ.

  9. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ '21 ΜΑΓΑΡΑ.
    ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΥΣΤ ΡΕ !!! ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΤΟΥΡΚΟΣΚΥΛΟ

  10. Συμφωνώ και επαυξάνω.Οχι μόνον 'Ελλην δεν είναι,αλλά και απροσδιορίστου φύλλου ,ποτέ φυσιολογικό,μορφωμένο,κοινωνικά καταρτισμένο άτομο δεν θα χρησιμοποιούσε εκφράσεις αυτού του επιπέδου,βρίζονας τη Χριστανοσύνη ικανοποιεί το άρρωστο εγώ του.Κανένας μας δεν παθαίνει κάτι και πόσο μάλλον η Χριστιανική Πίστη που δυναμώνει και εξαπλώνεται, ο μόνος που κουράζεται,αδυμονεί, εκνευρίζεται και χαλάει τον εαυτό του προσδιορίζοντας τι επιδιώκει με τη παρουσία του και το βασικότερο, απο που προέρχεται είναι ο ίδιος ο δυστυχισμένος αυτός άνθρωπος. Καλή σας ημέρα

  11. #Αντίχριστος σε ένα χριστιανικό σάιτ,
    #Ναζιστής σε μια χώρα που ζει στο παρελθόν,
    #επιτυχημένος αυτοδημηουργητος επιχειρηματίας

    χμμ καταλαβαίνω γιατί πολλοί σχολιαστές με μισούν, ζητώ
    συγνώμη τους νορμάλ ανθρώπους, αλλά οι περισοτεροι εδώ
    είναι ζηλόφθονοι με θρησκευτική τσίμπλα και ιστορική σκουριά!

    Αλλά, ουδέν κακόν αμιγές καλού!
    Με διασκεδάζεται ρε τσιμπιάρηδες χα..χα..χα.. ..χα..
    Όταν υστερικά με βρίζετε (ποτέ δεν έχετε επιχειρήματα)
    τα τουμπερλέκια μου απλώνουν και κουνιούντε ρε χα..χα.. χα..
    Χέζω την εβραιοχριστιανική σας τσίμπλα και σκοταδισμό, πρόβατα.
    Εδώ θα είμαι να σας γαμώ ώσπου να βγάλει ο πρωκτός σας γιαούρτι!

    Φιλάκια….

  12. ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ
    ΜΟΝΟ ΓΡΥΛΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ.
    ΓΟΥΤΣ… ΓΟΥΤΣ… ΓΟΥΤΣ… ΕΛΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΦΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ.

  13. Τρις τσιμπλιάρηδες, ανώνυμοι, δύο ερίφια και μια προβατίνα,
    με βρίζουν αθλεια, αλλά διαμαρτύροντε ότι εγώ βρίζω!

    Εγώ το μόνο αρνητικό που είπα και το ξαναλέω γιατί με
    αναγγάζετε, είναι η ατάκα των αναρχικών, την ξέρετε βέβαια:
    "με την βοήθεια της μαριάμ, θα του τον χώσουμε στον jushua"

  14. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ
    ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΜΠΕΣΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΚΟΣΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΠΡΟΦΙΛ (ΗΞΕΡΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΖΩΑ)

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΛΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΒΡΑΧΟΣ ΜΟΡΦΕΑΣ ΜΑΝΕΣΗ ΕΛΕΝΗ VORIA TAXINIS Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΕΝΩ Ο ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  15. ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΤΣΙΜΠΛΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΛΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΖΑΓΚΛΑΡΑ

  16. Ρε τσακαλε, για πες, με την αγγάθα κρίστι έχεις καμία συγγένεια,
    η' μήπως με το λαγωνικό "κλουσό"?

    και δεν πήρα ακόμα καμία σοβαρή απάντηση στην ερώτηση:
    Με τι σκούπιζε η μαριάμ την κωλοτρυπίδα της όταν έχεζε?
    Όπως επίσεις, "το ζωνάρι του εφραιμη κάνει μεγαλύτερα
    θαυματα από την ζωγραφιά απάνω σε μια σανίδα της παρθένου"? (χι..χι..)

  17. Το να βρίζει ένας αναρχικός, ένας αλήτης, κατανοητό, αλλά, ένας που μας λέει πόσο καλός χριστιανός είναι και βρίζει σαν δαρμένη πουτάνα, και όχι μόνο, μανάδες, σπίτια, κατάρες να αρωστησουν οι αντιρησειες, πρόστυχα λόγια για ανθρώπους συγγενείς που έχουν πεθάνει!!

    Μα πόση σαπίλα κρύβετε μέσα σας ρε αθλεια υποκιμένα, γαμώ τον εβραιοχριστιανισμό σας προσκυνημένοι γενίτσαροι προδότες της Ελλάδας, ουστ ρε ουστ στην κόλαση θα πάτε όλοι σας μπασταρδα.

  18. "ΑΓΓΑΘΑ" ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑΡΗ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΞΕΡΩ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΟΥΡΑΣ ΞΕΡΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  19. Εσένα ελεεινε βρωμόγερε, θα κάνω δέηση στον σατανά να έρθει το βράδυ στο
    κρεβάτι σου και να σε χώσει στην απλυτη σούφρα σου ένα μανουάλι και
    να σε πεδευει ώσπου να σου φύγει η βρώμικη ψυχή σου, αθλειε.

  20. ΟΣΟ ΠΟΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  21. ΕΜΠΑΙΝΕ ΨΕΥΤΟ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  22. ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΙΔΕΨΕΙ ΤΟ ΜΝΑΚΙ ΣΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΕΙΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  23. Agatha Christie ρε κεφτέ, ρώτα τον συνομωσιολογο που έφτιαξε λίστα παραπάνω
    με το ποιος είναι ποιος, τον ενοχλεί ότι μερικοί με αρχίδια γράφουν με το
    όνομα τους και με φωτο, έχουν πει μέσες άκρες την ιστορία της ζωής τους,
    απατριδε εβραιογλυφτη, τράβα και γαμήσου να αγιάσεις γιδοβοσκε.

  24. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  25. ΔΕΝ είμαι βιομήχανος, επιτυχημένος επιχειρηματίας είμαι, σε ενοχλεί?
    Χα..χα.. έ τι να κάνουμε τώρα, δούλεψα και με το κοφτερό Ελληνικό μυαλό μου έχτισα
    κάτι που πολλοί φίλοι με συγχαίρουν, αλλά δεν αλαξε τίποτα στην ζωή μου, εκτός
    βέβαια τα υλικά γύρω μου, ξέροντας ότι κερδίζω την μέρα όσο εσύ κερδίζεις,
    ή θα κέρδιζες αν είχες μια καλή δουλειά, κάθε δύο μήνες,

    Aυτό με κάνει να νιώθω δυνατός, ευχαριστώ τους Ολύμπιους που μου τα έδωσαν
    όλα απλόχωρα, κλάψε τώρα και συλογήσου, συν Αθήνα και χείρα κείνει

  26. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Google ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
    ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΕΡ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΣΡΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ; ΜΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  27. Αν θέλεις να μάθει για τον επιχειρηματία "Ζαγλάρα" δεν θα πάρεις το προξενείο
    που δεν έχω καμία σχέση, αλλά την εφορία στην Στοκχόλμη "Skatteverket"
    Ίσως σε πούνε, αλλά για ευκολότερα, ρώτα εμένα ρε μπαγιατισμένη κεφτέ.

  28. μαλακα {ζαγκλαρα}
    και να ξερες!

  29. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  30. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΟ ΖΑΓΚΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΕΛΙΟ ΟΣΟ ΕΣΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  31. Δεν τα ξέρω όλα, πχ την διάμετρο του πρωκτό σου, αλλά με λίγο σάλιο
    και την βοήθεια του γιαχβέ, γινοντε και θαυματα!

  32. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ
    ΟΛΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ; ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  33. ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ
    ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  34. Που ακριβώς γελάμε ρε χλεχλέ, για πες να γελάσω και εγώ.
    Κατά τα άλλα ότι και να γράφεις με προκαλείς γέλιο!

  35. χαίρομαι που χαρίζω γέλιο στη άμοιρη ζωή σου, αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το αστείο?
    Ξέρεις στα βασικά της αναλυτικής ψυχολογίας, αναφέρεται ότι ο ψυχάκιας γελάει εκεί
    που οι άλλοι δεν γελούν και το αντίθετο, όταν οι νορμάλ γελούν, αυτός σωπαίνει!
    Σε λέει κάτι αυτό?

  36. ρομπα σε κανανε τουρκογυφτε σουηδε
    αχαχαα χαααα.χαχα

  37. 100% Έλληνας βιολογικά και 200% συνειδησιακά
    Ελληνάρας σε σώμα και ψυχή, ξανθός πρασινομάτης
    Με κάνανε ρόμπα, ποιος ρε που ποτέ? Χα..χα..χα..χα..

    Την ξέρεις την ιστορία όπου τρέχει ένας και φωνάζει, τον γάμησα τον αράπη!
    Και πίσω του ένας αράπης, γυμνός με την μαλαπέρδα του
    να πάει πέρα δώθε να τον κυνηγά!

  38. ολο τις μαλαπερδες
    σκεφτεσαι και εμεινες
    ανυπαντρος να βοσκας
    κουτοχορτο
    παγκοσμιε
    καστανα
    αχαχαα χαααα.χαχα

  39. Δεν σε κουράζει να παίζεις τον ρόλο του κακού μαλάκα?
    Έτσι είσαι και στην κοινωνία?

  40. ΑΦΗΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟ ΖΑΓΚΛΑΡΑΣ

  41. κο κο κο επιχειρηματια
    αααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ο σουηδος
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    σπουδασες στης πατρινιας το κωλομερι οικονομικα ααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ο σουηδος χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ρωτησε ο αλλος τη πρεσβεια μυαλο σανος
    αααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχα

  42. Θέλεις να πεις είμαι ο Πατεράκης, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω
    τι λέει αυτός ο κύριος, υποθέτω σας πλήγωσε την σούφρα!

    Ως τότε για να ηρεμήσεις, ρούφα ένα αρχίδι, αλλά με
    προσοχή μη μου πνιγείς θολωμένη κοτούλα.

  43. ο πατερακης? αυτος ειναι
    αι γεια σου κι αυτος
    επειχηριματιας ελεγε
    οτι ητανε στη γερμανια
    αααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχ
    και μανεση ειχε εταιρεια
    με καυσοξυλα και τζακια
    ακρωτηριου στη πατρα
    αααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    τι μου θυμησες χαχαχααααααααααααααααχαχαχαχα

    Ε ΣΥ επιχειρηματικη συντροφια υπεραιωνοβιων

    χααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα

  44. Θα είχε ενδιαφέρον να συνομιλήσω με κάποιον, από ότι καταλαβαίνω, ο φθόνος σας σας
    έχει γίνει πιστευω ότι ΔΕΝ υπάρχουν Έλληνες εκτός Ελλάδας και οπωσδήποτε
    όχι επιχειρηματίες, μα πόσο αρωστες κωλοτρυπιδες είστε ρε?

    Στα 6 χρόνια που σχολιάζω σε Ελληνικά σάιτ (ένα κάθε φορά) οι περισοτεροι
    και μεγαλύτεροι καραγιόζηδες είναι μαζόμενοι εδώ στο "κοιμηθήτε ρε"

    Τα blog τα επισκέπτομαι γιατί καλυτερεύω την ορθογραφία μου, ενημερώνομαι,
    αλλά κάνω και την πλάκα μου, τους καθυστερημένους, τσογλάνια, αναρχοκομουνια
    και θρησκόπληκτες μαρικες τις κράζω και το ευχαριστιέμαι!

    Αυτά!

  45. γελιο γελιο ζητω το γελιο
    τσαμπα καραγκιοζης γελανε
    και οι πετρες
    αααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ο αλλος ρωτησε τη πρεσβεια
    για το γυφτο με την αρκουδα
    τη κατσικοκερατη
    τη γιαγια με τα κερατα
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα
    φευγωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

    ζητω η ζαγκλον μπλιμ μπλομ

    γελασαμε παλι σημερα με τα
    πρωτα μαγκακια του κωλου
    αααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχα
    ψευτοπατερακηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

    πισσα και πουπουλα ταχινοσουπα
    τσαπελες ο ταραρομ

    η αρχηγος : https://www.youtube.com/watch?v=7_ic84j7dFY

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  46. Η μαγκια σου γλίστρησε από τα μπατζάκια σου σαν τσίρλα, σφίξε και
    τον κορσέ σου γιατί κρέμασε ο πρωκτός σου, κωλόμανγκα!
    Tάκη

  47. ευταξουλα πεισματαρα του ζαγκλαρα η καυλιαρα

  48. https://youtu.be/4cGqxWtT-_0
    Codex Gigas: Ιδού η «Βίβλος» του διαβόλου (video)

    Κατά την βιβλιοπατερική παράδοση ο διάβολος δεν είναι προσωποποίηση των παθών, αλλά πρόσωπο που δημιουργήθηκε από το Θεό ως άγγελος και όταν έχασε την κοινωνία μαζί του έγινε σκοτεινό πνεύμα, διάβολος. Ο διάβολος, ως πρόσωπο, έχει αυτεξούσιο, δηλ. ελευθερία, την οποία δεν παραβιάζει, ούτε καταργεί ο Θεός.

    Αφού δημιουργήθηκε από το θεό και όλα είναι σχέδιο θεού και προγνωρίζει τα πάντα, την «πάτησε» εδώ ο θεός ή είναι μέρος του σχεδίου του και ο διάολος;
    Δικό του δηλαδή δημιούργημα για να μας ταλαιπωρεί; Δεν αναιρείται δηλαδή το Πανάγαθος και το «πάντα εν σοφία εποίησας»; Ή το σχέδιο του «μπάζει» και το έργο του έχει ολέθριες κατασκευαστικές ατέλειες;

    Αβρααμισμός, αι αβρααμικαί θρησκείαι, είναι κρυπτοσατανικαί και στηρίζονται εις Διαθήκας ήτοι συμβόλαια με τον διάβολο.
    Είναι άγγελοι του σκότους (των αποστατικών, σκοτεινών και ανθρωποβόρων δυνάμεων του σύμπαντος) μετεμορφωμένοι εις αγγέλους φωτός προς παγίδευσιν, εξαπάτησιν, δουλοποίησιν και εξόντωσιν του ανθρωπίνου γένους.

    Χωρίς τον διάβολο δεν υπάρχει θεός (sine diabolo nullus dominus)

    Δικός σας ο θεός, δικός σας και ο διάολος που πάει πακέτο!

Comments are closed.