Γαβρόγλου: Εξετάζεται η προοπτική να αρχίζει το σχολείο στις 9:00

Η πιθανότητα να αρχίζουν τα μαθήματα στις 9:00 αντί για τις 8:15 εξετάζεται από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου η συζήτηση αφορά στην μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2019-2020),


«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε, χαρακτηρίζοντας «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9.00 το πρωί, αντί στις 8:15.

Όπως συμπλήρωσε, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι οι ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο τελικά. Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε, στο γεγονός ότι συνέπεσε με την προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου η φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Και γιατί δεν το κάνεις 10 π.μ. ρε φυγόστρατε σαρσεμόγλου; Για μια ώρα έχεις πρόβλημα; Και μετά βγάλε ένα φιρμάνι και πες : "Τώρα για δυο-τρεις ώρες δεν χάθηκε κι΄ο κόσμος αν θα πάνε οι "καθηγητές" και οι "μαθητές" στο μάθημα. Αφού ούτως ή άλλως δεν μαθαίνουν και τίποτε, όσοι θέλουν ας πάνε και όσοι θέλουν ας μην πάνε για μάθημα...!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλύτερα να πηγαίνουν σχολείο στις...9 το βράδυ για ενα ποτό με τους καθηγητές και το πρωί στο φροντιστήριο.
  Ετσι κι αλλιώς τα φροντιστήρια που πληρώνονται αδρά ετοιμάζουν τους μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις κι οχι οι κοπριές του δημοσίου (δυστυχώς οι περισσότεροι).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. AΠΟ ΣΚΑΤΟΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...