Η «ΞΑΦΝΙΚΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ!



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Μερικές ώρες αφότου επαναπατρίσθηκαν απελευθερωθέντες οι Έλληνες στρατιωτικοί, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα

αποφυλάκισης του πάστορα Μπράνσον και ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έχουν σχεδόν διακόψει τις σχέσεις με την Τουρκία.

Ακριβώς επειδή κλιμακώνεται η σύγκρουση της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, ο Ερντογάν έχει απελπιστικά ανάγκη τώρα από “ειρήνη” στο δυτικό μέτωπο, στο Αιγαίο δηλαδή.
Ο Τούρκος ηγέτης απευθύνει προς την Ελλάδα, με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, ανήμερα της Παναγιάς, κλάδο ελαίας, ζητώντας να μη συμμαχήσουν οι Έλληνες με τις δυνάμεις που του επιτίθενται. 
Οι κορυφαίοι άλλωστε σύμβουλοί του δεν έχουν κρύψει την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η Αμερική και το Ισραήλ να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα και την Κύπρο κατά της Τουρκίας.
Κάνοντας μια τέτοια χειρονομία καλής θέλησης προς τον ελληνικό λαό και την Αθήνα, ο Ερντογάν δυσκολεύει επιπλέον ενδεχόμενα σχέδια νεοσυντηρητικών εξτρεμιστών, που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του χρόνου, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις σύγκρουσης Ελλάδας και Τουρκίας για δικούς τους λόγους, στρατηγικές και συμφέροντα.
Δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τη θεωρία που προβάλλεται από ορισμένους ότι υπήρξε ανταλλαγή μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για το θέμα των Μουφτήδων. Ακόμη όμως κι αν υπήρξε, έχει τελείως τριτεύουσα σημασία. 
Ο Ερντογάν δίνει τώρα τη μάχη της ζωής του για το κεφάλι του και για το μέλλον της χώρας του. Το θέμα της Θράκης έχει απολύτως τριτεύουσα σημασία και ασφαλώς υποτάσσεται στις βασικές ανάγκες επιβίωσης. 
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Τουρκία τώρα είναι μια σύγκρουση στο Αιγαίο και θα κάνει πάρα πολλά για να την αποφύγει. Αν τώρα μπορεί παράλληλα, με την ευκαιρία, να κερδίσει και κάτι, θα το κάνει ασφαλώς.

loading...

3 thoughts on “Η «ΞΑΦΝΙΚΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!

  2. Η Παναγιά τους ελευθέρωσε χε χε χε

  3. Ο άθεος άξελ τους ελευθέρωσε χε χε χε

Comments are closed.