Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι: 21 Πανίσχυρες Χρήσεις για Υγεία, Ομορφιά Ευεξία

Τα αιθέρια έλαια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στις μέρες. Kάποια από αυτά ή οι σωστοί συνδυασμοί τους μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα υγείας.  Η λεβάντα, η ρίγανη, η μέντα, το δέντρο τσαγιού, το λεμόνι, το δεντρολίβανο είναι κάποια από αυτά.

Δε θα μπορούσαμε όμως να παραλείψουμε το αιθέριο έλαιο λιβάνι, το οποίο όταν αναμειχθεί με άλλα αιθέρια έλαια μπορεί να τα κάνει πιο αποτελεσματικά και ωφέλιμα για τη συνολική υγεία του οργανισμού μας.
Το αιθέριο έλαιο λιβάνι αξίζει τη φήμη του ως ο «Βασιλιάς των Ελαίων». Υπάρχουν πολλά αποδεδειγμένα οφέλη του ελαίου του λιβανιού, παρακάτω σας παραθέτουμε τις 21 δημοφιλέστερες χρήσεις του.

Έλαιο Λιβάνι: Χρήσεις για την Υγεία, την Ομορφία και την Ευεξία
Γενική Φροντίδας Υγείας
Το αιθέριο έλαιο λιβάνι θεραπεύει αποτελεσματικά κοψίματα και πληγές ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από την περαιτέρω μόλυνση χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες. Αν το χρησιμοποιήσετε αφότου επουλωθεί το τραύμα θα βοηθήσει στην εξάλειψη της ουλής.

Αυτό το έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην καθαριότητα, καθώς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Προσθέσετε μερικές σταγόνες έλαιο του λιβανιού μέσα στα δικά σας φυσικά καθαριστικά.

Το έλαιο λιβάνι είναι επίσης καλό για την όραση. Ένας απλός συνδυασμός τριών σταγόνων από έλαιο λιβάνι, έλαιο ελίχρυσου και έλαιο κυπαρισσιού δημιουργεί μια φυσική θεραπεία για τη βελτίωση της όρασης. Χρησιμοποιήστε το μείγμα γύρω από τους κροτάφους και τα φρύδια, αλλά προσέξτε να ΜΗΝ έρθει σε επαφή με τα μάτια σας. Αυτά τα έλαια υποστηρίζουν τον νευρικό ιστό, βελτιώνουν την κυκλοφορία  για ως αποτέλεσμα και την όρασή σας.

Ανακατέψτε το έλαιο λιβάνι με μαγειρική σόδα και λάδι καρύδας για να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα. Το έλαιο λιβάνι είναι χρήσιμο για πολλά προβλήματα της στοματικής κοιλότητας, όπως η κακή αναπνοή, ο πονόδοντος, τα έλκη και  άλλες λοιμώξεις.

Το λάδι θα σας κάνει να αισθανθείτε χαλαροί και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Αρωματίστε την ατμόσφαιρα πριν πέσετε στο κρεβάτι και θα έχετε έναν ευχάριστο ύπνο.

Ασθένειες
Το έλαιο λιβάνι είναι ευεργετικό για την πέψη και χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία προβλημάτων, όπως οι στομαχικές διαταραχές και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Ανακουφίζει από την αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις. Ανακατέψτε με ένα έλαιο βάσης και τρίψτε το  στις επώδυνες περιοχές πριν πάτε για ύπνο και θα ανακουφιστείτε άμεσα.

Επίσης, μειώνει  τον κνησμό που προκαλείται από τσιμπήματα εντόμων. Βάλτε μερικές σταγόνες στην πληγείσα περιοχή και θα νιώσετε μια άμεση ανακούφιση. Επίσης, μειώνει και το οίδημα που δημιουργείτε από το στίμπημα.

Χρησιμοποιήστε συσκευές καύσης για να σκορπίσετε τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου λιβάνι στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πολύ ειδικά όταν ταλαιπωρείστε από  γρίπη ή από κάποιο κρυολόγημα, καθώς οι αντισηπτικές ιδιότητες του ελαίου υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος.

Το έλαιο λιβάνι έχει την ικανότητα να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος. Κάντε μασάζ με μερικές σταγόνες του ελαίου στην πλάτη, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και αυτό θα βελτιώσει την κατάσταση.

Χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες, το έλαιο λιβάνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ημικρανιών. Αραιώστε το με κάποιο έλαιο βάσης όπως το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο και στη συνέχεια τοποθετήστε δύο σταγόνες πάνω τα δάχτυλά σας και τρίψτε τους κροτάφους.

Το λάδι έχει ισχυρές ιδιότητες για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Ομορφιά και  περιποίηση του δέρματος
Το έλαιο λιβάνι βοηθά στον καθαρισμό της ακμής και στον έλεγχο λιπαρότητας για ένα καθαρότερο δέρμα.

Βάλτε μερικές σταγόνες από το έλαιο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε το σε ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές για να τις κάνετε λιγότερο ορατές.

Απλώστε το στις πληγείσες περιοχές για να ανακουφιστείτε από την φαγούρα και τον ερεθισμό που προκαλούν οι αλλεργίες του δέρματος.

Βοηθά επίσης να εξασθενίσει την εμφάνιση των ραγάδων στο δέρμα, απλώστε 1-2 σταγόνες από το λάδι δύο φορές την ημέρα. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης χρήσιμη την αφαίρεση μυρμηγκιές και κρεατοελιές

Τρίψτε έλαιο λιβάνι στα νύχια σας για να τα κάνετε θρέψετε και να τα κάνετε πιο δυνατά. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να έχετε πιο όμορφα και μακριά νύχια.

Αραιώστε το έλαιο λιβάνι με λάδι καρύδας για ενυδατώσετε το πρόσωπό σας. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας, αφού το έχετε πλύνει, για να απολαύσετε τις καταπληκτικές ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες αυτού του συνδυασμού.

Συναισθηματική Ευεξία
Όταν αισθάνεστε στρεσαρισμένοι, απλά εφαρμόστε μια σταγόνα έλαιο λιβάνι στους κροτάφους ή στον αυχένα σας και αυτό θα σας προσφέρει μια ανακούφιση και μια αίσθηση ηρεμίας. Λειτουργεί αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες.

Βοηθά να καταπολεμήσουμε τα αισθήματα απελπισίας και κατάθλιψης. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες του λαδιού στον αυχένα δύο φορές την ημέρα.

Το λάδι βελτιώνει επίσης τη δυνατότητα συγκέντρωσης στην δουλειά και στο διάβασμα.

Τελική Σημειώσεις

Όταν χρησιμοποιείτε έλαιο λιβάνι, η καλύτερη επιλογή ειναι να προσθέσετε ένα έλαιο βάση όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας καρύδας ή αμυγδαλέλαιο. Ανεξάρτητα από τη χρήση για το οποίο το προορίζετε ,θα είστε πάντοτε ευχαριστημένοι από αυτό θαυμάσιο αιθέριο έλαιο. Κάντε το έλαιο λιβάνι μέρος προσωπικής φροντίδας από δω και στο εξής!

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

loading...

1 thought on “Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι: 21 Πανίσχυρες Χρήσεις για Υγεία, Ομορφιά Ευεξία

  1. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ ΝΑ ΡΑΝΤΙΣΟΥΜΕ-ΜΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΑΓΚΛΑΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ…..ΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ

Comments are closed.