Τσίπρας: Επιστροφή στο 2007 – Τα γραπτά μένουν κι εκδικούνται τον Πρωθυπουργό

«Η κυβέρνηση έχει γελοιοποιηθεί πλήρως με τα επικοινωνιακά της ευρήματα περί ασύμμετρης απειλής. Η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει την καταστροφή αποκαλύφθηκε με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο.Η προεκλογική δημαγωγία δεν μπορεί να καλύψει τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης της κοινωνίας για όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων.

Τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν συστηματικά το περιβάλλον, για να εξυπηρετήσουν οικονομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στην καμένη γη».

Οχι, δεν είναι λόγια κανενός στελέχους της αντιπολίτευσης. Δεν τα λέει αυτό κανένα… βοθροκάναλο της διαπλοκής και κανένας ξεπουλημένος δημοσιογράφος, όπως θα έλεγε ο Παύλος Πολάκης.

Είναι λόγια του Αλέξη Τσίπρα απλά είναι με διαφορά… 11 ετών. Ήταν 28 Αυγούστου 2007, η Ελλάδα θρηνεί δεκάδες θύματα στην Πελοπόννησο όπου η πυρκαγιά έχει καταστρέψει τα πάντα.

Έντεκα χρόνια μετά και ο ίδιος άνθρωπος, τότε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα πρωθυπουργός, και επαναφέρει ο ίδιος τα σενάρια περί ασύμμετρης απειλής. Αυτά που τις πρώτες ημέρες της εθνικής τραγωδίας «πωλούνταν» με την οκά από το επικοινωνιακό επιτελείο των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου. Τότε που δίναν και φωτογραφίες με γκαζάκια που «περπάτησαν» από την Κινέτα κι έφτασαν στην Πεντέλη.
Τρομοκρατία

Τότε που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εξαφανισμένος από τον τόπο της τραγωδίας, έκανε μυστική σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του διοικητή της ΕΥΠ. Τι σύμπτωση; Το 2007 το ίδιο είχε κάνει και η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση. Τι έλεγε ο Συνασπισμός τότε;

Διαβάστε τις δηλώσεις του τότε προέδρου του κόμματος, Αλέκου Αλαβάνου στις 27 Αυγούστου:

«Η κυβέρνηση, όχι μόνο επιμένει αυθαίρετα στο οργανωμένο σχέδιο, αλλά προχώρησε πλέον στην συγκεκριμενοποίησή του ως οργανωμένου σχεδίου τρομοκρατίας. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή, αντί να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση της καταστροφής, ασχολείται με την επικοινωνιακή της διαχείριση και με την προσπάθεια απόσβεσης ευθυνών, με συσκέψεις με την αντιτρομοκρατική, με επικοινωνιακά τρικ τύπου 11ης Σεπτεμβρίου με αμερικάνικη έμπνευση, με συλλήψεις στα Εξάρχεια, με εμφανίσεις του Πρωθυπουργού μέσα στον καύσωνα και τις πυρκαγιές με στρατιωτικό αμπέχονο, με τοποθετήσεις στελεχών της Ν.Δ., όπως του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κακλαμάνη ότι οι πυρκαγιές οφείλονται στην τρομοκρατία, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί…. Αν η κυβέρνηση είχε ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο, θα έπρεπε να ενημερώσει τα κόμματα, θα έπρεπε να κάνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, θα έπρεπε να μας πει ότι έχουν καθαριστεί οι πυλώνες, θα έπρεπε να μας πει ότι δεν υπάρχουν σκουπιδότοποι μέσα στα δάση, θα έπρεπε να μας πει ότι έχουν καθαριστεί τα κράσπεδα των δρόμων από τα ξερόχορτα. Θα έπρεπε να μας πει τι είδους τρομοκρατική οργάνωση είναι αυτή, στην οποία συμμετέχει μία ηλικιωμένη γυναίκα που προκάλεσε τη φωτιά της Ζαχάρως από τον φούρνο της, ένας εξηνταπεντάχρονος που συνελήφθηκε για τη φωτιά της Αρεόπολης, δύο ενδεκάχρονα παιδιά των οποίων οι γονείς ανακρίνονται για τις πυρκαγιές στη Β. Ελλάδα.
Αποπροσανατολισμός

Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται ένα σενάριο αποπροσανατολισμού προκειμένου να επιβληθεί στο λαό. Θεωρούμε ότι δυστυχώς μια κυβέρνηση η οποία ήταν σε όλες της τις φάσεις -πέρα από τις συγκεκριμένες θέσεις της που αγνοούσαν τα λαϊκά συμφέροντα και ευνοούσαν τα μεγάλα συμφέροντα της αγοράς- μια κυβέρνηση επικοινωνιακή. Παραμένει μια κυβέρνηση επικοινωνιακή ακόμα και σε μια στιγμή κρίσης. Το μόνο που την ενδιαφέρει, δηλαδή, είναι να στρέψει τις ανησυχίες του κόσμου εναντίων «κάποιων». Είναι επικίνδυνο αυτό που γίνεται. Ανάφερα ότι βρήκα κάποιους πολίτες στις περιοδείες μου, λίγοι ομολογουμένως, που ανέφεραν με βάση το σχέδιο που δίνει η κυβέρνηση ότι τις φωτιές τις βάζουν οι τούρκοι, τις έβαζαν αλβανοί, τις έβαζαν τα Εξάρχεια, τις βάζει το ΠΑΣΟΚ, τις βάζει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Καλούμε την κυβέρνηση να το κλείσει αμέσως αυτό το κεφάλαιο και να ασχοληθεί με τη ζωή και τα σπίτια των πολιτών».

Απολαυστικό κείμενο πράγματι που θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί 11 χρόνια μετά, στο σήμερα, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Και να αποδείξει βεβαίως τη βαθιά υποκρισία που κυριεύει εκείνους που σήμερα κυβερνούν αλλά και πόσο ανεύθυνα λειτουργούν τα κόμματα όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Διαβάστε τι έλεγε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης τότε:

«Οι βολικές κυβερνητικές θεωρίες περί «ασύμμετρης απειλής» είναι αδύνατον να κρύψουν τις μεγάλες και διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.»
Παρών και ο Κουβέλης

Επίσης, στις 31 Αυγούστου 2007, ο βουλευτής Βʼ Αθηνών Φώτης Κουβέλης μιλώντας για τα όσα διαδραματίζονται για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στις καμένες περιοχές οι οποίες θρηνούν τους ανθρώπους τους και το περιβάλλον πρέπει άμεσα να σταματήσει το εμπόριο του πόνου με το στήσιμο ψηφοθηρικών προεκλογικών μηχανισμών, καθώς και οι σκηνές ντροπής που παρατηρούνται στα καταστήματα των τραπεζών όπου προσέρχονται οι δικαιούχοι πληγέντες για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ή των δικαιούμενων αποζημιώσεων τους».

Όλες εκείνες τις ημέρες άνθρωποι που σήμερα είναι πρωθυπουργοί, υπουργοί ή κομματικά στελέχη «τσάκιζαν» την κυβέρνηση με σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο. Και πολύ σωστά έπρατταν, όμως είναι οι ίδιοι οι οποίοι σήμερα μιμούνται όσο κανείς άλλος τις πρακτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή για να αποσείσει τις ευθύνες της, για να ξεφύγει από την πραγματικότητα.

Και τότε ο Καραμανλής και το επιτελείο του μιλούσε για ασύμμετρη απειλή. Και τότε η κυβέρνηση με μπροστάρη τον Βύρωνα Πολύδωρα μιλούσε για τον «στρατηγό άνεμο», για ξένους πράκτορες ή για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

Και τότε μοίραζαν χιλιάρικα κι έκαναν εμπόριο ελπίδας πάνω από τα καμένα.

Και τότε όπως και τώρα εκείνη η κυβέρνηση ήταν εξαφανισμένη, αλλά εμφανίστηκε μόνο για να μοιράζει χρήματα στους πυρόπληκτους.

Τότε βρισκόμασταν μια ανάσα από τις εκλογές, τώρα λίγους μήνες πριν αλλά ο Τσίπρας και το επιτελείο του μιμούνται με τον καλύτερο τρόπο τους προηγούμενους που εξύβριζαν.

Μόνο αμπέχονο δε φόρεσε ο πρωθυπουργός, όπως ο Καραμανλής, όλα τα υπόλοιπα τα έκανε.

Ο Συνασπισμός τότε είχε κάνει και καμπάνια προκειμένου να καταγγείλει την πολιτική κατά των δασών, την έλλειψη δασικών χαρτών, την απουσία περιβαλλοντικού σχεδίου αλλά και αντιπυρικού σχεδίου εκείνο το καλοκαίρι.

Οι ίδιοι σήμερα δεν έκαναν απολύτως τίποτε, νομιμοποίησαν χιλιάδες αυθαίρετα, εμπόδισαν τις κατεδαφίσεις, κλαίνε πάνω από το καμένο Μάτι.

Τα γραπτά μένουν κι εκδικούνται τον κ. Τσίπρα που έγινε… Κώστας Καραμανλής κι ελπίζει ότι μπορεί κι αυτός να κερδίσει τις επόμενες εκλογές επειδή ο κόσμος θα ξεχάσει τους 94 νεκρούς.

loading...

1 thought on “Τσίπρας: Επιστροφή στο 2007 – Τα γραπτά μένουν κι εκδικούνται τον Πρωθυπουργό

  1. ΚΙΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΧΩΡΑ,, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.!!!!!!!!!
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ….

    Μνημόνιο 3 – Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94).
    Στὸ ἄρθρο 3 παράγραφος Γ : «Η κυβέρνηση ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη ΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.»

Comments are closed.