Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα όπως στην Κύπρο το 1974

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο άρθρο του στους New York Times προχώρησε σε μία σοκαριστική και ιδιαίτερα ανησυχητική για τη χώρα μας και την Κύπρο δήλωση, όπου επικαλείται στρατιωτικές ενέργειες του παρελθόντος σε στιγμές που οι ΗΠΑ του γύρισαν την πλάτη.

Με λίγα λόγια λέει πως αν οδηγηθεί σε ρήξη με τις ΗΠΑ δεν θα διστάσει να δράσει αυτόνομα, κάτι που σημαίνει πως όπως και στη Κύπρο το 1974 αλλά και στο Αφρίν πριν λίγους μήνες, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιτεθεί εναντίον συμμάχων των ΗΠΑ καθώς δεν θα τον κρατάει πλέον η συμμαχία του μαζί τους.

Οι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή η Ελλάδα η Κύπρος και το Ισραήλ πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Ακολουθεί το απόσπασμα από τη συνέντευξη:

«Η Τουρκία έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι θα φροντίσει για το δικό της καλό εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να ακούσουν. Στη δεκαετία του 1970, η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε επέμβαση στη Κύπρο για αν αποτρέψει τη σφαγή εθνοτικών Τούρκων από τους Ελληνοκυπρίους παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσινγκτον.

Πιο πρόσφατα, η αποτυχία της Ουάσιγκτον να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των ανησυχιών μας σχετικά με τις απειλές εθνικής ασφάλειας που προέρχονται από τη Βόρεια Συρία είχε ως αποτέλεσμα δύο στρατιωτικές επιδρομές που διέκοψαν την αποκαλούμενη πρόσβαση του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορα του ΝΑΤΟ και απέσυραν τους Κούρδους. μαχητές από την πόλη του Αφρίν. Όπως και στις περιπτώσεις αυτές, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων.»

loading...

6 thoughts on “Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα όπως στην Κύπρο το 1974

  1. ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΥ ΝΑ …..ΤΟ Β Α Λ Ε Ι Σ.

  2. Το δάτυλο σου άδικα το κουνάς εφέντη. Αύριο στις 18.00 θα καταλάβεις καλά τι σημαίνει αυστηρό κωλοδάχτυλο Τραμπ ! Θα περπατάς μ΄ανοιχτά πόδια για πολύ καιρό και θα βογγάς. Κάνεις κόλπα με την Ελλάδα, πας να τα κάνεις και στους Αμερικανούς. Θα φας καλά….!

  3. ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΓΚΙΩΝΗ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΑ !!!! ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣ ΣΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΩΡΑ ΣΚΑΤΟΠΟΥΣΤΑ !!!!!

  4. Εγώ δεν ανησυχώ, κοιμάμαι ήσυχος…., Βασίζομαι στα στιβαρά χέρια των πολιτικών που με κυβερνούν (Τσίπρας, Καημένος, Κουρουμπλής, Κούνεβα, Ζαγοράκης, Βαρεμένος κλπ…) καί ξέρω καλά ότι ο Αλβανικός στρατός της Χώρας μου είναι ''αξιόμαχος'' καλά εξοπλισμένος, σε πλήρη ετοιμότητα καί με ηθικό!…………… Είναι από πίσω καί οι Βρυξελιώτες, οι Βερολινέζοι καί οι Παριζιάνοι που κοιμούνται με τα φυσεκλίκια καί τα ντουφέκια αγκαλιά!…., έτοιμοι να υπερασπιστούν τα ανατολικά σύνορα της Εβραιώπης ''μας''!…… …Ε.

  5. Ε όχι και … "σου είχαν γυρίσει την πλάτη το 74", πλακάκια τα είχες με τα παιδιά. Αλήθεια, γιατί δεν μπήκατε στην Κύπρο από το 1967 μέχρι και το 1973 ;

  6. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 23:14Διεθνής πολιτική
    Τελεσίγραφο 24 ωρών παρέδωσε ο Τραμπ στην Τουρκία – Ερντογάν: «Θα πληρώσεις βαρύ τίμημα” – Αμερικανικές στρατιωτικές κινήσεις γύρω από την Τουρκία
    ΕΡΝΤΟΓΑΝ: 'ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΩ" – ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Comments are closed.