ΤΟ ΜΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ «ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ» ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΩΣ ΤΟ 2018


ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΦΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ «ΑΝΑΡΧΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ»Οίμος-Αθήνα

Ο λόγος που αναδημοσιεύουμε το κείμενο αυτό είναι για να δείξουμε την προπαγάνδα που έχει λυσσάξει τις τελευταίες μέρες να αποδώσει... ευθύνες στα θύματα των πυρκαγιών! 
 Ο κ. Φρανκ (Έλλην ή Γερμανός;) έχει φτιάξει ένα αφήγημα που περιέχει αλήθειες, μαζί με επιλεκτικά «εσφαλμένες μνήμες» έτσι ώστε να προπαγανδίζεται η «άναρχη δόμηση» και να ενοχοποιούνται τα θύματα για την πυρκαγιά!


Τα φάλτσα όλα τα σημειώνουμε με μωβ και τα υπογραμμίζουμε. Τα ελάχιστα μπλε είναι οι αλήθειες που γράφει. Τα υπόλοιπα (προσωπικές μνήμες) δεν αφορούν το θέμα μας. 
Όλα τα φάλτσα αναιρούνται από τις δύο άλλες αναρτήσεις μας

ΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΑΣΟΣ  ΑΛΛΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ-ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Όλα τα περί «ζούγκλας με εκατοντάδες λιλιπούτεια πεύκα», τα  περί δασικής περιοχής και όλα τα πάσχοντα από ανακρίβειες, αναιρούνται...

και 

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ «ΑΝΑΡΧΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ»ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ...

Δυστυχώς η θεία δεν θυμάται καλά, το Μάτι είχε καεί αρκετές φορές όχι προπολεμικά αλλά κατά την γερμανική κατοχή!!!
Και τώρα γερμανική κατοχή έχουμε γι αυτό το ξανάκαψαν... Το θέλουν για θέρετρο γι αυτό το μετέτρεψαν σε τεράστιο φέρετρο!


Εδώ να πούμε ακόμα μόνο ότι κανένας λίβας δεν έκαψε το Μάτι γιατί το βουνό εμποδίζει τον αντίθετο (πρός την παραλία) άνεμο. Αυτός είναι ο λόγος που όλα αυτά τα χρόνια  ο Φράνκ ένοιωσε για τα καλά τον βορειανατολικό άνεμο...

Στο Μάτι όπως σε όλες τις περιοχές  οι πυρκαγιές,  προκλήθηκαν από στοχευόμενες ρήψεις ακτίνων λέιζερ...

Επίσης τα οικόπεδα (1300 στρέμματα) δεν χαρίστηκαν,   αγοράστηκαν από την Μονή Πεντέλης το 1929!

Διαβάστε το κείμενο

Μάτι : Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος συμβάντος…

Στο Μάτι παραθερίζω ανελλιπώς από το 1952 και μόνο τα τελευταία χρόνια έχω πλέον αποχωρήσει από αυτό. Γιατί όμως λέγεται Μάτι; Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη γιατί ήταν «το μάτι του βορρά» και η δεύτερη γιατί η θάλασσά του είχε «μάτια» δηλαδή ρουφήχτρες! 

Τις δεύτερες δεν της είδα ποτέ, αλλά τον βορειανατολικό άνεμο, όλα αυτά τα χρόνια, τον ένοιωσα για τα καλά. Το Μάτι αποτελούσε το «επίνειο» του Χαλανδρίου μιας και τα περισσότερα οικόπεδα ανήκαν σε Χαλανδραίους. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΜΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ.....ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ Η ΝΔ.ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...