Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Στο 12% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση! – Εξαϋλώθηκαν οι ΑΝΕΛ: Κάτω από 1%

Καταρρέει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και την τραγωδία στο Μάτι ένα γεγονός που φαίνεται ότι αλλάζει οριστικά τον πολιτικό χάρτη στη χώρα.


Εκεί  που το σκοπιανό είχε προκαλέσει δημοσκοπική καθίζηση, αλλά δεν είχε πλήξει το κυβερνών κόμμα σε ποσοστό κάτω του 18% η τραγωδία στο Μάτι και η απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας να προστατεύσουν τους πολίτες τώρα σπρώχνει το κυβερνών κόμμα στα επίπεδα του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012.

Η πρωτοφανής αλαζονεία και η υποτίμηση του λαϊκού αισθήματος, με την οποία διαχειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι και η επιβολή της αντεθνικής συμφωνίας με τους Σκοπιανούς στις Πρέσπες​ έχει ως αποτέλεσμα τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί εκεί που ήταν προ κρίσης, στο περιθώριο του πολιτικού κόσμου.

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κινείται κάτω από το 15%, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά ενώ το μέχρι πρότινος «ισχυρό χαρτί» της κυβερνώσας Αριστεράς, που δεν ήταν άλλο από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, εμφανίζεται (πλέον) ως πολιτικό βαρίδι.

Ο σύμμαχος και συγκυβερνήτης πολιτικός σχηματισμός των ΑΝΕΛ κυμαίνεται στο 0,7%!

Συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία των γκάλοπ που διεξήχθησαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό σε πανελλήνια κλίμακα λίγο πάνω από το 12%.

Στις περιοχές, δε, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, η απήχηση του κυβερνώντος κόμματος κινείται σε μονοψήφια ποσοστά και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική η δυναμική του δεν ξεπερνά ποσοστό 9%.

Η μία εκ των δύο δημοσκοπήσεων διενεργήθηκε για λογαριασμό ξένης πρεσβείας, η οποία έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τις εγχώριες εξελίξεις.

Εκτός από την Αττική και στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη και το νομό Χαλκιδικής στους περισσότερους νομούς τα ποσοστά κινούνται ακόμη και κάτω από 10%.

Στο Κιλκίς δεν ξεπερνά το 8%. Αντίστοιχο ποσοστό καταγράφεται και στην Ημαθία ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κινούνται ακόμη και κάτω από 1% λόγω των γεγονότων με το Μακεδονικό.

Φαίνεται ότι οι πολίτες χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα τα όσα εγκληματικά έγιναν για να καεί η Αττική και να έχουμε τόσα πολλά θύματα.

loading...

4 thoughts on “Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Στο 12% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση! – Εξαϋλώθηκαν οι ΑΝΕΛ: Κάτω από 1%

  1. Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων; Επειδή έχει λυσσάξει όλο το σύστημα της διαπλοκής να επαναφέρει στην εξουσία τους μιζαδόρους και τους κλέφτες στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

  2. Μπα δεν υπαρχει φως στο τουνελ.Εκτος αν κανουν κατι οι Ελληνες του εξωτερικου,εδω πιασαμε πατο.

  3. Δυστυχώς,δεν είναι μόνο οι φωτιές και η συμφωνία των Πρεσπών,που οδηγουν την κυβέρνηση σε κατρακύλα. Είναι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας,για εμάς,χωρίς εμάς. Για την φτώχια,για την εξαθλίωση,για τα κατακρεουργημένα εισοδήματα μας,για τις συντάξεις που έρχεται νέα βόμβα,για την ακρίβεια σε αγαθά πρώτης ανάγκης,για τα πανάκριβα καύσιμα και απλησίαστο πετρέλαιο θέρμανσης,και ένα σωρό άλλα που υποσχέθηκαν,και έμειναν μόνο στα λόγια. Ο κόσμος υποφέρει,η αγοραστική μας δύναμη έχει πέσει κάτω από το 50%,οι νέοι ξενητεύονται καθ όσον με τετράωρες απασχολήσεις,δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσεις,κλπ κλπ.
    Ας μας πει λοιπον η κυβέρνηση ΕΝΑΝ μόνο λόγο,που θα κάνει όλους εμάς τους ψηφοφόρους που την κάναμε,τρομάρα μας,κυβέρνηση,έ4να λοιπον λόγο,να τους ξαναψηφίσουμε.
    Οχι ξανά,ποτέ. Θα στραφουμε σε νεες δυνάμεις,όπως κάνει και η δοκιμαζόμενη Ευρώπη,και τα εθνικιστικά κόμματα,βρίσκονται πλέον σε πρώτη προτίμηση από τους ψηφοφόρους Ευρωπαίους.

  4. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ

Comments are closed.