Κραυγή απόγνωσης για τους πρόσφυγες από τον δήμαρχο Λέσβου: «Ασφυξία» με πάνω από 10.000 αιτούντες άσυλο

«Επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση του νησιού από τις προσφυγικές μεταναστευτικές ροές », λέει ο Σπύρος Γαληνός  σε επιστολή του στον Δημήτρη Βίτσα - «Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της», τονίζει

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός έστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, την παρακάτω επιστολή, στην οποία επανέρχεται στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα του προσφυγικού, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου, καθώς οι αιτούντες άσυλο ξεπέρεσαν τους 10.000.

«Η ανησυχία και ο φόβος των κατοίκων εντείνεται μάλιστα και από διάφορους επιτήδειους, που καθημερινά διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν νέα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες οφείλει το Υπουργείο να διαψεύδει άμεσα», αναφέρει ο δήμαρχος.

«Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της», τονίζει.

Ολόκληρη η επιστολή προς τον Δημήτρη Βίτσα:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω και να επανέλθω στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα, που αφορά την τοπική διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών και την αποσυμφόρηση της Λέσβου.

Η αποσυμφόρηση της Λέσβου εξαγγέλθηκε από εσάς τον ίδιο κατά το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα μάλιστα τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως φυσικά θα γνωρίζετε την τελευταία εβδομάδα στη Λέσβο οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο έχουν ξεπεράσει τους 10.000 και οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση. Τόσο η δική μου ανησυχία όσο και της τοπικής κοινωνίας εντείνεται βλέποντας τα χρονικά περιθώρια που εσείς θέσατε να εξαντλούνται και αντί της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο να βλέπουμε καθημερινά την κατακόρυφη αύξησή του.

Η ανησυχία και ο φόβος των κατοίκων εντείνεται μάλιστα και από διάφορους επιτήδειους, που καθημερινά διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν νέα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες οφείλει το Υπουργείο να διαψεύδει άμεσα. Σας υπενθυμίζω ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είμαστε και παραμένουμε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε νέα δομή. Όσο λοιπόν η αποσυμφόρηση δεν γίνεται πράξη, τόσο περισσότερο θα απειλείται η διατάραξη της ισορροπίας της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της.

Κρίνοντας αποκλειστικά από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κ.Υ.Τ Μόριας και από τη δική σας δέσμευση για αποσυμφόρηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θεωρώ ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα. Μάλιστα εάν αυτή η προσπάθεια αποσυμφόρησης συμπέσει με την συνήθη αύξηση των ροών του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου τότε υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει καν αισθητή η διαφορά.

Έχοντας, ξεπεράσει πλέον τους 10.000 αιτούντες άσυλο, θεωρώ πως είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου, που έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό σε σχέση με όλα τα άλλα νησιά και έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση των ροών. Ευελπιστώ ότι η υπόσχεσή σας δεν θα μπει μαζί με τις υπόλοιπες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν ακούσει οι συμπολίτες μας τόσο από Ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και από προκατόχους σας».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. Ξυπνήστε κοπροελληνες. ..... ξυπνηστεεεεεεεεεε !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΩΩΩΩΩΡΑ......ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ......ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φάτε ισλαμιστάν δωρεάν,
  πληρώνει ο σύριζα με δικά σας λεφτά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ..!..ΟΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΚΕΙ ΡΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΑ ΜΑ ΣΕ Γ@ΜΗΣΟΥΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣΟΥΚΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΜΣΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ''ΥΠΟΔΟΧΗ'' ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΛΙΠΟΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΙSIS ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΞΗ. ΜΑΤΣΟΥΚΙ ΡΕ ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ 15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ 16 ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ''ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ'' ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ''ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ''!! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ. Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΚΑΥΛΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΡΥΦΙΩΣ ΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΦΑΤΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΡΕΕΕ!!! ΟΛΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ. ΚΑΙ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΥΤΤΑΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΠΟΣΚΥΛΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΟΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΘΡΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟΤΟΠΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΛΕΣΒΟΣ. ΤΑ ΛΕΩΦΩΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΔΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΥΣΤΑΡΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...