ΑΕΚ-Βίντι 1-1: «Με την ψυχή στο στόμα» αλλά τελικά… εκτοξεύθηκε για τα αστέρια του Champions League

Μετά από 12 χρόνια η ΑΕΚ είναι ξανά στους ομίλους του Champions League, καθώς παρά την κακή εμφάνιση (χειρότερη και από την μέτρια εμφάνιση της Βουδαπέστης) πήρε ισοπαλία με 1-1 χάρη στον τερματοφύλακά της Β.Μπάρκα και πήρε αγχωτική πρόκριση χάρις στη νίκη της με 2-1 πριν μια εβδομάδα στη Βουδαπέστη!

Οι παίκτες του Ουζουνίδη καλοί σε ατομικό επίπεδο, κακοί στην επίθεση, κάκιστοι στο τελείωμα των φάσεων.

Προήγηθηκαν στο σκορ χάρις στο πέναλτι του Μάνταλου στο 48′, χαλάρωσαν και δέχθηκαν την ισοφάριση στο 55′ από τον Νεγκό και στη συνέχεια μένοντας με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λόπες στο 80′ που μπροστά στον διαιτητή του αγώνα έδωσε κεφαλιά από πίσω σε Ούγγρο παίκτη!

Κανονικά πρέπει να του επιβληθεί γερό πρόστιμο.

Ευτυχώς ο τεράστιος Μπάρκας κράτησε όρθια την ομάδα του όποτε χρειάστηκε και εν τέλει, τέλος καλό, αλλά όχι όλα καλά: Ο Μ.Ουζουνίδης αν δεν βρει απαντήσεις και λύσεις, η ομάδα θα ταλαιπωρηθεί πολύ στους ομίλους…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άφησε στον πάγκο τον Πόνσε σε μια κίνηση που… σηκώνει πολύ συζήτηση.

Και ξεκίνησε άκρως συντηρητικά με τον Κλωναρίδη δίπλα στον Λιβάγια και τον Λόπες με τον Μάνταλο στα δυο άκρα. Ενώ και αγωνιστικά η ΑΕΚ δεν έδειξε πως είχε σκοπό να πάρει ρίσκα.

Και το ερώτημα είναι αν μετά από νίκη με 2-1 στην έδρα του αντιπάλου και μάλιστα του ανύπαρκτου αντιπάλου, κατεβαίνεις συντηρητικά στο γήπεδό σου, τότε πότε θα παίξεις με «αέρα»; Αρα δεν πιστεύεις στην ομάδα σου.

Η ΑΕΚ λοιπόν είχε την κατοχή της μπάλας, έπαιρνε μπάλες από την πίεση, αλλά φάσεις δυσκολευόταν να βγάλει στην επίθεση. Βεβαίως τις ευκαιρίες της η ΑΕΚ τις βρήκε. Κυρίως από σουτ έξω από την περιοχή.

Πρώτα από τον Σιμόες στο 31’, που ο Κόβατσικ είχε απάντηση και ο Λιβάγια δεν είχε… ριμπάουντ. Και κατόπιν με τον Λιβάγια στο 44’, όταν ο Κροάτης έκανε εξαιρετική ενέργεια έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην ΑΕΚ πρέπει να ανάψουν λαμπάδα ίσα με το μπόΐ του Μπάρκα. Αν δεν ήταν αυτός θα έβλεπαν τα αστέρια του Champions League, ανάποδα!

Μετά το 1-1 η νευρικότητα και το άγχος, όσο περνούσε η ώρα φαινόταν όλο και περισσότερο να καταβάλει την ΑΕΚ. Και έγινε ακόμα μεγαλύτερο αυτό το άγχος, όταν στο 80′ λεπτό, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λόπες.

Με δέκα παίκτες, η ΑΕΚ θα έπρεπε να μην δεχθεί γκολ για να προκριθεί και να μην πάει το ματς στην παράταση. Και πρώτα ο Μπάρκας, που απέκρουσε εντυπωσιακά φάουλ του Λάζοβιτς στο 81’, οι… δέκα παίκτες της ΑΕΚ που είχαν μείνει στο γήπεδο, άντεξαν δεν έφαγαν άλλο γκολ..

Στο τέλος του αγώνα, έπεσαν και μερικές «ψιλές», βγήκαν κάρτες, αλλά μέχρι εκεί.

loading...

1 thought on “ΑΕΚ-Βίντι 1-1: «Με την ψυχή στο στόμα» αλλά τελικά… εκτοξεύθηκε για τα αστέρια του Champions League

  1. έλα μωρή ντροπή της προσφυγιάς αεχ2014!!!!

Comments are closed.