Θλιβερή παράσταση: Εβαλαν τους δύο ταλαιπωρημένους στρατιωτικούς να επιθεωρήσουν… άγημα στις 03.30 τα ξημερώματα!

Στo αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε στις 03.20 τα ξημερώματα το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τους, μέχρι πριν λίγες ώρες αιχμαλώτους στη Τουρκία Ελληνες στρατιωτικούς, τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και τον λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, από το αεροδρόμιο της Ραιδεστού.

Αρχικά οι Τούρκοι τους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών (!) και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αδριανούπολης για ιατρικές εξετάσεις.

Oi Έλληνες στρατιωτικοί αναχώρησαν από την Αδριανούπολη στις 12.20 π.μ. με προορισμό το αεροδρόμιο «Τσορλού».

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 2.25 π.μ. το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναχώρησε με τους δύο στρατιωτικούς για τη Θεσσαλονίκη.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν οι γονείς των δύο στρατιωτικών, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, αλλά και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Την πρώτη εικόνα των δύο στρατιωτικών μετά την απελευθέρωση τους και κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα δημοσίευσε στο… twitter ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γ.Κατρούγκαλος μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφους!

Άγημα της Στρατονομίας είχε παραταχθεί προκειμένου να αποδώσει… τιμές (!), ενώ με το που άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους δύο στρατιωτικοί μπήκαν σ’ αυτό και έδωσαν στους δύο άνδρες τις στολές τους.

Από το αεροσκάφος ERJ-135LR ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κούκλατζης κατέβηκαν ένστολοι και όχι με τα πολιτικά ρούχα με τα οποία είχαν επιβιβαστεί από την Ανδριανούπολη.




Οι δύο στρατιωτικοί αμήχανοι χαιρέτισαν το παραταγμένο άγημα (!), κάτι που σίγουρα δεν συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις (έχουν προηγηθεί εκατοντάδες απελευθερώσεις αιχμαλώτων και ομήρων αλλά να επιθεωρούν άγημα οι ταλαιπωρημένοι απελεύθεροι για τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας, δεν έχει ξαναγίνει) και ακολούθως παρουσιάσθηκαν ενώπιον του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας ΕΠΟΠ, αγκάλιασαν τους γονείς τους και αυτή ήταν η πλέον σημαντική και ουσιαστική στιγμή μιας κατά τα άλλα, το λιγότερο αμφιλεγόμενης, τελετής που ποιος ξέρει ποιος την σκαρφίστηκε.

Με δάκρυα στα μάτια οι γονείς αγκάλιασαν τα παιδιά τους τα οποία, όπως ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδας, είχαν πέσει θύματα τουρκικής ενέδρας την 1η Μαρτίου.

Στους δημοσιογράφους μίλησε ο ανθυπολοχαγό Άγγελος Μητρετώδης: «Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την άφιξη τους, η διαδικασία προβλέπει την μεταφορά τους στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και την εξέταση τους και από Ελληνες ιατρούς και εν συνεχεία την κατάθεση τους στην Στρατονομία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν από την τουρκική πλευρά.

Τέλος καλό, όλα καλά; Για τους γονείς και τους ταλαιπωρημένους στρατιωτικούς, ελπίζουμε πώς, ναι, και μακάρι να επιστρέψουν γρήγορα στις επάλξεις οι δύο άνδρες…

Για όλους τους άλλους, από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και την λοιπή στρατιωτική ηγεσία που ήταν υπεύθυνη για την εξέλιξη (μην ξεχνάμε ότι όπως κατέθεσε ο Α.Μητρετώδης πήραν εντολή από την διοίκηση να παραδώσουν τα όπλα τους) η διερεύνηση των ευθυνών, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

loading...

6 thoughts on “Θλιβερή παράσταση: Εβαλαν τους δύο ταλαιπωρημένους στρατιωτικούς να επιθεωρήσουν… άγημα στις 03.30 τα ξημερώματα!

  1. σαλτα και γαμησου ρε αρθρογραφε…..μερα που ειναι…μονο εσυ και ο αδωνης τετοιες παπαριες..

  2. ΤΟ 44ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΞΙΑΣ 40 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΜΑΤΙ ΚΛΠ.ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗ ΝΕΑ ΦΙΕΣΤΑ ΟΠΟΥ ΕΡΕΙΜΗΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:ΤΟ 44ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,Ο ΑΓΑ-ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ

  3. ΤΟ ΑΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΑΞΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 44ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΠΟΥ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΟΤΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΦΑΝΑΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ,Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ.ΕΛΕΟΣ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ?ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΝΤΕ ΑΝΤΕ…………..

  4. Πατριώτη δεν θα μπορούσα να τα περιγράψω πιό ξεκάθαρα…

  5. ΤΟΥΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΤΙΜΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ; ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ

Comments are closed.