Επικύρωσαν για δεύτερη φορά οι Σκοπιανοί την συμφωνία παραλαβής της Μακεδονίας – Για το θεαθήναι αντιδρούν Ιβανόφ-VMRO

Για δεύτερη φορά επικυρώθηκε συμφωνία παραλαβής από τα Σκόπια της Μακεδονίας και εκχώρησης από την Ελλάδα.
Η συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε πάλι από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. Το νομοσχέδιο

επέστρεψε στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για νέα ψηφοφορία, μετά την άρνηση του Προέδρου της χώρας, Γκεόργκε Ιβάνοφ, να υπογράψει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Σήμερα, το κοινοβούλιο των Σκοπίων έκανε δεκτή τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» με 69 ψήφους (απείχε ένας βουλευτής).

Πλέον, η συμφωνία θα αποσταλεί και πάλι στον Πρόεδρο Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένος να την υπογράψει.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης στα Σκόπια, ο Ιβάνοφ δεν θα υπογράψει το διάταγμα για την επικύρωση της συμφωνίας και θα εφαρμόσει το λεγόμενο «βέτο της τσέπης», όπως συνέβη με τον νόμο σχετικά με την διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα.

Οι αντιδράσεις Ιβανόφ-VMRO είναι για το θεαθήναι και ας μην πιστεύουν κάποιοι στην Αθήνα πως θα αφήσουν οι Σκοπιανοί την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Πήραν τα πάντα και από την στιγμή που έχουν γλώσσα και ταυτότητα ακόμα και το «Βόρεια Μακεδονία» σύντομα θα μείναι σκέτο «Μακεδονία»

Τα διαβατήριά τους θα γράφουν «Μακεδόνας» αντίθετα με τα διαβατήρια των Βορειοκορεατών, ας πούμε, που γράφουν «Βορειοκορέατης»

Το τραγικό είναι ότι οι Κορεάτες είναι όντως μια ενιαία εθνότητα χωρισμένη από σύνορα δύο κρατών, ενώ στο ζήτημα των Σκοπίων έχουμε άλλες φυλές και εθνότητες να καταφέρνουν να υφαρπάξουν μέρος της ελληνικής ταυτότητας, που είναι η μακεδονική και μάλιστα με ελληνικές ευλογίες!

loading...