ΔΕΝ μας τα Είπαν Όλα για την Γρανιτένια Σαρκοφάγο (video)

Η γρανιτένια σαρκοφάγος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα προκάλεσε εξ αρχής ένα μεγάλο μυστήριο γύρω από αυτήν αλλά, κυρίως γύρω από το περιεχόμενό της καθώς χαρακτηρίστηκε ως ασύλητη και ανέγγιχτη. Ωστόσο και μετά το άνοιγμά της, τα μυστήρια δεν λύθηκαν όλα.

Όταν οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι άνοιξαν την αρχαία σαρκοφάγο που χρονολογείται πριν από περίπου 2.000 χρόνια, βρήκαν μέσα της τρεις σκελετούς και πολλά κόκκινα, σαν αίμα, υγροποιημένα λύματα, αναφέρθηκε από το Υπουργείο Αρχαιοτήτων.
Όπως γράφει η eu.usatoday.com, μεταξύ άλλων, πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Αλεξάνδρεια και αυτό ήταν ένας ακόμα λόγος να προκαλέσει διεθνείς εικασίες σχετικά με το περιεχόμενό του.

Υπήρξαν επίσης επιφυλάξεις και προειδοποιήσεις να μην ανοιχτεί ο τάφος. Ωστόσο, «η σαρκοφάγος έχει ανοίξει, αλλά δεν έχουμε πληγεί από καμία κατάρα», δήλωσε ο Mustafa Waziri του Υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, σύμφωνα με την Egypt Today.

Οι τρεις σκελετοί που βρέθηκαν στο εσωτερικό της θεωρείται ότι ήταν πιθανότατα στρατιωτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου στο Facebook. Ενώ, ενδεχομένως το ένα κρανίο έχει χτύπημα από βέλος.

Αν και τίποτε δεν είναι φανερό και βέβαιο ακόμη, μέχρι να γίνουν λεπτομερείς εξετάσεις στα λείψανα, η εφημερίδα The Independent, μεταξύ άλλων, προώθησε την θεωρία ότι ο τάφος θα μπορούσε να περιέχει τα ερείπια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Είχα κλήσεις γι ‘αυτό όλη την ημέρα», δήλωσε σχετικά ο Waziri στους The New York Times νωρίτερα αυτό το μήνα και συνεχίζει: «Οι άνθρωποι λένε ότι μπορεί να περιέχει τον Αλέξανδρο ή την Κλεοπάτρα ή τον Ραμσή. Δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε».

Όμως, επειδή ανοίχτηκε η σαρκοφάγος, δεν σημαίνει ότι ανοίχτηκαν και όλα τα μυστικά της. Μπορεί να λύθηκαν κάποιες απορίες, αλλά δημιουργήθηκαν κάποιες άλλες.

Έτσι, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός του μεγέθους της σαρκοφάγου με τα λεγόμενα «πέτρινα αιγυπτιακά κουτιά» αγνώστου χρήσεως και τρόπου κατασκευής μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:
Τα Γιγαντιαία Υπόγεια Πέτρινα Κουτιά Κοντά στις Πυραμίδες στην Αίγυπτο (video)

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί με όλη την ιστορία της ανακάλυψης της γρανιτένιας σαρκοφάγου, καθώς και κάποια παράδοξα και άγνωστα μέχρι στιγμής στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουμε:

THIS is What You MUST Know about OPENED Sarcophagus Discovered from Ancient Egypt – Egyptian Mummies

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

https://www.diadrastika.com

loading...

1 thought on “ΔΕΝ μας τα Είπαν Όλα για την Γρανιτένια Σαρκοφάγο (video)

  1. Είμαστε λαός του μύθου και της υπερβολής , είναι δυνατόν αυτό το λυτο εύρημα να ήταν ο τάφος του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ , όταν σε απλούς τάφους βρίσκουμε παντός είδους κτερίσματα , χρυσά , χάλκινα , κ.λ.π και τώρα ο τάφος του μεγαλύτερου στρατηλάτη όλων των αιώνων να είναι όχι απλός αλλά τόσο ΦΤΩΧΙΚΟΣ , ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ

Comments are closed.