Η εντυπωσιακή βόλτα ενός κόκκινου Tesla roadster στο διάστημα (βίντεο)

Εντός του ισχυρότερου πυραύλου εν ενεργεία, του Falcon Heavy, εκτοξεύτηκε ένα κόκκινο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Τέσλα, αξίας 100,000 δολαρίων. Μέσα στο όχημα υπάρχει μια επιγραφή που αναφέρει: «Κατασκευασμένο από ανθρώπους στη Γη».

Το κόκκινο αυτοκίνητο είναι της εταιρείας Tesla, που επίσης ανήκει στον δισεκατομμυριούχο, Έλον Μασκ.

«Λατρεύω την ιδέα ενός αυτοκινήτου που θα ταξιδεύει αιώνια στο διάστημα, για δισεκατομμύρια χρόνια. Ίσως να το βρει κάποτε, ύστερα από εκατομμύρια χρόνια, ένας εξωγήινος πολιτισμός, που θα αναρωτηθεί, τι στο καλό σκεφτόντουσαν αυτοί οι γήινοι; Μήπως λάτρευαν αυτό το αυτοκίνητο; Θα μπερδευτούν εντελώς», είπε με πολλή δόση χιούμορ ο οραματιστής Έλον Μασκ.

Την εκτόξευση αυτής της δοκιμαστικής πτήσης παρακολούθησαν μέσω της ιστοσελίδας της SpaceX και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ, καθώς και πολλοί αστροναύτες.
Ο πύραυλος ήταν βασικά τριπλός και οι δύο από αυτούς τους επαναχρησιμοποιημένους πυραύλους κατάφεραν να προσγειωθούν με εντυπωσιακά συγχρονισμένο τρόπο στη Γη, στη βάση στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, κάτι που ο Έλον Μασκ χαρακτήρισε θρυλικό, ενώ ο τρίτος, ο οποίος θα προσγειωνόταν σε μια πλατφόρμα ενός πλοίου drone, δεν είχε δυστυχώς την ίδια τύχη και έπεσε στον ωκεανό.

Παρά ταύτα, το εγχείρημα ήταν ιστορικό, όχι μόνο γιατί άνοιξε τον δρόμο για μεγαλύτερα διαστημικά βήματα με λιγότερο κόστος (λόγω των επαναχρησιμοποιημένων πυραύλων), αλλά και επειδή εκτόξευσε στο διάστημα ένα αυτοκίνητο, με ‘οδηγό’ τον ‘άνθρωπο του διαστήματος’, τον ‘spaceman’, μια κούκλα ντυμένη με τη διαστημική στολή της SpaceX.

loading...