Τo GP του Μονακό όπως δεν το έχετε ξαναδεί (video)

Για την ακρίβεια το παρακάτω επεξεργασμένο βίντεο αποτελεί μέρος ενός ντοκιμαντέρ που είχε δημιουργηθεί πριν από 56 χρόνια.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να απολαύσετε ένα πραγματικά πολύ όμορφο και «καθαρό» βίντεο που
μας βάζει στο πνεύμα της εποχής της δεκαετίας του 1960. Μία εποχή όπου υπήρχαν υποτυπώδεις προδιαγραφές ασφαλείας και που τα αρχέτυπα μονοθέσια φορούσαν από V6 και V8 κινητήρες μέχρι επίπεδους τετρακύλινδρους και οκτακύλινδρους στην περίπτωση της Porsche και της De Tomaso.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βίντεο (μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τον ήχο, λόγω του διαφορετικού κινητήρα κάθε μονοθέσιο είχε τον δικό του χαρακτηριστικό) διάρκειας περίπου 6 min και βασισμένο σε φιλμ 70 mm. Υπάρχουν λήψεις μέσα από την θέση του οδηγού όσο και πανοραμικές λήψεις από ελικόπτερο.
Ενημερωτικά να αναφέρουμε πως στο GP του Μονακό που έγινε στις 3 Ιουνίου του 1962 είχε δει πρώτος την καρό σημαία ο Bruce McLaren με Cooper-Climax με τις Ferrari των Phil Hill και Lorenzo Bandini να τον ακολουθούν στο βάθρο. Αξίζει να παρατηρήσει κανείς τόσο την πρωτόλεια τεχνολογία της εποχής εκείνης, όσο και την διαφορά του τοπίου σε σχέση με το πως είναι σήμερα το κοσμοπολίτικο Μονακό.

http://www.caranddriver.gr/

loading...