Η πρώτη «γεύση» από το Γαλλογερμανικό στελθ που θα αντικαταστήσει το F35 (vid)

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Dassault Aviation δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο που δίνει μια «γεύση» από το πως θα είναι το Γαλλογερμανικό μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς που κατασκευάζει.

Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν τον περασμένο Ιούλιο ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα προηγμένο «ευρωπαϊκό» μαχητικό που θα αντικαταστήσει τα Rafales της Dassault και τα Eurofighter Typhoon της Γερμανίας, όπως ανέφερε το The War Zone το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σιμ Τακ ο επικεφαλής στρατιωτικός αναλυτής της Force Analysis και παγκόσμιος συνεργάτης στο Stratfor, τουίταρε την Πέμπτη για το νέο βίντεο της Dassault Aviation, στο οποίο το μαχητικό εμφανίζεται γύρω στις 3:10.

«Νομίζω ότι αν τελικά μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, αυτό φαίνεται πως θα αποτελέσει έναν πολύ ικανό ανταγωνιστή στο F-35 και το Su-57», δήλωσε ο Τακ στο Business Insider.

Σε αντίθεση με το F-35, το μαχητικό της επόμενης γενιάς της Dassault είναι πιθανό να έχει δύο κινητήρες και ως εκ τούτου περισσότερη ώθηση, είπε ο Τακ.

«Όσον αφορά τις δυνατότητες, η βάση θα δοθεί πιθανότατα στην τεχνολογία στελθ και την ενοποίηση με τα συστήματα πληροφοριών», δήλωσε ο Τακ, όπως «η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αεροσκαφών, ενδεχομένως διοικητικών drones κ.λπ.»

Ο Τακ πρόσθεσε ότι ήταν θέμα συζήτησης για το αν αυτό το αεροσκάφος θα ήταν τελικά μαχητικό πέμπτης ή έκτης γενιάς.

Το μαχητικό Dassault επίσης δεν φαίνεται να διαθέτει κατακόρυφο σταθεροποιητή, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις αντανακλάσεις του ραντάρ από την πλαϊνή πλευρά, δίνοντάς του μεγαλύτερες δυνατότητες λειτουργίας στελθ, δήλωσε ο Τακ.

Σε κάθε περίπτωση, το μαχητικό της επόμενης γενιάς θα είναι πιθανώς υπό κατασκευή για τα επόμενα 20 χρόνια, είπε.

loading...