ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑ . Είναι προφανές ότι τέτοιες περιπτώσεις οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται από συμβούλια αλλά άμεσα από την πυροσβεστική.

Κύριοι Βουλευτές,

Ως γνωστόν στις 5μμ όταν η φωτιά πλησίαζε τον Νέο Βουτσά, η πυροσβεστική ζήτησε την εκκένωση του Νέου Βουτσά και του Ματιού. Είναι επίσης γνωστό ότι μέχρι περίπου τις 6μμ η φωτιά είχε σχεδόν συμπληρώσει το καταστρεπτικό έργο της.
Επειδή η φωτιά αφορούσε περισσότερους από έναν δήμους, θα έπρεπε κατά τα βλακωδώς και εγκληματικά καθορισμένα ειωθότα, να συγκληθεί το αρμόδιο όργανο της νομαρχίας, το οποίο να αποφασίσει να διατάξει τους δήμους για εκκένωση.

Πράγματι φαίνεται ότι συνεκλήθη, για τα μάτια όμως και ασκόπως και άρα ουσιαστικά δεν συνεκλήθη.

Γιατί πχ δεν θα διέφερε από το ότι έγινε αν η σύγκλιση γινόταν την επόμενη μέρα.

Αφού ως προς τιμήν του απεκάλυψε ο εικονιζόμενος αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ΕΣΤΑΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 18:50 (στις 7 παρά δέκα μμ).

ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ (ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΓΟΤΑΤΗΣ) “ΕΟΡΤΗΣ” ΤΟΥ ΣΤΙΣ 20:30 .

ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΜΜ. Όταν πλέον είχαν χαθεί άδικα όλες οι ζωές.

Αφού από τις 6μμ και πολύ περισσότερο στις 8 και μισή μμ η φωτιά είχε συμπληρώσει το καταστροφικό της έργοκαι η σύγκλιση είχε απλώς ως λόγο την τυπική σύγκλιση του για αποφυγή τυπικών ευθυνών.

Όλα τα άλλα.

Αν εκλήθη στο για τους τύπους συγκληθέν αυτό συμβούλιο ή το αν μετείχε ο δήμαρχος Διονύσου που λέει ότι πήγε και αμέσως έφυγε (ενώ στα πρακτικά του συμβουλίου φαίνεται να ομιλεί προς το τέλος).

Το αν εκλήθη ο δήμαρχος Ραφήνας στις 7 παρά 10 μμ για το συμβούλιο στις 8 και μισή μμ, (της γνωστής Περιφέρειας, που συνεκάλεσε για τους τύπους το συμβούλιο για να αποφασίσει μετά τις 8:30 μμ για εκκένωση της καταστραφείσας με 100 Έλληνες θύματα περιοχής), την ώρα που ο δήμαρχος Ραφήνας αγωνιζόταν να σώσει τους κατοίκους του

Ή αν εκλήθη στις 7 παρά 10 μμ για το συμβούλιο στις 8 και μισή μμ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του που είχε αποκλειστεί από τη φωτιά της Κινέττας.

Ή αν εκλήθη ο στις 7 παρά δέκα μμ για το συμβούλιο στις 8 και μισή μμ, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ψινάκης, να του “ευχηθούμε” και πρωθυπουργός (στο συμβούλιο της γνωστής Περιφέρειας που συνεκάλεσε για τους τύπους το συμβούλιο για να αποφασίσει μετά τις 8:30 μμ για εκκένωση της καταστραφείσας με 100 Έλληνες θύματα περιοχής).

Που αναφέρεται στα πρακτικά της περιφέρειας ότι μετείχε στο συμβούλιο, ενώ άλλοι βεβαιώνουν ότι ήταν στην Μύκονο, της γνωστής Περιφέρειας που συνεκάλεσε για τους τύπους το συμβούλιο για να αποφασίσει μετρά τις 8:30 μμ για εκκένωση της καταστραφείσας με 100 Έλληνες θύματα περιοχής !!

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ

Με τους εικονιζόμενους δημοσιογράφους αντί να ασχολιούνται με την ουσία της τυπικής μόνον σύγκλισης στις 8.30 μμ να λένε διάφορες άλλες ανακριτικές βλακείες!!

Είναι προφανές ότι τέτοιες περιπτώσεις οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται από συμβούλια αλλά άμεσα από την πυροσβεστική.

Και ευθύνη υπάρχει σε αυτούς τους ηλίθιους που συνέταξαν τον κανονισμό και από τον νυν αρμόδιο υπουργό και τους προηγούμενους, καθώς και ΑΠΟ ΟΛΕΣ τις αρμόδιες υπηρεσίες, κυρίως την πυροσβεστική, που δεν τον τροποποίησαν.

Και τον διατηρούν ακόμα, και μετά το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή άνω των 100 Ελλήνων.

Και επειδή μπορεί να λεχθούν εξυπνάδες για ειδικές κτλ περιπτώσεις, η τροποποίηση θα έπρεπε προφανώς να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.

Ευριπίδης Μπίλλης

loading...