Απίστευτες δηλώσεις του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα: Μίλησε ως διοικητής προτεκτοράτου

Με μία ξεκάθαρη παρέμβαση στην εσωτερική ελληνική πολιτική σκηνή, κάτι σε ρόλο μεταξύ υπουργού Οικονομικών και υπουργού Μετανάστευσης, Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, αφ’ενός μεν αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε ανταλλαγή μεταξύ της Ελλάδας και
της Γερμανίας, σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, το προσφυγικό και την οικονομία και αφ’ετέρου υποδεικνύει στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό τι πρέπει να κάνει για να… προοδεύσει!

Ο κ. Πλέτνερ χαρακτηρίζει επίσης «σημαντικό επίτευγμα» το γεγονός ότι οι Ευρωπαίου ηγέτες κατέληξαν σε μια συμφωνία (το… διαψεύδει ένα στα τέσσερα κράτη που λέει η Μέρκελ ότι συμφώνησαν με Γερμανία) για το μεταναστευτικό ζήτημα και εκτιμά ότι «η συμφωνία της Πέμπτης έδειξε ότι προχωράμε μπροστά».

«Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι η Ελλάδα και η Γερμανία στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, σε αυτό το ζήτημα. Και οι μεν και οι δε είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε αυθεντικά ευρωπαϊκές απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα που αφορούν την Ένωση ως σύνολο».

Δηλαδή να συνεχίσουμε να δεχόμαστε παράνομους μεταν’αστες και πρόσφυγες που το Βερολίνο θα στέλνει στην «αποθήκη ψυχών».

Τονίζει επίσης ότι «Μόνον αν η Ελλάδα παραμείνει σε τροχιά μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού θα μπορέσουν οι Έλληνες να δρέψουν τους καρπούς των δύσκολων προσπαθειών που πραγματοποίησαν».

Ο κ. Πλέτνερ εκφράζει την πεποίθησή του ότι «η συμφωνία θα στρώσει τον δρόμο, αφενός, σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφετέρου, σε μεγαλύτερη δημοσιονομική σύνεση».

«Η συμφωνία ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Το να ανοίγουν ξανά συζητήσεις και να αμφισβητούνται τα αποτελέσματα όσων επιτεύχθηκαν θα πήγαινε τη χώρα πίσω».

Και αυτόν τι τον ενδιαφέρει τι και πώς θα κάνουν επενδύσεις οι επενδυτές («επενδυτές» λέμε, τώρα); Τι ακριβώς ρόλο παίζει στην Ελλάδα; Πρεσβευτής ή διοικητής προτεκτοράτου;

loading...

6 thoughts on “Απίστευτες δηλώσεις του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα: Μίλησε ως διοικητής προτεκτοράτου

  1. Ε, σαν δεν ντρέπεται λέω εγώ. Ποιος νομίζει ότι είναι; Ο Αμερικάνος πρέσβης; ΄Αντε σ' αυτόν τον τόπο αφέντες δούλοι γινήκαμε ίσοι ούλοι!!!

Comments are closed.