Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Προπαγανδίζει υπέρ Μέρκελ και Ε.Ε…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος
[email protected]
www.egerssi.gr
Στις 12 Ιουνίου 2018 ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ (μη κυβερνητικής
οργάνωσης) της Εκκλησίας της Ελλάδος “Αλληλεγγύη” καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, για υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος που προορίζονταν, πριν από περίπου 12 χρόνια για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε τρίτες χώρες!
Με 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε και η πρώην οικονομική διευθύντρια της ΜΚΟ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Δημήτρη Φουρλεμάδη ομόφωνα για το κακούργημα της υπεξαίρεσης, κατ΄ εξακολούθηση περί κατάχρησης του δημοσίου χρήματος (Νόμος 1608/50).
Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, ιδιοποιήθηκε παράνομα 5,1 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονταν ως προκαταβολή χορηγίας του ΥΠΕΞ για αποστολή κατεψυγμένων πουλερικών στο Ιράκ. Ακόμη 450 χιλιάδες ευρώ που αφορούσαν πέντε διαφορετικές χορηγίες του ΥΠΕΞ από το 2005 – 2007.
Αυτά τα χρήματα, δέχτηκε το δικαστήριο ότι, ξοδεύτηκαν “σε ανοίκειες πληρωμές” για δαπάνες, άσχετες με φιλανθρωπίες.
Να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΞ ζητάει από την ΜΚΟ “Αλληλεγγύη”, την επιστροφή 6,4 εκατομμυρίων ευρώ και γι΄ αυτό έχουν δεσμευτεί ακίνητα της Οργάνωσης αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών!
Ωστόσο, γι΄ αυτά τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα, οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα! Ενώ, αν ήταν κάποιος άγνωστος μέσα στο ανώνυμο πλήθος του λαού ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, θα μέτραγε αυτήν την στιγμή τα κάγκελα της φυλακής!
Από την άλλη μεριά μας προξενεί μεγάλη εντύπωση η συνεχιζόμενη αφωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και για το ζήτημα της παραδόσεως της Μακεδονίας μας, από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στους γείτονες Σκοπιανούς!

Προπαγανδιστής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ ο Ιερώνυμος…

Πριν από ένα μήνα, τον Μάιο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος  εξέδωσε τη γνωστή μηνιαία της έκδοση - εγκύκλιο με τίτλο “Προς τον Λαό”, η οποία μοιράζεται σε όλες τις Εκκλησίες και διαβάζετε από του Ιερού Βήματος από τους ιερείς στο Χριστεπώνυμο λαό. Γράφεται λοιπόν μεταξύ πολλών άλλων στην εγκύκλιο υπαρθ΄ 50:
« ... Αλλά και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων οκτώ ετών, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.(Ευρωπαϊκής Ένωσης) επέδειξαν την αλληλεγγύη τους, το καθένα ξεχωριστά, προς την Ελλάδα με τον δανεισμό του πρωτοφανούς ποσού των 300 και πλέον δισ. ευρώ, του μεγαλύτερου διακρατικού δανείου που χορηγήθηκε ποτέ στη νομισματική ιστορία της ανθρωπότητας, υπό όρους πιο ευνοϊκούς  από αυτούς που η Ελλάδα μόνη της μπορούσε να επιτύχει στη διεθνή χρηματαγορά. Τελικά δε σήμερα, με επιτόκια που δεν υπερβαίνουν τη μονάδα, με μοναδική απαίτηση τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, καθώς οι διεθνείς πολιτικές, οικονομικές και επιστημονικές εξελίξεις επιβάλλουν επιτακτικά την υιοθέτηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων…»!

Υπέρμαχος του εθνοκτόνου ευρώ ο Αρχιεπίσκοπος…

Παρακάτω επίσης διαβάζουμε στην ίδια εγκύκλιο:
«…Άλλη μεγάλη επιτυχία της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκής Ένωσης) αποτελεί η υιοθέτηση του ευρώ του κοινού νομίσματος, που είναι ένα από τα δύο σταθερότερα νομίσματα του πλανήτη…». 
Βέβαια, το τραγικό είναι ότι αυτό τον μήνα (Ιούνιο), στην επόμενη δηλαδή εγκύκλιο
(αρ.51) η Εκκλησία παρουσιάζει το ομολογουμένως σημαντικό φιλανθρωπικό της έργο κατά το έτος 2017, που σημαίνει ότι αποδέχεται τη φτώχια που βιώνει ο λαός μας ως επακόλουθο της καταστροφικής πολιτικής της Ε.Ε. προς την Ελλάδα με το πολιτικό νόμισμά της, το ευρώ (σ.σ. Αξιωματούχοι της Ε.Ε. επανειλημμένα έχουν παραδεχτεί την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της Ε.Ε. για την Ελλάδα)! 
Και τα ερωτήματα που θα θέλαμε να υποβάλλουμε προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, είναι τα εξής:
Ποιος ο λόγος να αναπτύξετε αυτό το τόσο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο;
Δεν σας έφθανε η τόσο σημαντική αλληλεγγύη, που σύμφωνα με όσα γράφετε στην εγκύκλιο επέδειξε η Ευρώπη προς την Ελλάδα;
Μετά την “πρώτη φορά αριστερά”, έχουμε δυστυχώς και την πρώτη φορά γελοιοποίηση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος! Από αυτή την εγκύκλιο, που την χαρακτηρίζει μια αφάνταστη δουλοπρέπεια και μια χονδροειδής αλλά και αφελής υμνολογία της Ευρώπης της Μέρκελ!

Δίγλωσσος και επικίνδυνος ο Αρχιεπίσκοπος…

Προφανώς, η Ιερά Σύνοδος πάσχει από αμνησία εκτός εάν διαφωνεί με τα όσα δήλωνε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στα τέλη του 2012 στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά του τουρκολάγνου τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Και περιοριζόμαστε σε ένα μόνο παράδειγμα των όσων είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος:
«... Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μιας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας.... Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης...»!
Πότε λοιπόν έλεγε αλήθεια ο Αρχιεπίσκοπος; Τότε ή τώρα; Τι ακριβώς άλλαξε από τότε, πού όλοι θα παραδεχτούμε ότι τα έξη (6) αυτά χρόνια πού μεσολάβησαν από το 2012, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα; 
Άραγε αντιλαμβάνονται οι συνοδικοί ότι με εγκυκλίους όπως αυτή, πλήττουν την Εκκλησία περισσότερο από τους εχθρούς της;
Αντιλαμβάνονται ότι η εικόνα της δουλοπρέπειας και της χονδροειδούς παραποιήσεως της πραγματικότητας δεν αρμόζει σε Ορθόδοξους Ιεράρχες; 
Η Εκκλησία μας βρέθηκε υπό πολύ δυσμενέστερες συνθήκες και δεν υπέκυψε σε πιέσεις έσωθεν ή έξωθεν και υποκύπτει σήμερα υπό την κυβέρνηση των πρώην κομμουνιστών, που παραχωρούν – εκτός των άλλων – τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδος μας;

Σωσίβιο της εγκληματικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχιεπίσκοπος…

Δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σήμερα  που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανερυθρίαστα δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα της Ελλάδος, αγνοώντας την αντίθετη γνώμη του Αρείου Πάγου, γίνεται σωσίβιο του πνιγμού της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Γίνεται ο ναυαγοσώστης όλων των Μπολσεβίκων – κομμουνιστών αυτής της κυβέρνησης και κάποιων δεξιούληδων που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο, συνεργαζόμενοι μαζί του! 
Ωστόσο, εμείς αντιλαμβανόμεθα με αμέριστη πικρία, την απλόχερη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία σε αυτούς τους άθεους και εν πολλοίς αντίχριστους κυβερνώντες!
Μέσω της άθλιας  προπαγάνδας, εκδίδοντας αυτή την εγκύκλιο του Μαΐου του 2018, κάτι που δεν είχε τολμήσει να πράξει επί οκτώ ολόκληρα χρόνια η Ιεραρχία της Εκκλησίας! Από τότε δηλαδή, που άρχισε η οικονομική κρίση που ταλανίζει και αφανίζει την Πατρίδα μας! 
Εκείνοι – οι Ιεράρχες – αντιλαμβάνονται ότι μέσω αυτής της εγκυκλίου πού διαβάστηκε σε όλες της Εκκλησίες της Ελληνική Επικράτειας, τρομοκράτησαν τον λαό μας για να μην αντιδράσει;
Αντιλαμβάνονται ότι προπαγάνδισαν υπέρ μιας εθνοκτόνου κυβερνήσεως πού προσπαθεί με βίαιο τρόπο να αποκόψει τον ελληνικό λαό από τον Κύριο Χριστό του, με όλες τις σατανικές κυβερνητικές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις;
Με τελευταίο κρούσμα, την ρητορική κυβερνητικών αξιωματούχων περί του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας;
Θεωρούν λοιπόν οι Ιεράρχες – όχι όλοι ευτυχώς - της Εκκλησίας μας, πώς έχουν καθαρή τη συνείδησή τους και θα λάβουν την άφεση των αμαρτιών, όταν φθάσει η ώρα της Κρίσης τους;;;Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

  ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣ ΛΟΙΠΟΝ....

  << Όταν ήρχισεν ο απελευθερωτικός αγών τής ανεξαρτησίας,δεν ήτο απορίας άξιον ότι ο κλήρος ού μόνον δεν παρηκολούθησε τας ορμητικάς εξάρσεις τού πατριωτισμού,αλλά και ΗΓΩΝΙΣΘΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΤΟΥ...Ο ΠΑΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΙΧΟΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν τής εθνικής αποφασιστικότητος ο κλήρος ετάχθη κατά το πλείστον υπέρ τής διατηρήσεως τής κρατούσης τάξεως πραγμάτων και κατ΄αναγκαίαν τών πραγμάτων ακολουθίαν, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ >>!!! (Π.Πιπινέλης "Πολιτική Ιστορία τής Ελληνικής Επαναστάσεως")

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τόσα χρόνια που κυβερνούσαν, αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία και διέλυσαν τη Χώρα , που ήσουν κύριε Αποστόλου; ή επειδή 'ηταν της δική σου οικογένειας/κόμματος, δεν μπορούσες να δεις τη χορό χορεύανε, δεν έχεις διαβάσει τίποτα για το 1,3 τρις ευρώ που έχουν οι δικοί σου , καταθέσει στην Ελβετία,Παναμά, Γερμανία, Λουξεβούργο, και σε όλες τις τράπεζες του εξωτερικού; ή μήπως φοβάσαι που ίσως θιγονται και οι δικέ σου καταθέσεις, κατά τ'άλλα μας φταίνε για το κατάντημα όλοι οι άλοι εκτός από τον ίδιο σας τον εαυτό με τα προσωπικά σας συμφέροντα΄,
  Τώρα βεβαίως σας στεναχωρεί που την καρέκλα της δική σας καταστροφής την έχει ένας ανίκανος αλλά όχι κλέφτης;;;; πρωθυπουργός της άλλης Δεξιάς παράταξης.
  Και καλά θα κάνετε, να μην τα βάζετε με τον Ιερώνυμο. Τη
  Χώρα δεν την κατέστρεψε η Εκκλησία αλλά οι δικοί σου φάρα, οι πολιτικοί, Εάν νομίζεις ότι εσύ θα έκανες καλύτερα, ζήτησε να τον Αντικαταστήσεις με την αφεντιά σου,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 7.34μ.μ.,

   ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΙ..."ΠΟΥΛΑΕΙ" ΚΑΙ ΕΧΕΙ "ΤΕΘΕΙ" ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ.

   ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε." ΟΜΩΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΠΟΛΟ"... ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ..."ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ"...

   ΟΙ..."ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΑΡΑ Η... "ΜΠΡΟΣΤΑΤΖΑ" ΤΟΥ..."ΔΙΠΟΛΟΥ", ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΟΝΤΑΙ..."ΝΟΜΙΜΩΣ" ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ..."ΠΑΜΕ" ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ...ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙ..."ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ"...

   ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ..."ΕΘΝΙΚΗ" ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ..."ΕΛΛΑΔΟΣ" ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΙΣΤΕΙ" ΚΑΙ Ο ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ "ΛΟΓΙΚΩΣ" ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝ.

   ΑΠΟ ΤΟ 1841 ΠΟΥ "ΙΔΡΥΘΗΚΕ" Η "ΕΘΝΙΚΗ" ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ, ΠΑΝΤΟΤΕ Ο..."ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ..."ΡΟΤΣΙΛΔ" ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο..."ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ..."ΠΑΣΗΣ" ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...

   ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ "ΨΑΞΕΤΕ"...
   ΕΑΝ ..."ΔΕΝ" ΣΑΣ ΛΕΕΙ..."ΤΙΠΟΤΑ" ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.

   ΕΥΤΑΞΙΑΣ

   Διαγραφή
 3. Δεν υπάρχουν λόγια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]