ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ & ΚΡΑΤΟΥΣ

Πληροφορούμεθα ότι κυοφορείται νέο Σχέδιο διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, ένα από τα τελευταία προπύργια του Ελληνισμού, που τα τελευταία χρόνια βάλλεται από τους λεγόμενους προοδευτικούς. Και! ο λόγος ότι! η Εκκλησία αποτελεί τροχοπέδη, όπως την αντιλαμβάνονται οι
αυτοονομαζόμενοι προοδευτικοί. Βέβαια! πρέπει να έχουν υπ’ όψιν των ότι και ο τελευταίος Έλληνας σκεπτόμενος πολίτης γνωρίζει, για την κατάσταση αυτή της χώρας μας, που όπου να γυρίσεις να δεις πληγώνεσαι, φέρουν ακέραια την ευθύνη, οι λεγόμενες προοδευτικές Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Άρα αυτή η διεθνιστική προσπάθεια ξένων συμφερόντων έχει και παρελθόν, με Έλληνες πολιτικούς του χώρου των προοδευτικών, να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή
– Ενθυμούμαι την δήλωση προοδευτικού Υπουργού της Δικαιοσύνης κυβερνήσεως του παρελθόντος, όταν αυτή ψήφιζε τον νόμο για την κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, θρασύτατα να λέει στην προσπάθεια του Ελληνικού λαού συγκεντρώσεως υπογραφών για την μη κατάργηση ότι: «… και 9 εκατομμύρια υπογραφές να φέρουν, θα υποστηρίξουμε τον Ένα που δεν υπόγραψε…». Ο τότε Υπουργός που υπηρετούσε σε μία Κυβέρνηση κατ’ επίφαση Δημοκρατική, θα έπρεπε να δώσει άλλον ορισμό για την Δημοκρατία, διαφορετικό από αυτόν που έδωσε ο Περικλής στον Επιτάφιό του.
– Σήμερα! έχουμε μία Κυβέρνηση που λόγω δυστυχώς ιδεοληψίας των στελεχών της, μπορεί ν’ αντιγράψει και να εφαρμόσει Σταλινικές μεθόδους. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό και επικίνδυνο η προσπάθεια αποκαθήλωσης της χριστιανικής πίστης από τον Ελληνισμό.
– Γνωρίζουμε από την Ελληνική Ιστορία πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένα ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο συνέβαλε η Εκκλησία μας, στην αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους και στη διατήρηση της Εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων. Γνωρίζουμε επίσης ότι, η θρησκεία διδάσκει ηθικές αρχές, ανθρώπινες σχέσεις και αγάπη στο πλησίον μας, ας μας πουν οι αρνητές αυτής της προσφοράς, πώς! θα σταθούν, θα ομονοήσουν και θα επιβιώσουν στο μέλλον κοινωνίες χωρίς τα χαρακτηριστικά και απαραίτητα συνθετικά αυτά στοιχεία, μας κοινωνίας, που θέλει την ανθρώπινη διαιώνισή της;
– Δεν μπορούμε επίσης ν’ αγνοήσουμε την αδήριτο σχέση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, που χρονολογείται εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια. Πρέπει! επίσης κάποτε να καταλάβουν και μερικοί Έλληνες διανοούμενοι, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως ασπίδα την Επιστήμη των, θέλουν να μεταβάλουν την υπάρχουσα ταύτιση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Αυτό είναι λάθος.
– Όταν ο Απόστολος Παύλος ήλθε στην Ελλάδα και δίδαξε στο ανήσυχο πνεύμα των Ελλήνων τον Χριστιανισμό, εξέφραζε αυτό που από μόνοι τους επιθυμούσαν οι Έλληνες, να οριστικοποιήσουν τον θάνατο των παλαιών θεών και να εγκολπωθούν την ύπαρξη του ΕΝΟΣ, μοναδικού και αληθινού θεού. Έτσι! Το χριστιανικό πνεύμα αναμείχθηκε με το Ελληνικό, που βρισκόταν τους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες σε παρακμή και έψαχνε για μια νέα ταυτότητα. Ο καρπός της ζωογόνου αυτής ένωσης εδημιούργησε ένα πολιτισμό που διαρκεί μέχρι σήμερα και ονομάζεται Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός. Δηλαδή! ενώθηκε η αρχαιοελληνική Σοφία του Αρίστου και Τελείου, με την χριστιανική πίστη του ενάρετου και της αγάπης.
– Ο Ε. Παπανούτσος, ο παρεξηγημένος αυτός παιδαγωγός και φιλόσοφος, ομιλών στην Βουλή των Ελλήνων, ολίγον προ του θανάτου του, διεκήρυξε ότι η ορθοδοξία και ο Ελληνισμός είναι μαζί ζυμωμένα.
– Αφού λοιπόν! από τα ανωτέρω στοιχειώδη παραδείγματα, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα, ότι η ταύτιση του Ελληνισμού με την ορθοδοξία, αποτελεί θετικό και ωφέλιμο στοιχείο και κεντρικό άξονα πολιτισμικής, κοινωνικής και εθνικής κυρίως συνοχής, εγείρεται το ερώτημα ˙ πώς πρέπει να ενεργήσουμε, να κατεδαφίσουμε, να αποσυνδέσουμε και να διαλύσουμε αυτόν τον Εθνικό δεσμό; ή αντιθέτως να ενισχύσουμε, να τονώσουμε και να ενθαρρύνουμε τον υπάρχοντα αυτόν δεσμόν μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Η πρόοδος των λαών δεν επιτυγχάνεται με καταστρατήγηση αρχών, αξιών και ιδεών των προγόνων μας, αλλά προσαρμόζοντας αυτές στα νέα δεδομένα, στις νέες εξελίξεις και ανακαλύψεις της επιστήμης, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τις αρχές και αξίας της ανθρώπινης ζωής, οι οποίες καταξιώθηκαν ως δόγματα στο πέρασμα του χρόνου.
– Η βαθιά και πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας, κρίση οικονομική, πολιτική, κοινωνική, είναι κρίση θεσμών και αξιών, οφειλόμενη όχι μόνο στην ολέθρια κακοδιαχείριση της χώρας μας, τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά στο σοβαρό έλλειμμα ανθρωπιστικής παιδείας που οδήγησε στο σημερινό χαμηλό επίπεδο ηθικής, με όσα πρωτόγνωρα καθημερινά βιώνουμε. Ο κίνδυνος για την πατρίδα μας μεγαλώνει ακόμη περισσότερο καθ’ όσον στόχος των εχθρών της και ορισμένων δυστυχώς ντόπιων ανοήτων είναι να πλήξουν τα βασικά χαρακτηριστικά της Εθνικής μας ταυτότητας την θρησκεία, την γλώσσα και την ιστορία μας, με επακόλουθο την αποδόμηση και την συρρίκνωση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας.
– Ο Άνθρωπος σήμερα γελασμένος και πλανεμένος από τις εφήμερες απολαύσεις, που μας δίδει αυτό το σαθρό δημιούργημα πολλών συμφερόντων της καταναλωτικής κοινωνίας, ισοπέδωσε τα πάντα. Ο άνθρωπος ξέφυγε από την αποστολή του, της διακονίας των συνανθρώπων του, της υπερασπίσεως της πατρίδος, της δημιουργίας σωστής οικογένειας, την θεραπεία της ανθρώπινης ψυχής, την μέριμνα των γηρατειών, της πίστεώς του ως βασική αναχαίτησή κάθε κακού, και όλα αυτά λιγοστεύουν επικίνδυνα, μέσα στη ζούγκλα της καταναλωτικής κοινωνίας μας.
– Μέσα στις δύσκολες ώρες που περνάμε καθημερινά, το άτομο αναπτύσσεται λανθασμένα και γίνεται ένα απρόσωπο ξεπερασμένο γρανάζι του συστήματος, που κανείς δεν ελέγχει. Ένας ολοκληρωμένος αντιανθρωπισμός που συνθέτει και αντικειμενοποιεί τον άνθρωπο βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι υπάρχουσες υγιείς δυνάμεις στην κοινωνία που υπηρετούν το καλό των πολλών, θεωρούνται ξεπερασμένοι ή συνθλίβονται από τους παθολογικούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων.
– Πρέπει λοιπόν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο Έλληνας να επανέλθει στις ρίζες του, εάν θέλει να έχει μέλλον, στην γεμάτη αγάπη θρησκεία του, που επεξετάθηκε όχι για να καταπιέζει, αλλά το αντίθετο, γιατί στην ανθρώπινη σχετική Ελευθερία, αντέτεινε την θεία, την απόλυτη Ελευθερία.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

loading...

13 thoughts on “ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ & ΚΡΑΤΟΥΣ

  1. Εγω πάλι πιστεύω ότι τίποτα απ' αυτά δε θα γίνει. Ψέματα είναι όλα αυτά και "κράχτης" για την αντιδραστικότατη αναθεώρηση του Συντάγματος. Βγάζουν δηλαδή αυτή τη φήμη τώρα χωρίς να ισχύει, ούτε να είναι στις σκέψεις του Τσίπρα για να την αναιρέσουν μετά και να πουν, "ορίστε κάναμε την υποχώρησή μας"…. και να φάμε στη μάπα όλο το αναχρονιστικό και αντιδραστικό Σύνταγμα που θέλουν να μας επιβάλουν. Γιατί να θέλουν οι συριζαίοι κι ο Τσίπρας να χωριστεί το κράτος απ' την Εκκλησία; ΄Ασκημα τους φέρεται η εκκλησία; Μια χαρά τους στηρίζει. "Υπομονή και Υπομονή κι ο Θεός είναι μεγάλος" ακούνε οι ευκολόπιστοι θαμώνες των εκκλησιών απ' τους παπαδες ξεκινώντας απ' τον Ιερώνυμο και φτάνοντας στον Παΐσιο που ισχυρίζονται κάποιοι ότι έχει πει διάφορα. Σιγά μην έχουν πρόβλημα οι συριζαίοι με την Εκκλησία.

  2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ……ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ……..ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ……ΓΙΑ ΝΑ Μ Η Ν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η…….ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ……..ΓΙΑΤΙ………ΕΙΝΑΙ Α Θ Ε Ο Ι………

  3. ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΠΡΩΣΑΝΑΤΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΕΟΥ ΕΘΝΗΚΟΥ ΘΕΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΙ ΑΛΑΖΕΤΕ ΠΟΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. O ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2018 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΧΘΕΣ..!

  5. Οσοι θέλουν θεοκρατικό καθεστώς να πάνε στο Ιράν.Η πλούσια ιστορία της Ελλάδας δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με την ξενόφερτη θρησκεία που μας φόρτωσαν εδώ και αιώνες.
    Να τελειώσει το κρατικοδίαιτο καθεστώς πληρωμής των παπάδων καθώς η τα οικονομικά της εκκλησίας που είναι απλησίαστα στο υπουργείο οικονομικών.Για το μαύρο χρήμα που ρέει άφθονο δεν χρειάζεται να σχολιάσω.Είναι γνωστό σε όλους.

  6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΗ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!! Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ 62 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΗΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥ ΕΒΑΙΟΤΟΥΡΚΟΥ Κ.ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΙ. KAI ΣΗΝΕΧΗΖΟΥΝ ΝΑ ΖΙΤΙΑΝΕΒΟΥΝ ΠΡΗΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΗΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ME TO ΔΙΣΚΟ!!! ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 51% ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΜΑ…..Jiacob Rothschild – Jcwish Zionist -ΗΣΑΣΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΧΗΜΑΝΔΡΗΤΑΙΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!! ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Είμαστε για…. την πυρά. Στην πυρά στην πυρά μαζί με τις ξενέρωτες.

  8. Μείνε ήσυχος. Τώρα θα γίνει. Ετελείωσεν.

  9. πψωροπορδεs περιστεροχεσμενεs

  10. Αμ εσύ ΧΙΚ!!! είσσσαι πιο μμμεθυσμμμενοσ ΧΙΚ!!!από εμμΧΙΚ!ένα!!! ΧΙΚ!!!

  11. Στο Ξυπνήστε ρε γράφουν,σατανιστές ,
    ψευδο-σατανιστές, σατανοθεϊστές και
    ο διαχειριστής διαχρονικός φίλος της
    ψευδο-Ελένης-Κατσικοκέρατης που
    ανήκει στη παραπάνω ομάδα !!!

Comments are closed.