Το μικρό Μαυροβούνιο αντιστέκεται στην αλβανική επεκτατικότητα και λέει «όχι» σε άγαλμα του Σκεντέρμπεη

Την ίδια στιγμή που η ελληνική πλευρά δια χειρός Ν.Κοτζιά ετοιμάζεται για ακόμα μια «επιτυχημένη» συμφωνία αυτή την φορά με την Αλβανία, ακόμα και το μικρό Μαυροβούνιο αντιστέκεται με κάθε μέσο στον αλβανικό επεκτατισμό. 

Έτσι όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Τούζι του Μαυροβουνίου, απορρίφθηκε, τελικά, η πρόταση τριών αλβανικών κομμάτων, για τοποθέτηση αγάλματος του Γκιέργκι Καστριότ Σκεντέρμπεη, στο κέντρο της πόλης.

Η αλβανική μειονότητα του Δήμου, προσπάθησε με τις τρεις πολιτικές παρατάξεις που την εκφράζουν στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης,  να περάσει ψήφισμα για την ανέγερση του αγάλματος του ήρωα των Αλβανών στην πόλη αυτή του Μαυροβουνίου.

Η πρόταση είχε κατατεθεί από τις 11 Απριλίου του 2018.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η πρόταση ψηφίσθηκε μόνο από τις δύο αλβανικές παρατάξεις, ενώ η μεγαλύτερη ( η LDSH) απέφυγε να λάβει θέση.

Αρκεί μόνο μια απλή αντιπαράθεση με την δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά που δήλωσε πρόσφατα ότι δεν τίθεται ζήτημα για τον όρο Βόρεια Ήπειρος, όπως και ότι «είναι αστείο, κάποιοι να θεωρούν ότι η Βόρειος Ήπειρος ανήκει στην Ελλάδα». «Ανήκει σήμερα σε ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».

Βέβαια αυτό το ανεξάρτητο κράτος όμως συγκυβερνά με το τασάμικο κόμμα κα ιη ιδέα της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά μετά τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια θεωρούν πολλοί στα Τίρανα ότι μπορούν να κερδίσουν περισσότερα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλά μπορούν να συμβούν αν δοθούν λάθος μηνύματα γι αυτό ας παραδειγματιστούμε από την κίνηση αυτοί των Μαυροβουνίων.

loading...