Ρ.Σβίγκου: ΝΔ και ΣΕΒ κρατούν κοινή θέση

Βλέπουμε για μια ακόμα φορά τη Νέα Δημοκρατία με τον ΣΕΒ να κρατούν κοινή στάση» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη στάση του ΣΕΒ να ταχθεί κατά της αναίρεσης των μειώσεων στις συντάξεις.

«Όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων έτσι έκαναν και τώρα. Δεν υπάρχει έκπληξη ως προς αυτό, αλλά αυτός που αποφασίζει είναι η κυβέρνηση της χώρας και οι πολίτες της, που θεωρώ ότι έχουν εκλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλουν περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και όχι λιγότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

Κληθείσα να σχολιάσει το τεταμένο κλίμα, χθες, στη Βουλή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αυτό που εντάθηκε τις προηγούμενες ημέρες και χθες ήταν η επίθεση που έχει εξαπολύσει η αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στη χώρα μας, με την αγωνιώδη της προσπάθεια για να ισχύσει το μέτρο των συντάξεων».

Για τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δευτερολογία του, ότι τον στοχοποιούν, προκειμένου να πλήξουν τη σύζυγό του, η κ. Σβίγκου σχολίασε: «για τη σύζυγό του, αυτό που ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός είναι ότι δεν αποτελεί καμία αναφορά σε ζητήματα της προσωπικής ζωής του κ. Μητσοτάκη αλλά αφορά ζητήματα διαφάνειας και αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την κοινή offshore που χρηματοδοτούσε εταιρία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και το Πρώτο Θέμα».

Σxετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το πώς μεταφράζεται ο αγγλικός όρος «nationality» σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, η κ. Σβίγκου, αφού σχολίασε πως «ακόμα δεν είδαμε αν ο κ. Μητσοτάκης και τα άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν τελικά ταυτότητα (όπου μεταφράζεται ο όρος «nationality» ως «ιθαγένεια»)» σημείωσε πως «αυτά που εδώ και πάρα πολλές μέρες λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι τελείως ψευδή, όπως και η προσπάθεια που κάνει να αποδώσει στη συμφωνία πράγματα τα οποία αυτή δεν περιέχει».

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν δυσαρέσκεια μερίδας της κοινωνίας για τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, η κ. Σβίγκου είπε ότι «όσο περνάει ο καιρός και όσο εξηγείται στην κοινωνία το περιεχόμενο της συμφωνίας και δεν επικρατούν στον δημόσιο διάλογο αυτά τα ψεύδη που λέει η Νέα Δημοκρατία, οι Έλληνες πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι είναι πολλά περισσότερα αυτά που κερδίζει η χώρα μας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμφωνία, «η χώρα μας κερδίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια και την επίλυση ενός εκκρεμούς ζητήματος στην εξωτερική πολιτική εδώ και χρόνια, κερδίζει σε διπλωματικό κεφάλαιο […] κερδίζει την αρχαία Μακεδονία και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό γιατί παντού υπάρχει η αναφορά ότι η γειτονική χώρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Μέγα Αλέξανδρο ούτε με την αρχαία Μακεδονία».

Με αφορμή την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, όπου Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του οκτάωρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ωρου, όπως αναφέρει σε σχετικό tweet του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αλλά και τη θέσπιση του 12ωρου στην Αυστρία, η κ. Σβίγκου είπε πως σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία δεν της προκαλεί εντύπωση η στάση της «με την έννοια ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφερθεί στο ότι το 8ωρο είναι παρωχημένο και σε μια σειρά ζητημάτων που θέλει να επαναρυθμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, τα οποία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αποκαλέσει ιδεοληψίες».

Αυτό, ωστόσο, που, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να συζητηθεί είναι τι μέλλον θέλουμε. «Θέλουμε μια Ευρώπη όπου οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 12ωρα και 15ωρα για πενιχρούς μισθούς και επιστροφή σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, ή θέλουμε μια Ευρώπη με κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και με κοινωνική συνοχή;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

loading...

4 thoughts on “Ρ.Σβίγκου: ΝΔ και ΣΕΒ κρατούν κοινή θέση

  1. Εσύ συριζαία νύφη, αν έχεις ίχνος αξιοπρέπειας,οφείλεις να παραιτηθείς άμεσα από εκπρόσωπος των εθνομηδενιστών και να κάνεις κάποια άλλη δουλειά.

  2. Ο ΣΕΒ αυτό που είπε στα δουλάκια του είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν ρούπι απ' αυτά που συμφωνήθηκαν και στο τέταρτο μνημόνιο, δηλαδή να μην σκέφτονται κάν για αύξηση των συντάξεων και για αύξηση του αφορολόγητου.
    Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης συμφωνούν με το ΣΕΒ και του κάνουν τεμενάδες προσπαθώντας να του αποδείξουν ότι ο καθένας τους είναι πιο ικανός στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΣΕΒ.

    Οπότε έχουμε την εξής απλούστατη μαθηματική σχεση.

    Η ΝΔ έχει κοινή θέση με το ΣΕΒ.
    Ο Σύριζα έχει κοινή θέση με το ΣΕΒ.
    ΄Αρα
    Η ΝΔ έχει κοινή θέση με το Σύριζα.

  3. Α, ξέχασα τους Ανέλ. Αλλά…. ποιος τους χέζει τους ανελ;;;

  4. Αυτη η σβιγκου μετα τις εκλογές θα πιασει καλα λεφτα με τους λαθρομετανάστες που κουβαλησαν , ολοι τους ειναι αγαμητοι.

Comments are closed.