Εισηγήθηκε έξοδο από το ΚΙΝ.ΑΛ ο Θεοδωράκης

Στο συνέδριο του Ποταμιού το οποίο θα ψηφίσει για την παραμονή ή την έξοδο απ το ΚΙΝ.ΑΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εισήγησή του τάχθηκε υπέρ της εξόδου.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Στην εισήγησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης εισηγήθηκε στα στελέχη του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του Ποταμιού την αποχώρησή τους από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του κόμματος εξήγησε ότι στόχος του ήταν να προσθέσει δυνάμεις, εξηγώντας τη συμμετοχή του στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Δυστυχώς, όμως, είπε ότι αυτό δεν έγινε πράξη. Για αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Γιατί, σύμφωνα με την πλειοψηφία των στελεχών του, το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του Ποταμιού εξήγησε ότι αυτή η επιλογή είναι καλύτερη από αντάρτικο στο εσωτερικό. Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν επιζημιο και για το Κίνημα Αλλαγής και για το Ποτάμι.

Απέρριψε και τα σενάρια ότι έχει συμφωνήσει είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι κατασκευασμένα. Γιατί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για την εκλογική δεξαμενή του Ποταμιού.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με ψηφοφορία και ανοιχτή ομιλία του προέδρου του κόμματος.

Κάποιοι θα μείνουν…

Η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών είναι υπέρ της αυτόνομης πορείας, αλλά η συζήτηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία στις 6 το απόγευμα, δεν θα είναι εύκολη. Υπάρχουν στελέχη που θεωρούν την «έξοδο» καταστροφική. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μείνει στο Κίνημα Αλλαγής. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα μέλη της πρωτοβουλίας «Μπροστά» (Παναγιώτης Βλάχος), αλλά και άλλα στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, όπως η Αθηνά Δρέττα.

Οι βουλευτές του κόμματος είναι σύμφωνοι με την αποχώρηση, αλλά δεν κοιτούν όλοι προς την ίδια κατεύθυνσης. Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός θεωρούν ότι η λύση για την αναστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας είναι η ΝΔ. Αντίθετα ο Σπύρος Δανέλλης και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος μιλούν ανοιχτά για προοδευτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος ηγείται της κίνησης των Μεταρρυθμιστών και επηρεάζει αρκετά στελέχη που συμμετέχουν στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων.

Το τελικό ντοκουμέντο της απόφασης θα κρίνει το μέλλον του Ποταμιού, αλλά και τις σχέσεις του με το Κίνημα Αλλαγής. Στη Χαριλάου Τρικούπη το διαζύγιο είναι ευπρόσδεκτο, καθώς θεωρούν ότι η πολυφωνία είχε εξελιχθεί σε παραφωνία, εξαιτίας της σταθερής επιλογής του Σταύρου Θεοδωράκη να διαχωρίζει τη θέση του από τη Φώφη Γεννηματά.

Πιστεύουν ότι το Ποτάμι την κρίσιμη ώρα αντί να ρίξει όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς λοξοκοίταξε προς την Κουμουνδούρου. Ενώ ένα μεγάλο τμήμα της εκλογικής του βάσης είχε ήδη μετακινηθεί στη ΝΔ. Ως εκ τούτου εκτιμούν ότι η αποχώρηση του Ποταμιού δε θα επηρεάσει τις εκλογικές επιδόσεις του Κινήματος Αλλαγής.

loading...

3 thoughts on “Εισηγήθηκε έξοδο από το ΚΙΝ.ΑΛ ο Θεοδωράκης

  1. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΗΣ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΟ ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ
    ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ Ε.ΣΥ
    ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΙΛ

  2. Σώρρας: Με εδίωκαν και ξένες υπηρεσίες γιατί το θέμα μου είναι παγκόσμιο

    Σώρρας: Με εδίωκαν και ξένες υπηρεσίες γιατί το θέμα μου είναι παγκόσμιο

    «Η φυλακή είναι συνεχόμενες διακοπές»
    «Με σημάδευαν οκτώ μπάτσοι, μου έσπασαν τις πόρτες και με σημάδευαν με τα όπλα. Τους λέω 'παιδιά, τι θέλετε εδώ;'.
    Μου λένε 'έχουμε ένταλμα'». Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο επικεφαλής της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας τη στιγμή της σύλληψής του, σε συνέντευξη που δίνει, μέσα από τη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού.

    Όπως λέει, το διάστημα που είχαν χαθεί τα ίχνη του ήταν στην Αθήνα. «Δεν έφυγα ποτέ από την Αθήνα. {…} Όλοι θέλουν να με διώξουν από την Ελλάδα. Γιατί εγώ ήρθα στην Ελλάδα από την Αμερική το 2012. Είναι ένα παγκόσμιο καθεστώς και αυτό που κάνω έχει παγκόσμια απήχηση» λέει στο «Πρώτο Θέμα». Προσθέτει ωστόσο πως δεν κυκλοφορούσε έξω «κανονικά». «Όχι, δεν θα το πείτε κανονικά. Σαφώς και έβγαινα έξω. Και όχι μόνο στον Άλιμο. {…} Πρέπει να ξέρετε ότι δεν με εδίωκε μόνο η Ασφάλεια των Αθηνών, ή οι 50 υπηρεσίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Με εδίωκαν και ξένες υπηρεσίες, γιατί το θέμα το δικό μου είναι παγκόσμιο».

    Ερωτηθείς αν κάλεσε τους οπαδούς του να πληρώσουν τις οφειλές του απαντά: «Δεν έχω οπαδούς, έχω αδερφούς. Και αδερφοί μου είναι όλοι οι άνθρωποι. Πείτε μου τι κάλεσα. Όλο τον κόσμο να πληρώσει; Βέβαια! Χρωστάς; Έλα να πληρώσεις. Μα εγώ ποτέ δεν είπα «δεν πληρώνω», σε αντίθεση με έναν ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε μην πληρώνετε και έμπαινε μπροστά στα διόδια. Ο Σώρρας είπε «ελάτε να πληρώσετε». Να πληρώσουν όλοι. Άρα είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε. Πώς; Μα με εντολή εξουσιοδότησης».

    Κατά τον ίδιο, αν δεν ήθελε, η αστυνομία δεν θα τον είχε εντοπίσει. «Μα δεν θα μπορούσαν ποτέ να με βρουν. Έπρεπε να συμβεί για να τελειώσει. Δεν θα τελείωνε ποτέ. Εγώ θα κρυβόμουν, θα έκανα ηχητικά, δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό».

    Ο Σώρρας χαρακτηρίζει τη φυλακή «συνεχόμενες διακοπές» και λέει: «Όποιος θέλει να ξεκουραστεί μπαίνει φυλακή». Σε ερώτηση ποιο λάθος έκανε και βρέθηκε στη φυλακή απαντά: «Αν έκανα λάθος, θα ήμουν σε λήθη. Η φυλακή είναι μέσα στο μενού. Όλα είναι μέσα στο μενού ενός πολέμου. Και σε έναν πόλεμο δεν γίνεται να πας και να μη λαβωθείς».

    Πηγή: https://www.greek-inews.gr/2018/07/sorras-me-ediokan-ke-xenes-ipiresies-giati-to-thema-mou-ine-pagkosmio.html#ixzz5K07QPevM

  3. ΟΘεοδωράκης, είναι η οπισθοφυλακή του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένει στην πόρτα, την αποχώρηση των ΑΜ,ΕΛ. Εξ'άλλου έχει ο ίδιος δηλώσει τη προθεσή του να ψηφίσει υπέρ του Σκοπιανού, να τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν για πατριώτη,
    Γιαυτό προσοχή στην Κάλπη,

Comments are closed.