Στιβ Μπάνον: Ακροδεξιά εξέγερση στην Ευρώπη σχεδιάζει το πρώην δεξί χέρι του Τραμπ

Προσβλέπει στη σύσταση ενός οργανισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους, οραματιζόμενος  μία ακροδεξιά, λαϊκιστική εξέγερση στη Γηραιά Ήπειρο,  αρχής γενομένης από τις επικείμενες  ευρωεκλογές

Ο Στιβ Μπάνον, το πρώην δεξί χέρι του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ανάψει το φιτίλι μίας ακροδεξιάς επανάστασης στην Ευρώπη. Όπως ο ίδιος δήλωσε στην Daily Beast, σχεδιάζει τη σύσταση ενός ιδρύματος στην Ευρώπη με το όνομα «Το Κίνημα», το οποίο ελπίζει να οδηγήσει σε μία ακροδεξιά, λαϊκιστική εξέγερση στη Γηραιά Ήπειρο, ξεκινώντας από τις ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

Ο μη κερδοσκοπικός αυτός οργανισμός θα είναι μία κεντρική δεξαμενή δημοσκοπήσεων, συμβουλευτικής και ένα think tank έρευνας για ένα ετερόκλητο σχήμα δεξιών που πλημμυρίζουν την Ευρώπη, τις περισσότερες φορές χωρίς επαγγελματικές πολιτικές δομές ή αξιοσημείωτο προϋπολογισμό.

Φιλοδοξία του Μπάνον για τον οργανισμό του είναι να συναγωνιστεί τον αντίκτυπο του «Open Society» του Τζορτζ Σόρος, που έχει δόσει 32 εκατ. δολάρια για μεγάλες καμπάνιες των φιλελευθέρων από την ίδρυσή του το 1984.  «Ο Σόρος είναι ευφυέστατος» είπε, μεταξύ  άλλων ο Μπάνον, «είναι ο διάβολος αλλά είναι ευφυέστατος».

Οραματίζεται μία δεξιά υπερομάδα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα μπορεί να προσελκύσει το ένα τρίτο των ευρωβουλευτών στις εκλογές του επόμενου Μαΐου. Ένα ενωμένο λαϊκιστικό μπλοκ αυτού του μεγέθους, σύμφωνα με τον Μπάνον, θα ήταν ικανό να εμποδίσει σε μεγάλο βαθμό κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δίνοντας στον Μπάνον μεγάλη δύυναμη εντός του λαϊκιστικού κινήματος.

Το αρχηγείο του «Κινήματος» πιθανώς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου οι προσλήψεις για τη στελέχωσή του αναμένεται να ξεκινήσουν τους ερχόμενους μήνες. Ο Μπάνον σχεδιάζει να περνά το 50% του χρόνου του στην Ευρώπη, κυρίως στις Βρυξέλλες. Η αποστολή λέγεται επίσης ότι θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Ευρωπαϊκής δεξιάς και του αμερικανικού «Freedom Caucus», που υποστηρίζει τον Τραμπ.

Πέρυσι ο Μπάνον είχε συνομιλίες με ακροδεξιές ομάδες σε όλη την Ευρώπη, από τον Νάιτζελ Φάρατζ και μέλη του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στη Δύση, μέχρι τον πρωθυπουργό  της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν και τους πολωνούς λαϊκιστές στην Ανατολή.

«Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία μας που θα ξεκινήσουμε να στρατολογούμε προσωπικό» τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Daily Beast.

«Η Ιταλία είναι η καρδιά της σύγχρονης πολιτικής» εκτιμά επίσης ο Μπάνον, αναφερόμενος στην άνοδο στην εξουσία της ακροδεξιάς Λέγκας. «Εάν αυτό πετύχει εκεί κάτω, μπορεί να πετύχει οπουδήποτε».

Αφότου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον Λευκό Οίκο», ο Μπάνον δράττεται της ευκαιρίας να σχεδιάσει την νέα Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία του. «Καλύτερα να βασιλεύω στην κόλαση, παρά να  υπηρετώ στον παράδεισο», λέει ο ίδιος παραφράζοντας  τη φράση του Διαβόλου στον «Χαμένο Παράδεισο» του Τζον Μίλτον.

loading...

2 thoughts on “Στιβ Μπάνον: Ακροδεξιά εξέγερση στην Ευρώπη σχεδιάζει το πρώην δεξί χέρι του Τραμπ

  1. ειμαι σε αδιεξοδο δεν ξερω τι να κανω.
    θε μασωνος να γενω?
    να γινω μουσουλμανος?
    να παω να γραφτω σε ΜΚΟ σαν νεος λαθρολαγνος?
    πεστε μου θα τρελαθω μια καλη ιδεα,ειναι πολλα τα φραγκα μουπανε
    σε μια παλιοπαρεα.

  2. Η ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΑΛΟΥΚΩΘΕΙ

Comments are closed.