Αναφορά κατά των εμπλεκομένων στην Συμφωνία των Πρεσπών

Κατηγορητήριο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, παράβαση καθήκοντος και εσχάτη προδοσία κατά των εμπλεκομένων φυσικών, ηθικών και έμμεσων αυτουργών στην σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών (*)

Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος, Πολιτικός Μηχανικός

Οι αναφερόμενοι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος αποδέχτηκαν-νομιμοποίησαν (στο εσωτερικό και διεθνές δίκαιο) μια εμπροσθοβαρή, ετεροβαρή, αντιδημοκρατική, παράνομη και αντεθνική Συμφωνία με το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων (ο 1ος με την ηθική αυτουργία, ο 2ος με την υπογραφή του και ο 3ος με την παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας απονομιμοποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας). Η εν λόγω Συμφωνία έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας διεθνούς σύμβασης, δεσμεύοντας την χώρα με βάση το άρθρο 28, παρ. 1 του Συντάγματος (υπερίσχυση του διεθνούς δικαίου έναντι του εσωτερικού δικαίου). (*)

Οι περισσότερες διατάξεις της Συμφωνίας είναι άμεσης ισχύος (σε αντίθεση με τα τυχοδιωκτικά fake news που κυκλοφορούν, προκειμένου να συσκοτίσουν τα πράγματα και αδρανοποιήσουν τον Ελληνικό Λαό, την Ελληνική Ομογένεια και του Φιλέλληνες απανταχού της γης). Οι υπόλοιπες διατάξεις (κατά το λεκτικό του κειμένου) τίθενται σε ισχύ μετά την κύρωσή τους από τα συμβαλλόμενα κράτη.
Πώς όμως τίθενται σε ισχύ; Η διαδικασία επικύρωσης προβλέπει τα εξής στάδια. Από την πλευρά των Σκοπίων: «α) κύρωση από το κοινοβούλιο β) κατ επιλογή έγκριση μέσω δημοψηφίσματος και γ) αναθεώρηση (αορίστως) διατάξεων του Συντάγματος». Από την πλευρά της Ελλάδας: κύρωση από την Βουλή. Για δημοψήφισμα από τους Έλληνες δεν γίνεται καν λόγος -ο Ελληνικός Λαός περιφρονείται μετωπικά από την αυταρχική κυβέρνησή του…

Καταγράφεται παραπλανητικά και ψευδώς στην Συμφωνία, ότι αν δεν υλοποιηθούν τα προηγούμενα στάδια, η Συμφωνία κρίνεται ως μη συντελεσθείσα και δεν δεσμεύει τα συμβαλλόμενα μέρη (Ελλάδα, Σκόπια). Όμως το αυτονόητο ερώτημα που τίθεται είναι: Πώς είναι δυνατόν το Ελληνικό Κοινοβούλιο να υπαναχωρήσει και να καταψηφίσει την Συμφωνία (όταν αυτή, ως υπαγόμενη κατά τους συντάκτες της στο άρθρο 28, παρ. 1 του Σ και άρα δεν απαιτείται να κυρωθεί από την Ολομέλεια -βλ. άρθρο 72 του Σ.- αλλά ακόμα κι από θερινό τμήμα της Βουλής), όταν θα έχει υποχρεωθεί/διασυρθεί το γειτονικό κρατίδιο να προβεί σε διαδοχικές κυρώσεις (στο Κοινοβούλιο, ενδεχόμενα μέσω δημοψηφίσματος), μέχρι και να αναθεωρήσει το Σύνταγμά του;

Θα πρόκειται για πρωτοφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της ηθικής που διέπει τις διεθνείς συναλλαγές, οι οποίες θα προκαλέσουν νομοτελειακά εναντίον της Ελλάδας την διεθνή κατακραυγή και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας και των διεθνών οργανισμών έως και την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ με την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών, προς δήθεν αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας (βλ. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Σομαλία, Λιβυή κ.ά.). Άλλωστε με βάση το ΦΕΚ 246/Α/2002 έχει συμφωνηθεί ήδη κι από την Ελλάδα η εγκατάσταση της Πολυεθνικής «Ειρηνευτικής» Δύναμης της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) με έδρα τα Σκόπια από το 2020, για την προς επιβολή της διεθνούς τάξης πραγμάτων.

Επειδή περαιτέρω, η Συμφωνία των Πρεσπών συντελέστηκε με ευθεία παραβίαση του ακρογωνιαίου, θεμελιώδους άρθρου 1 του Συντάγματος (λαϊκή κυριαρχία (!), όλες οι εξουσίες (!) πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους), αφού τόσο τα δεκάδες συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού, όσο και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την αντίθεση στην Συμφωνία των Πρεσπών της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και των Ελληνίδων σε ποσοστό άνω του 70- 80% (πραγματικότητα την οποία έχουν παραδεχτεί με δηλώσεις τους σε ξένα ΜΜΕ και τα ίδια υπαίτια εμπλεκόμενα κυβερνητικά όργανα, ενώ αποκλείουν από τον Λαό την δυνατότητα, να αποφανθεί τελεσίδικα μέσω διαφανούς δημοψηφίσματος, χωρίς νοθεία και φαλκίδευση των αποτελεσμάτων).

Επειδή ο κ. Τσίπρας, ως ηθικός αυτουργός τουλάχιστον με την παρουσία του στις Πρέσπες συναίνεσε στην σύναψη της Συμφωνίας και άρα την υπήγαγε στο άρθρο 18 της Σύμβασης της Βιέννης περί του Δικαίου των Συνθηκών, αποστερώντας έτσι από το Κράτος την δυνατότητα να απόσχει μελλοντικά από πράξεις εφαρμογής της Συμφωνίας.

Επειδή ο κ. Κοτζιάς αποτελεί δια της υπογραφής του τον αυτουργό της Συμφωνίας, σε συνάφεια και με το άρθρο 25 της Σύμβασης της Βιέννης (προσωρινή εφαρμογή Συνθηκών).

Επειδή ο κ. Καμμένος ενοχοποιείται, ως έμμεσος συνεργός της Συμφωνίας, για την παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας να απονομιμοποιήσει τα εν λόγω κυβερνητικά όργανα, παραιτούμενος ή μη αποδίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή, ώστε να εμποδίσει έτσι την υπογραφή της Συμφωνίας.

Επειδή τα παραπάνω πρόσωπα.. σ φ ε τ ε ρ ι ζ ό μ ε ν α.. την ιδιότητά τους ως όργανα του Κράτους συνέργησαν στην ολοκλήρωση της Συμφωνίας και άρα σε εφαρμογή των άρθρων 134, 138 και 259 του Ποινικού Κώδικα, αλλά και του άρθρου 120 παρ. 3 του Συντάγματος.. δ ι ώ κ ο ν τ α ι.. για διάπραξη της εσχάτης προδοσίας ή τουλάχιστον της παράβασης καθήκοντος, μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία.

Επειδή, σύμφωνα με τα προειρημένα, έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα στο θεμελιώδες 1ο άρθρο, όπως και το άρθρο 120 παρ. 3 του και τίθεται σε επισφάλεια η ακεραιότητα της χώρας,

Κ α λ ο ύ ν τ α ι οι Έλληνες από την συνείδησή τους και τον πατριωτισμό τους,

κατ εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120, παρ. 4 του Συντάγματος να αντισταθούν με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία -εμμέσως πλην σαφώς σφετεριζόμενος την ιδιότητά του- όπως εν προκειμένου διαπράττουν οι εμπλεκόμενοι (φυσικοί, ηθικοί και έμμεσοι αυτουργοί) στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς, Καμμένος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βουλευτές όλων των κομμάτων, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, συντάκτες του κειμένου της Συμφωνίας, συντάκτες κειμένων παραπληροφόρησης-fake news κ.ά.). (*), (**)

Αθανάσιος Καρανάσιος, 22/7/2018

email: [email protected]

(*) Με την παρούσα αναφορά δεν έχω σκοπό να δυσφημήσω ή να εξυβρίσω τους άμεσα αναφερόμενους ή εμμέσως θιγόμενους, αλλά καταθέτω αυτή, επειδή αντιλαμβάνομαι κατά την αξιολογική μου κρίση, ότι έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και ως ενεργός πολίτης δημοκρατικού κράτους, έχω δικαιολογημένο συνταγματικό δικαίωμα και ενδιαφέρον, ηθικά και νομικά. Ως εκ τούτου, απευθύνομαι στον κάθε αρμόδιο εισαγγελέα ή άλλο θεσμικό όργανο να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα και αποφανθούν για την άσκηση ή μη διώξεων, διοικητικών κυρώσεων, καταδικαστικών αποφάσεων κ.λπ. κατά των εμπλεκομένων στην σύνταξη, την υπογραφή, την υποστήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και την σχετιζόμενη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

(**) Κατά την άποψή μου, κάθε Έλληνας ή Ελληνίδα πολίτης έχει έννομο συμφέρον να προασπίσει την τήρηση του Συντάγματος και να αναφερθεί στον Εισαγγελέα για την διερεύνηση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων. Ως μία 1η ενέργεια αποτελεί και η αποστολή εξώδικου. Αυτό μπορεί να το κάνει κάθε πολίτης εγγράφως μέσω δικαστικού επιμελητή ή μέσω emails σε απλοποιημένη και ανέξοδη μορφή.

loading...