Ανάσα ζωής στη γέφυρα Μπέλεϊ Πλάκας

Tου Κώστα Μπατσή ...

     Μετά σχεδόν μία εικοσαετία από τότε που έγινε η προηγούμενη συντήρηση της σιδερένιας γέφυρας Mπέλεϊ της Πλάκας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η παρούσα, με εμφανή καλά αποτελέσματα για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

    Ήταν ένα πρώτο βήμα, πολύ σημαντικό για τη διάσωσή της, αφού η αντοχή της δοκιμάζεται από το πέρασμα του χρόνου.
Επειδή η ανέγερση νέας γέφυρας, με διατήρηση ως μνημείου της παλαιάς, η αντικατάσταση της ίδιας δεν προβλέπεται στο κοντινό μέλλον, καλό είναι να φροντίσουν οι αρμόδιοι να διατηρήσουν την παρούσα σε καλή κατάσταση και σε βάθος χρόνου. Γι΄αυτό πρέπει  να ελέγχεται η κατάσταση και η αντοχή της σε τακτά χρονικά διαστήματα και να γίνονται οι απαραίτητες επεμβάσεις επιδιόρθωσης βλαβών.
Καλό είναι επίσης για την αντισκουριακή προστασία της να γίνει βαφή της μετά από αμμοβολή, κάτι που θα της δώσει έτσι διάρκεια ζωής. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να γίνεται ρήψη αλατιού σε περιπτώσεις παγετών για να μη γλιστρούν τα οχήματα, αφού ως γνωστό το αλάτι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του σιδήρου.
Καλή είναι, τέλος, η τοποθέτηση «σαμαριών» στις εισόδους της γέφυρας , αλλά καλύτερα θα ήταν να  τοποθετηθεί άλλο ένα στο μέσον  αυτής, για να περιορίζονται οι κραδασμοί, καθώς και πινακίδες εκατέρωθεν , που θα ορίζουν  το όριο ταχύτητας διέλευσής της από τα οχήματα.

             

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]