Συνταρακτική αποκάλυψη δύτη: Απεγκλώβισαν τα παιδιά από το σπήλαιο ναρκωμένα – Δεν επιτρέπουν στους γονείς τους να τα αγγίξουν – ΒΙΝΤΕΟ

Αποκάλυψη από δύτη που συμμετέχει στη διάσωση των μαθητών στην Ταϊλάνδη: Τα παιδιά ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών για να μην πανικοβληθούν.

Ο 44χρονος Ιβάν Κάρατζιτς δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Δανίας «Danmarks Radio»:

«Τα αγόρια βρίσκονταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών για να μην πανικοβληθούν. Δεν ήταν εντελώς αναίσθητα, αλλά δεν έδιναν απαντήσεις».
O Δανός Ιβάν Κάρατζιτς είναι εκπαιδευτής καταδύσεων που ζει στην Ταϊλάνδη και παίρνει μέρος στην επιχείρηση ως συνοδός – δύτης. Έχει προσφερθεί εθελοντικά να συνδράμει της προσπάθειες των αρχών της Ταϊλάνδης.

Γιατί δεν επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους

Tα παιδιά που ήδη έχουν απεγκλωβιστεί δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με τις οικογένειές τους καθώς πρέπει πρώτα να περάσουν από εξετάσεις και 48ρη παρακολούθηση.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία το 38χρονου πατέρα Σόμπονο Σομπιανγκιγιάι, ο οποίος μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι προηγούνται τα πιο γερά παιδιά.

«Δεν μας έχουν πει ποια παιδιά απεγκλώβισαν. Δεν μπορούμε να επισκεφθούμε τα αγόρια στο νοσοκομείο επειδή πρέπει να τα παρακολουθούν για 48 ώρες. Ελπίζω να έχουμε καλά νέα σήμερα».

Ωστόσο, σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης, οι γονείς θα μπορέσουν απόψε να δουν τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν χθες.

Απαγορεύονται όμως η φυσική επαφή και οι συγκινήσεις, στην πρώτη περίπτωση μέχρι να βγουν οι εξετάσεις και στη δεύτερη για καθαρά ψυχολογικούς λόγους προκειμένου να είναι ομαλή η ανάκαμψή των παιδιών.

Ο επιθεωρητής του υγειονομικού τμήματος της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι «οι επισκέπτες των παιδιών θα μπορούν μόνο να τα συναντήσουν εκ του μακρόθεν και να συνομιλήσουν μαζί τους. Δεν μπορούν να τα αγκαλιάσουν και θα πρέπει να έχουν απόσταση ενός με δυο μέτρα με τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πώς οι γιατροί υποβάλλουν τα παιδιά σε εξετάσεις προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν σοβαρές λοιμώξεις όπως η λεπτοσπείρωση και η μελωδόωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος, ούρων και έχουν κάνει ακτινογραφίες θώρακος. Ακόμη οι γιατροί ανησυχούν για το σύνδρομο επανασίτισης από το οποίο κινδυνεύουν άτομα τα οποία έχουν υποστεί σοβαρό υποσιτισμό.

loading...