Ζευγάρι βρήκε μπουκάλι που ξέβρασε η θάλασσα – Μέσα του έκρυβε ένα συγκινητικό μήνυμα

Περπατούσαν στην παραλία και ξαφνικά είδαν τη θάλασσα να ξεβράζει αυτό το μπουκάλι. Η περιέργεια τους οδήγησε στο να το ανοίξουν και να διαβάσουν… Έκπληξη αλλά και δέος για ένα ζευγάρι από την Αμαλιάδα, που βρήκε τελείως τυχαία στην παραλία του Παλουκίου στην Ηλεία ένα μπουκάλι με ένα μήνυμα που είχε για προορισμό την Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ στην Σύμη, η οποία είναι ευρέως γνωστός ως ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης, με αμέτρητα επιβεβαιωμένα θαύματα.

Το μπουκάλι που ξεβράστηκε στην παραλία του Παλουκίου εκτιμάται πως είχε αποσταλεί από την Κρήτη αλλά με την κακοκαιρία και τις φουρτούνες έχασε τον προορισμό του και βρέθηκε στο Ιόνιο, όπου και βρέθηκε τυχαία το απόγευμα του Σαββάτου (03-03-2018).

Ο κ. Γιώργος Ματσούκας και η σύζυγός του Χριστίνα περπατούσαν στην παραλία του Παλουκίου και μάζευαν ξύλα, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι στα πόδια τους ένα μπουκάλι από αναψυκτικό. Στην αρχή δεν τους προκάλεσε καμία εντύπωση, όταν ωστόσο το πήραν στα χέρια τους είδαν πως μέσα περιείχε ένα σημείωμα. Κατάλαβαν πως από κάπου είχε σταλεί και είχε κάποιον προορισμό και έτσι αποφάσισαν να το ανοίξουν για να δουν περί τίνος επρόκειτο.

Το μπουκάλι με το μήνυμα

Και όταν το άνοιξαν έμειναν για δεύτερη φορά έκπληκτοι και συνάμα αισθάνθηκαν δέος, καθώς το συγκεκριμένο γράμμα είχε προορισμό του τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη. Το καπάκι στο μπουκάλι αναφέρεται σε αναψυκτικό της Κρήτης, επομένως θεώρησαν ότι εστάλη από την Κρήτη, ωστόσο όταν πετάχτηκε στην θάλασσα αντί να ακολουθήσει την διαδρομή προς Ρόδο για να φθάσει στην Σύμη, πήρε την διαδρομή προς τις παραλίες της Πελοποννήσου.

«Όταν είδαμε το μήνυμα καταλάβαμε αμέσως τι αφορούσε και συγκινηθήκαμε γιατί η σύζυγός μου έχει διαβάσει και γνωρίζει για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη. Έτσι, αρχικά επιχειρήσαμε να το ξαναρίξουμε μέσα στην θάλασσα για να παρασυρθεί από το ρεύμα και να βρει τον προορισμό του, αλλά το μπουκάλι έβγαινε και πάλι στα πόδια μας» ανέφερε ο κ. Ματσούκας.

Το μήνυμα που έκρυβε το μπουκάλι

Το γράμμα μέσα στο μπουκάλι λέει: «Αρχιστράτηγε Ταξιάρχη, Άρχων του Ουρανού, Σε παρακαλώ μέσα από την ψυχή μου να βοηθήσεις τ’ αδέλφια μου Αθανασία και Λυκούργο να αποκτήσουν ένα γερό παιδάκι. Σ’ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Παρότι ανεξήγητο, είναι γεγονός ότι αμέτρητα δοχεία, μπουκάλια και δέματα, σταλμένα από όλα τα μέρη του κόσμου ταξιδεύουν στους ωκεανούς σαν να έχουν πυξίδα τους την Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ, φθάνουν στην Σύμη.

Θα το ξαναρίξουν στην θάλασσα

Το μπουκάλι που ξεβράστηκε στο Παλούκι είναι άθικτο και το περιεχόμενό του δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση. Το ζευγάρι το πήρε στο σπίτι του και πλέον, αφού συγκέντρωσαν περισσότερα στοιχεία και από την περιήγησή τους στο διαδίκτυο, θα προσθέσουν μέσα στο μπουκάλι και Θυμίαμα.

Στη συνέχεια θα ζητήσουν από κάποιον ψαρά του Παλουκίου να το πάρει στα ανοιχτά και να το ξαναρίξει στην θάλασσα προκειμένου αυτή την φορά να βρει τον προορισμό του!

loading...