Κινδυνεύει να επιστρέψει -και πάλι- στη φυλακή ο Α.Τσοχατζόπουλος..

Τι αναφέρει το νέο κατηγορητήριο

Ορατός είναι ο κίνδυνος να βρεθεί ξανά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας RealNews, ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα 773.989,20 ελβετικά φράγκα που επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία.

Σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο που αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε τα χρήματα αυτά ως μέρος της μίζας των εκατομμυρίων ευρώ για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Γι’ αυτές ακριβώς τις χρυσές προμήθειες το Πενταμελές Εφετείο έχει επιβάλλει στον Άκη Τσοχατζόπουλο ποινή κάθειρξης 19 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προερχόμενο από τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίστηκε στο υπουργείο Άμυνας.

Το νέο κατηγορητήριο

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς Παναγιώτας Σιδέρη, ενώπιον της οποίας θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (11.07.2018), κατά το χρονικό διάστημα από 4/12/1998 έως και σήμερα, ενεργώντας από κοινού με τον Νικόλα Ζήγρα και τη Βασιλική Σταμάτη, με περισσότερες από μία πράξεις, οι οποίες συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και οι οποίες εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της εγκληματικής δράσης του, με πρόθεση αφενός μεν απέκρυψε την αλήθεια καθόσον αφορά τη φύση, την προέλευση, τη διάθεση, τη διακίνηση ή τη χρήση περιουσίας, αφετέρου δε, κατείχε και απέκρυψε περιουσία, εν γνώσει του ότι αυτή προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο διέπραξε. Συγκεκριμένα κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με πρόθεση απέκρυψε και κατείχε περιουσία συνολικού ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων, εν γνώσει του ότι αυτή αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Στην τσιμπίδα πάλι και η Βίκυ Σταμάτη

Όσον αφορά τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, στις 24/6/2007 υποδεικνύεται μέσω επιστολής, δήθεν από αυτόν, λογαριασμός στο όνομά της όπου εφεξής θα γίνονταν οι καταβολές των 773.989,20 ελβετικών φράγκων που επενδύθηκαν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

πηγη

loading...

3 thoughts on “Κινδυνεύει να επιστρέψει -και πάλι- στη φυλακή ο Α.Τσοχατζόπουλος..

  1. Ζαμάν φου αν ξαναγυρίσει στην φυλακή. Το πότε ψοφάει επιτέλους μας νοιάζει….

  2. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΣΑ ΝΑ ΨΩΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΧΩΡΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ ΗΘΕΛΕ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΤΕΛΈΙΩΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΛΟΥΣΤΡΟ ΚΛΕΦΤΗ. ΕΓΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΕ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ

  3. κολιατσου παγκρατι το εχει κανει

Comments are closed.