Κυβέρνηση σε ….αδι (έξοδο) !

*Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ

Νομίζω όλοι μας καταλάβαμε με την υπόθεση του ΦΠΑ ότι οι ξένοι έδειξαν τις διαθέσεις τους για το μέλλον και την παραμονή ή όχι της κυβέρνησης στην εξουσία. Ζήτησαν και απαίτησαν αντίμετρα για την μονομερή απόφαση της κυβέρνησης με το ΦΠΑ τα οποία  ο κ.Τσίπρας βρισκόμενος σε αδιέξοδο
πήρε αμέσως και μάλιστα πολύ εύκολα από την Άμυνα με σκοπό την εκταμίευση της δόσης των 15 δις ευρώ.
Αυτό τι δείχνει;
Δείχνει ότι οι ξένοι κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του θα αποφασίζει για πολιτικούς λόγους οποιαδήποτε παροχή έξω από αυτά που έχει συμφωνήσει οι ξένοι θα λένε…. όχι διότι είναι “μονομερής ενέργεια” και θα ζητούν στην καλύτερη περίπτωση αντίμετρα.  Δείχνει επίσης περίτρανα ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ σκληρό για την κυβέρνηση και την Ελλάδα  αφού τα συμφωνηθέντα (αυτά που υπέγραψε δηλαδή ο κ. Τσίπρας) θα πρέπει να τηρηθούν χωρίς καμία άλλη ερμηνεία αφού κ. Α. Μέρκελ έδειξε τις διαθέσεις της. “Τα υπογράψατε” τους τονίζει χαρακτηριστικά και αυτό θα κάνει και στο επόμενο διάστημα δηλαδή στους προγραμματισμένους πανηγυρισμούς εξόδου από το μνημόνιο της κυβέρνησης….
Στην κυβέρνηση το ξέρουν πολύ καλά αυτό.
Διαρρέουν για να σωθούν ότι: δεν θα μειώσουν τις συντάξεις , θα μοιράσουν 13ο μισθό , θα γεμίσουν τους Έλληνες επιδόματα , θα κάνουν φοροελαφρύνσεις και άλλα πολλά…
Διαρρέουν ότι μας βγάζουν από το μνημόνια! Ότι έβαλαν τάξη σε όλα.  Δίνουν ελπίδα στον Ελληνικό λαό που ζει σήμερα με… “χρυσά κουτάλια”!!
Ουσιαστικά όμως δείχνουν τον…. πανικό τους και ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο με μια κυβέρνηση που όσο παραμένει τόσο κοστίζει στον Ελληνικό λαό και οι ίδιοι χάνουν πολιτικά!
Μας χρέωσαν με το ξεκίνημά τους 100 δις ευρώ, ακόμα θυμόμαστε τον κ.  Βαρουφάκη με το ύφος” διαλύω τα πάντα ( αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες ) και αρέσω πολύ γι αυτό”…
Ενώ στο δημοψήφισμα με το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ σε όλα ήρθε και η πρώτη μετάλλαξη ναι μετάλλαξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε κάτι άλλο!
Αυτή την μετάλλαξη την περιμένουμε και πάλι τώρα.
Περιμένουμε τα…. επόμενα ψέμματα!
Τα… δήθεν σκάνδαλα των προηγούμενων που ήταν… “κακοί” σε όλα τους!!! 
Περιμένουμε πανηγύρια που κλείνει το τρίτο μνημόνιο -το δικό τους μνημόνιο- που οι άλλοι δεν τα κατάφεραν και αυτοί δούλεψαν σκληρά για να τα καταφέρουν!
Το ερώτημα είναι ποιος τους πιστεύει ;
Κανείς πια…
Αμφισβητούνται ακόμα και από τους δικούς τους.
Είναι σίγουρα τρομοκρατημένοι.
Γιατί ξέρουν ότι όσο παραμένουν τόσο πέφτουν τα ποσοστά τους!
Θα ξεκινήσουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα όπως την Novartis.
Θα παρουσιάσουν ότι σώζουν την μείωση την συντάξεων (που αυτοί υπέγραψαν) με αντίμετρα και άλλα τέτοια…
Το θέμα είναι με την Ελλάδα τι γίνεται;
Όλοι οι Έλληνες ζουν στα όρια της επιβίωσης σε ακραίες καταστάσεις..
.
Ξεκάθαρα η πολιτική του κ. Τσίπρα μεταλλάσσεται καθημερινά.
Παρουσιάζει ότι δεν εφαρμόζει αυτά που ο ίδιος συμφώνησε και τα κλείνει με αντίμετρα που και αυτά πληρώνει ο Ελληνικός λαός!!
Η πραγματικότητα ;
Το πλεόνασμα κατρακύλησε είναι ήδη εκτός στόχου, η μείωση του αφορολόγητου έρχεται, οι συντάξεις θα γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, το Σκοπιανό έχει εξοργίσει τους πάντες, ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται και καθυστερούν σκόπιμα την πληρωμή του, οι νέοι συνταξιούχοι δεν βγαίνουν στην σύνταξη, οι φόροι πνίγουν τους Έλληνες, αυξήσεις σε ΔΕKO πλήττουν τα νοικοκυριά, η καθημερινότητα έγινε αβάσταχτη για τους πολίτες.
Τα έβαλαν ακόμα και με το Άγιο Όρος!
Οι εκλογές είναι αναπόφευκτες για την κυβέρνηση.
Το θέμα είναι το τι θα πει στον Ελληνικό λαό..
Που περιμένει….
Έχει αγανακτήσει σε όλα …
Το ξέρουν αυτό στο Μαξίμου και παίζουν τώρα με τις συντάξεις!
Εκεί που ο Έλληνας πονά γιατί…. δεν μπορεί να ζήσει!
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ!!!
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ!!!
Περιμένουμε το καινούργιο αφήγημα της κυβέρνησης που ότι και να πει ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ.

Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού των εκλογών είναι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ όπου οι δημοσκοπήσεις θα είναι καυτές το επόμενο διάστημα και οι προσδοκίες μεγάλες σε ένα νέο πολιτικό άνδρα που ως υπουργός όλοι του αναγνωρίζουν άριστη θητεία….

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

loading...

2 thoughts on “Κυβέρνηση σε ….αδι (έξοδο) !

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΡΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ?ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΚΩΛΟΛΑΓΝΩΝ.ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΤΟΠΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ.ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ?ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΡΙΧΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ.Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ,ΤΙΜΙΟΙ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ.ΔΙΩΧΝΕΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΑ,ΤΗΝ ΝΔ,ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΠΛΕΜΠΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΡΙΚΑ.ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΠΙΑ ΣΑΝΟ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΙΤΙΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.ΕΛΕΟΣ….

  2. Κοίτα φίλε μου καλέ,

    Ο κύριος Κούτρικας είναι ένας επαγγελματίας με διακεκριμένες σπουδές από όσο ξέρω δεν είναι τυχαίος ή παπαγαλάκη που λες εσύ της δεξιάς.
    Τί λέει ο άνθρωπως;
    Ότι ο Σίπρας ειναι σε αδιέξοδο και σε φάση εξόδου.
    Αυτό το λένε όλοι τώρα μετα και τις πυρκαγιές.
    Δεν σου λέει ψήφισε Μητσοτάκη σου λέει εκεί οδηγούν τα πράγματα οι ψεύτες Τσίπρας-Καμμένος!
    Και έχει δίκιο.
    Ο λαός αυτός δεν έχει σταθερές πολιτικές. Σήμερα ψηφίζει αυτό αύριο το άλλο!
    Μέχρι και τους αριστερές έφερε στην Ελλάδα!
    Ο Έλληνας δεν ήταν ποτέ αριστερός….
    Πάντα δεξιός ήταν και Πασοκ ότα το Πασοκ διόριζε αβέρτα και έδινε δουλιές κάργα.
    Τώρα ψηφίζει Κυριάκο για να εκτονώσει το λάθος του!
    Ανε δεν δικαιωθεί θα παει αλλού!
    Αλλά ποτέ ξανά στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
    ΠΟΤΕ!!!!

    Καλά τα γράφει ο δημοσιογράφος και μπράβο του είναι μάγκας και δεν κρύβει την αλήθεια!
    Εσυ τώρα συντηρείς ελπίδες για κάτι άλλο. Τώρα ποιο ειναι το άλλο μόνο εσύ ξέρεις!!!!
    Εμεις αντιδρούμε και ψηφίζουμε ΟΛΟΙ Κυριάκο.
    Για την Ελλάδα μας.
    Μακάρι να πειστείς και εσύ. Σε σεβόμαστε αλλα δεν μας πείθεις διότι δεν μας λες τίποτα!
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΝΕΛ
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΟΥΒΕΛΗ
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ…..

    Τ.ΡΑΠΤΗΣ
    Επικ. καθηγητής

Comments are closed.