Ταιλάνδη: Συγκινεί το γράμμα των γονιών στα εγκλωβισμένα παιδιά -Τι απαντάνε στη συγγνώμη του προπονητή

Με ένα γράμμα προς όλα τα παιδιά και τον προπονητή που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη απάντησαν οι γονείς.Αποδέχονται τη συγγνώμη του προπονητή και του ζητούν να μην κατηγορεί τον εαυτό του για ό,τι έγινε.
Ζητούν από τα παιδιά τους να προσέχουν και τα καθησυχάζουν πως θα βγουν σύντομα.

Με τα παιδιά τους εγκλωβισμένα σε ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη για 15η μέρα, οι γονείς τους δείχνουν μεγαλείο ψυχής. Πολλοί ήταν εκείνοι που με τα παιδιά εγκλωβισμένα στο σπήλαιο και τη ζωή τους σε κίνδυνο, έσπευσαν να κατηγορήσουν τον 25χρονο προπονητή τους πως επέδειξε αμέλεια και ουσιαστικά ευθύνεται για την περιπέτειά τους. Όμως οι γονείς των 12 αγοριών δεν τον κατηγορούν.

Λίγες ώρες μετά τα σπαρακτικά γράμματα που έστειλαν τα ίδια τα παιδιά στους γονείς τους, γράμματα που συγκλόνισαν τους πάντες στην Ταϊλάνδη κι όχι μόνο, οι γονείς τους θέλησαν να τους απαντήσουν. Να τους «μιλήσουν» έστω και με αυτόν τον τρόπο. Να τους πουν ότι δεν είναι θυμωμένοι μαζί τους. Πως θέλουν να προσέχουν τους εαυτούς τους και πως τους περιμένουν γρήγορα κοντά τους.

Κυρίως, όμως, ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στον 25χρονο προπονητή. Τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε γιατί πήγε τα παιδιά στο σπήλαιο σε περίοδο μουσώνων. Εκείνον που για πολλούς, όμως, κατάφερε να τα κρατήσει ζωντανά τις ημέρες που κανείς δεν ήξερε που ήταν.

Συγγενείς των παιδιών προσεύχονται συνεχώς έξω από την είσοδο της σπηλιάς – Φωτογραφία Reuters
Η συγγνώμη και το «μην κατηγορείς τον εαυτό σου»
Ανάμεσα στα γράμματα των παιδιών ήταν κι εκείνο του προπονητή προς τους γονείς. «Ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη απ’ όλους τους γονείς» έγραψε ο 25χρονος Εκαπόλ Τσανταουόνγκ, στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους διασώστες.

«Θέλουμε να ξέρεις ότι δεν είναι θυμωμένος μαζί του κανένας από τους γονείς, οπότε, μην ανησυχείς γι’ αυτό» ήταν η απάντηση των γονιών.

Οι γονείς έστειλαν ένα και μοναδικό γράμμα και τους 13. Το έγραψε η μητέρα του 14χρονου Nattawut Takamsai. Απευθύνεται «σε όλα τα παιδιά».

«Δεν είμαστε καθόλου θυμωμένοι μαζί σας. Να προσέχετε τους εαυτούς σας. Μην ξεχνάνε να ζεσταίνεστε με τις κουβέρτες γιατί το νερό είναι κρύο», γράφουν. Δεν κρύβουν πως ανησυχούν. Αλλά φροντίσουν να καθησυχάσουν τα παιδιά: «θα βγείτε σύντομα».
Τα γράμματα που αντάλλαξαν τα παιδιά με τους γονείς τους είναι η πρώτη μορφή επικοινωνίας που είχαν από την ημέρα που χάθηκαν. Είναι επίσης η τρίτη απόδειξη πως τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Η τελευταία φορά που υπήρχε «απόδειξη ζωής» ήταν την περασμένη Τρίτη όταν δόθηκε ένα δεύτερο video στη δημοσιότητα και τα έδειχνε να λένε τα ονόματά τους και να μιλούν με δύτες.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]