Πήρε πολιτικό άσυλο και τρίτος Τούρκος στρατιωτικός

Ο Τούρκος στρατιωτικός Ούγκουρ Ουτσάν πήρε πολιτικό άσυλο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Και τρίτος Τούρκος στρατιωτικός πήρε πολιτικό άσυλο με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου.

Αναμένεται η κρίση και για τους υπόλοιπους 5, που όπως όλα δείχνουν θα είναι θετική μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες φορές το Δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών για τη χορήγηση ασύλου, ωστόσο, μετά από απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου στους οκτώ, η παροχή ασύλου από τις αρμόδιες επιτροπές έχει τυπικό χαρακτήρα.

Θυμίζουμε ότι και οι 8 αξιωματικοί απελευθερώθηκαν από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Η ελληνική Κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας και έχει εκπονήσει ένα απόρρητο σχέδιο προκειμένου ν’ αποφευχθεί η απαγωγή των Τούρκων αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο συμπεριλαμβάνει περιφρούρηση του στρατοπέδου, με ελεύθερους σκοπευτές, δοκιμαστές φαγητών αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους.

Το στρατόπεδο, στο οποίο παραμένουν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, είναι πολύ μεγαλύτερο από τον προηγούμενο χώρο κράτησης και ενώ βρίσκονται υπό διαρκή και αυστηρή επιτήρηση, έχουν και κάποιον ιδιωτικό χώρο στη διάθεσή τους.

loading...

1 thought on “Πήρε πολιτικό άσυλο και τρίτος Τούρκος στρατιωτικός

  1. ρε μπουρδελο κρατος.στηλτετους ολους τους βρομοτουρκους στον αγιριστο να τελειωνουμε να μας δωσουν πισω τα δυο παλικαρια μας.ρε γαμω τον συριζα σε ολα ανικανη;

Comments are closed.