“Τρελοί” οι τζίροι του κυκλώματος εμπορίας όπλων – Στο ΣΔΟΕ η δικογραφία

Ο “χορός” εκατομμυρίων, ο πολυτελής βίος των βασικών εμπλεκομένων και οι ισχυρισμοί του Ηρακλειώτη επιχειρηματία για την ΕΥΠ και τον …καφέ με τον Τόσκα

Μεγαλύτερη απ’ ότι αρχικά φαινόταν, εκτιμούν οι διωκτικές αρχές ότι είναι η υπόθεση του κυκλώματος που δραστηριοποιείται με την πώληση όπλων, σφαιρών και άλλων ειδών, η εξάρθρωση του οποίου, όπως αποκάλυψε το cretalive, ξεκίνησε από το Ηράκλειο.

Πέραν της ποινικής διαδικασίας, την σκυτάλη θα πάρει και το ΣΔΟΕ όπου θα διαβιβαστεί η δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση μιλούν για πακτωλό χρημάτων και τρελούς τζίρους αν ληφθεί υπόψη ότι τα όπλα και οι σφαίρες που έφερναν από την Βουλγαρία πωλούνταν 300-500% πάνω. Οι αστυνομικοί μιλούν επίσης για χορό εκατομμυρίων και πολυτελή βίο των βασικών εμπλεκομένων.

Όπως αναφέρεται, οι μισές από τις 55 έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την Ελλάδα έχουν αποδώσει καρπούς ως προς τα ανευρεθέντα όπλα και τις σφαίρες. Αναφέρεται ακόμα από αστυνομικές πηγές ότι ο βασικός κατηγορούμενος, ο 55χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, στις επαφές που είχε με πελάτες και στις κοινωνικές συναναστροφές του υποστήριξε ότι έχει στενές διασυνδέσεις με την ΕΥΠ, ότι πίνει καφέ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και ότι γενικά βρίσκεται πολύ κοντά στην ΕΛΑΣ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο βασικός κατηγορούμενος στο παρελθόν προμήθευε την αστυνομία με είδη οπλισμού που πωλούσε στο μαγαζί του, ενώ μεταξύ των πελατών ήταν και ένας υπάλληλος του υπουργείου μεταφορών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ουσιαστικά δυο ήταν τα φορτία με τα όπλα που κατάσχεσαν στον Προμαχώνα, το ένα όπως ήδη είναι γνωστό, τον Μάρτιο του 2018 και το δεύτερο ένα μήνα μετά.

https://www.cretalive.gr/

loading...