Τι ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Μπορεί χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός να στριμώχθηκε στη γωνία για την περικοπή των συντάξεων, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και από την Φώφη Γεννηματά, ωστόσο κρατά το τελευταίο του χαρτί για τη ΔΕΘ, σηματοδοτώντας με «δωράκια» και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Εκεί ο Πρωθυπουργός, προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες, να «χρυσώσει» το χάπι για τους συνταξιούχους, ανακοινώνοντας την ακύρωση μίας ακόμη μείωσης των συντάξεων, οι οποίες ούτως ή άλλως που έχουν φθάσει τα επίπεδα φιλοδωρήματος από τις αλλεπάλληλες περικοπές.

Ο τόπος από τον οποίο έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός να κάνει αυτή την αναγγελία, έχει σημασία, καθώς με αυτό τον τρόπο, ευελπιστεί να βάλει φρένο στις αντιδράσεις για το Σκοπιανό που έχει ξεσηκώσει τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην ΔΕΘ λοιπόν ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός να αναγγείλει ότι το ψηφισμένο μέτρο της περικοπής δεν θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1/1/2019, αντιπαρερχόμενος και την «ντρίμπλα» Μητσοτάκη – Γεννηματά που χθες στη Βουλή τον προκάλεσαν να υπογράψει την τροπολογία τους για τη διασφάλιση των συντάξεων.

Οπως και να έχει πάντως, η πρόθεση αυτή του πρωθυπουργού τελεί υπό την έγκριση των δανειστών καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να λειτουργήσει μονομερώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, Τσίπρας – Τσακαλώτος το τελευταίο διάστημα εξαντλούν όλα τα διαπραγματευτικά τους όπλα στην προσπάθεια να πείσουν τους Ευρωπαίους να δεχθούν τη μη εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου. Ηδη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μοσκοβισί, άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό προς αυτή την κατεύθυνση.

loading...

8 thoughts on “Τι ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

  1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΑ

    ΜΕ ΨΕΜΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ..👺👺

  2. Θα τον πιστέψει κανείς ; δεν του είπε κανείς ότι οι ΗΛΙΘΙΟΙ σε αυτήν την χώρα ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, μαζί με τον ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ

  3. θα παει στη Δ Ε Θ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα τρομαρα του το ζωον ο τουρκοσπορος ο πιπιλας ονειρα θερινης νυκτος κανει ο προδοτης η μαιμου της
    πο@ νης Μερκελ

  4. Ο ΜΟΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑΡΚΩΜΑΝΗ

  5. Σάλπισμα υποχώρησης από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω δημοσκοπικής εξαέρωσης και σφοδρών αντιδράσεων στην κοινωνία αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Η απόφαση φαίνεται ότι ελήφθη από το Μέγαρο Μαξίμου και όχι από τον Ν.Κοτζιά κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…. Διάλειμμα εκλογών;

    Υπενθυμίζουμε, ότι ο Ν.Κοτζιάς είχε θέσει επί τάπητος τις «εκκρεμότητες» στις οποίες περιλαμβάνονται η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), η άρση της εμπόλεμης κατάστασης ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα, η διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και οι αλλαγές στα σχολικά βιβλία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής«, σε ευθετότερο πολιτικό χρόνο παραπέμπονται οι αποφάσεις για την επίλυση των διμερών διαφορών με την Αλβανία. Η θύελλα αντιδράσεων που προέκυψε από τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονοματολογική διαφορά Ελλάδας – ΠΓΔΜ έχει ανησυχήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

    Γι’ αυτό και προκρίνεται η μετάθεση της επίλυσης των συγκεκριμένων διαφορών αφού ολοκληρωθεί η μακρά και επίπονη πορεία επικύρωσης των πολλών βημάτων της συμφωνίας της Πρέσπας.

    Ουσιαστικά, πρόκειται για μια πολιτική απόφαση η οποία ελήφθη, κατά κύριο λόγο, από το Μέγαρο Μαξίμου.

    https://www.pentapostagma.gr/2018/07/ektakto-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84.html

  6. ΟΥΥΣΤ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΚΑΡΙΟΛΗ. ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟΥ ΜΠΑΤΙΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΤΣΑΠΕΛΟΚΞΩΛΟΤΡΥΠΙΔΟΓΥΦΤΗ ΧΑΜΟΥΡΑ,,,,ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ ΑΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΚΩΛΟΠΟΥΣΤΑ…ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΓΚΟΥΡΛΟΙ ΠΙΠΑ 5 ΚΩΛΟ ΜΕ ΚΑΠΟΤΑ 10 ΧΩΡΙΣ 15 ΑΑΑΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  7. false Ciannis Paterakis = Markos Stagakis
    η εμμονική whore of Crete

  8. ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟΣ (ΦΟΥ !) ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΘΑ ΦΑΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΤΟΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑΝΑΙ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ

Comments are closed.