Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Α)Πολλοί αδικούν τον κο Πρωθυπουργό και καταφέρονται εναντίον του, ο καθένας φυσικά για δικούς του  λόγους.
Επειδή αντιπαθώ την αδικία- άλλωστε το "άδικον ουκ ευλογείται", όπως πιστεύουν ένθεοι και άθεοι - θα θυμίσω:

"Τέτοιος Πρωθυπουργός εμφανίζεται κάθε 100 χρόνια".
"Δεν κόψαμε καμία σύνταξη".(Σ.Σ Περιορίστηκαν απλώς στο κόψιμο του λαιμού των συνταξιούχων).
"Πολιτικός διαμετρήματος Πούτιν"
"Ο λαός έχει ηγέτη του έναν έντιμο και άξιο Πρωθυπουργό, τον καλύτερο Πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Τον Αλέξη Τσίπρα. (Σ.Σ Πάντως δεν αρκεί το "καλύτερος", επειδή υπάρχει και ο ... καλυτερότερος. Ποιός θα είναι ; Ο νύν, ο εν αναμονή ή ο σημερινός συγκυβερνήτης;).
Με καθησυχάζει βέβαια το γεγονός πως από τον αλήστου μνήμης "χαρισματικό" - ως προς τι άραγε; - περάσαμε στον "καταλληλότερο", συνεχίζουμε με τον "καλύτερο μεταπολιτευτικά" και (πολιτικό) ισαπόστολο του Πούτιν.
Με μπερδεύει, με ανησυχεί η διαπίστωση ότι με τέτοιου μεγέθους ηγέτες, πως καταφέραμε (-νε) να βουλιάξει ο Τόπος; Μήπως είναι η ώρα ... καθρεφτίσματος όλων μας επειδή τους επιλέξαμε;
Β) Θορυβήθηκαν οι Έλληνες όταν άκουσαν την διαβεβαίωση του κου Πρωθυπουργού στο Ζάππειο περί: "Αποκατάστασης των Αδικιών" (!).
Δηλαδή θα ... επαναφέρει, αποκαταστήσει, διαιωνίσει τις αδικίες;
Αντί εξάλειψης, αποκατάσταση;
Δεν γνωρίζω αν ό, τι εξωφρενικό ελέχθη οφείλεται στον ίδιο (γλωσσική παραδρομή;) ή τους ή τον λογογράφο του. Σε κάθε περίπτωση τέτοιες αναφορές προξενούν ανατριχίλα και καλό είναι να αποφεύγονται.
Γ) Επικροτώ απολύτως το μέτρο της μη χρήσης /χρησιμοποίησης των κινητών στα Σχολεία. Διαφωνώ ριζικά με την κατάργηση των καμερών παρακολούθησης.
Δ) "Πριν αλέκτωρ... " Προσωπικά το έγραψα και προειδοποίησα αναφορικά με τις (αρνητικές για εμάς) συνέπειες του Σκοπιανού ζητήματος. Εμφανίστηκαν νωρίς, νωρίς. Ήδη ο κος Ζάεφ ομιλεί για ... "Μακεδόνες" -σκέτο- , για "Μακεδονικό Στρατό" (;), εθνότητα, γλώσσα, και διαιρεί στα .... 4 την Μακεδονία !!!
Οι δικοί μας ομιλούν την ... υβριστική διάλεκτο αλληλοκατηγοριών.
Ε) Κάποιος (Γλωσσολόγος;) θα πρέπει να (επι)μορφώσει τους άσχετους πτυχιούχους ταγούς μας ως προς τους όρους εθνικότητα και ιθαγένεια. Δεν ταυτίζονται και συνεπώς καλό θα είναι να μην τα συγχέουν.
ΣΤ) Αφού, λόγω πλέριας και αρρωστημένης δημοκρατικότητας  δεν γίνεται να καταργήσουμε τις συζητήσεις εντός της Βουλής , ας κάνουμε κάτι άλλο: Να πιέσουμε τους Εθνογονείς μας ώστε να απαγορευτεί η φθοροποιός τηλεοπτική μετάδοσή τους.
Προτιμότερο να μην βλέπουμε τις πεζοδρομιακού τύπου αντιαισθητικές "ανταλλαγές απόψεων".
Ζ) Γιατί ο τ. Αρχηγός της ΝΔ και Πρωθυπουργός δεν μίλησε (κάτι ψέλλισαν οι γνωστοί "κύκλοι" ) για το ζήτημα και τις δικές του διαπραγματεύσεις ;
Το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Για αυτονόητους λόγους, αλλά και γιατί επιτρέπει στους νυν κυβερνώντες να επικαλούνται πως και αυτός διαπραγματεύονταν για σύνθετη ονομασία.
Η) Ευκαιρία είναι - μετά τις προτάσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης- να δεχτεί η Κυβέρνηση να συμφωνήσουν όλοι στην μη περικοπή των συντάξεων. Αν μάλιστα καταργήσουν και τον ΕΝΦΙΑ, θα προσφέρουν μέγιστη κοινωνική υπηρεσία στον ταλαίπωρο λαό.ΥΓ Όπως βλέπετε απ' όλα έχει ο μπαξές. Ενδεχομένως και ....μπαξίσια!...

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :