Αριστοτέλης: «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες»

«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….» συνήθιζε να λέει ο γνωστός Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης.

Oποιαδήποτε ομοιότητα με το σήμερα καθαρά συμπτωματική.

loading...

1 thought on “Αριστοτέλης: «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες»

  1. «Η δημοκρατία, άρρηκτα δεμένη με τον καπιταλισμό, φτιάχνει το κατ΄εξοχήν πλουτοκρατικό καθεστώς και το τελειότερο σύστημα λαϊκής καταπιέσεως…

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΚΕΙΝΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΛΑΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΝ…

    «Η εξύψωσις του πρώτου ΤΥΧΟΝΤΟΣ ΨΗΦΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥ σε εθνικό αντιπρόσωπο είναι ύβρις απέναντι τής Ιστορίας, η οποία θέλει οι αντιπρόσωποι τού έθνους να μην εκλέγονται με ψήφους, αλλά να επιβάλλονται με τις θυσίες και τούς αγώνες που κάνουν για την Ελληνική Μεγαλοσύνη. Κάθε άλλη διδασκαλία είναι ψεύτικη και ανθελληνική.
    Οι βουλευτές δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το έθνος, ούτε τον λαό. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ»

    Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις είναι αντιλαϊκές, γιατί δεν προέρχονται από το λαό και ούτε εργάζονται για το λαό. Απλούστατα ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΟΠΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙ ΤΟΥΣ.

    «ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟ, ΕΠΙΒΛΑΒΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ, ΜΕ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΛΗ, ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ: Η ΒΟΥΛΗ.
    Τα μέλη της είναι απολύτως ανεύθυνα και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για τα λόγια και τις πράξεις τους. Αμείβονται πλουσιοπάροχα για ανύπαρκτες υπηρεσίες και ένα μέρος από αυτά, ασκώντας αντιδραστική κωλυσιεργία, εμποδίζει την κυβέρνησι στο έργο της, επιφέροντας έτσι την αδράνεια τής κρατικής μηχανής»

    ΑΝΕΥ ΛΟΙΠΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ…..

Comments are closed.